• 20 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2022

Τις επόμενες ημέρες ο Δήμος Καβάλας θα καταθέσει πρόταση σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για χρηματοδότηση παρεμβάσεων στη συνοικία της Παναγίας έως 5 εκ ευρώ. Η αξιολόγηση θα είναι αυστηρή και η διαδικασία ανταγωνιστική. Το περιεχόμενο της πρότασης θα γίνει γνωστό το επόμενο διάστημα. Περιλαμβάνει αστική συγκοινωνία με μικρά λεωφορεία, εγκατάσταση αναβατορίων εκεί όπου η πρόσβαση είναι δύσκολη. Την πρώτη σχετική απόφαση για την κατάθεση της πρότασης έλαβε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή. Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αντιδράσεις ή αντίθετες απόψεις.

 

Ποσό 34.000 ευρώ «αναζητά» ο Οργανισμός Λιμένα μέσω απλήρωτων κλήσεων ΚΟΚ του 2019. Θα βεβαιώσει τα ποσά στην εφορία. Ο Οργανισμός δεν αυξάνει τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων για το 2023. Μειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού στο Ν. Καβάλας. Χθες μειώθηκαν αρκετά οι ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο. Σήμερα η τελευταία μέρα στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Ντίνου Κλειτσιώτη. Υλοποιήθηκε η δωρεά του επιχειρηματία Ανδρέα Σκλαρή στην ομάδα Δίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Μεγαλύτερη του αναμενομένου η τουριστική κίνηση στην Καβάλα τα Χριστούγεννα. Εν όψει της Πρωτοχρονιάς αναμένονται ακόμη περισσότεροι Βούλγαροι.

 

Στο Δημοτικό Κήπο ήταν χθες το απόγευμα ο Μητροπολίτης Στέφανος όπου δέχθηκε ευχές για την ονομαστική του εορτή. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα ο κανονισμός λαϊκών αγορών. Με 6 εκ ευρώ χρηματοδοτείται έργο της ΔΕΥΑ Θάσου για την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού Παναγίας- Ποταμιάς. Δεν υπάρχουν νεότερα για το πρόσωπο που θα καλύψει την κενή θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου στον ΟΛΚ. Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου το μεσημέρι ανακοινώνονται τα αποτελέσματα του διαγωνισμού καλύτερης εορταστικής βιτρίνας στην αγορά.

 

Με πυροτεχνήματα θα υποδεχθεί το νέο έτος η πόλη της Καβάλας. Μοιράζονται το απόγευμα σε όλο το Ν. Καβάλας τα δώρα αγάπης, πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και άλλων τοπικών συλλόγων. Ο συνοικιακός σύλλογος Κηπούπολης – Καλαμίτσας έψαλε τα κάλαντα στην κλινική Παναγία.

 

Φιλικό παιχνίδι στις Ελευθερές για τον ΑΟΚ. Παρελθόν οι Σιαματάς- Πετράκης. Αποχώρησαν από το Βύρωνα οι ποδοσφαιριστές Χατζόπουλος και Μαυραγάνης.

Διαβάστε επίσης