• 7 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023

Τέσσερις κατοικίες στην οδό Δερβενακίων στη συνοικία της Παναγίας, χαρακτηρίστηκαν διατηρητέες. Την απόφαση έλαβε η αρμόδια υπηρεσία της Θεσσαλονίκης του Υπουργείου Εσωτερικών. Μία εξ αυτών είναι σε κατάσταση κατάρρευσης με ελάχιστα μέτρα προστασίας. Οι υπόλοιπες τρεις άδειες επίσης αλλά σε καλύτερη κατάσταση. Τα τέσσερα σπίτια είναι πολύ κοντά το ένα με το άλλο.

 

Με τον Υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων Νίκο Δένδια συναντήθηκε ο Γιάννης Πασχαλίδης. Μετατέθηκε για το επόμενο ΕΣΠΑ το έργο ενεργειακής αναβάθμισης και συντήρησης των κτιρίων του ΟΑΕΔ στο Περιγιάλι. Λύνεται το πρόβλημα στατικότητας της μεγάλης κερκίδας στο γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Δήμογλου», σύντομα θα ανοίξει και πάλι για το κοινό. Δύο μικρά ξενοδοχεία στη Θάσο ανακοίνωσαν τη διακοπή της λειτουργίας τους. Με τις προσφορές πολιτών απ’ όλη την Ελλάδα, συγκεντρώθηκαν τα απαραίτητα χρήματα για να κάνει τις θεραπείες κατά της ασθένειας που τον ταλαιπωρεί ο μικρός Γιώργος από τη Θάσο.

 

Λόγω κακοκαιρίας το πλοίο Νήσος Μύκονος θα έρθει στην Καβάλα αύριο και όχι σήμερα. Αύριο το μεσημέρι στη Χρυσούπολη η κηδεία του Μιλτιάδη Πασαλίδη, ψήφισμα συλλυπητηρίων από το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Νέστου. Δήλωση του Θόδωρου Μουριάδη. Ανανεώνονται για 4 μήνες οι συμβάσεις των εργαζομένων στις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στο Ν. Καβάλας. Στα γνωστά επίπεδα και την προηγούμενη εβδομάδα εμβόλια, τεστ και θετικά περιστατικά. Ο Υπουργός Μεταφορών της Βουλγαρίας επανέλαβε το ενδιαφέρον της χώρας του για τη σιδηροδρομική σύνδεση του νέου λιμανιού της Καβάλας. Διαμαρτύρονται οι κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ αφού ως τώρα δεν πληρώθηκαν τη συνδεδεμένη ενίσχυση.

 

Την Κυριακή το απόγευμα στον ομώνυμο ιερό ναό ο σύλλογος Πεντακοσίων και Αγίας Βαρβάρας αναβιώνει το έθιμο της Βαρβάρας. Μαθητές δημοτικού σχολείου από τη Θάσο επισκέφθηκαν το Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων, το Ιμαρέτ και το Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο. Από αύριο στον Απόλλωνα η ελληνική παραγωγή «Φόνισσα» με την Καρυοφυλλια Καραμπέτη.

 

Ματς για το κύπελλο της ΕΠΣΚ το μεσημέρι. Εντός έδρας αναμέτρηση του ΓΣΕ. Αθλητές από την Καβάλα διακρίθηκαν στον ημιμαραθώνιο Ξάνθης που έγινε την περασμένη Κυριακή.

 

Διαβάστε επίσης