• 3 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Στη διάρκεια του 2024 θα δημοπρατηθεί το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης του νέου λιμανιού με τους Τοξότες, υποστήριξε με δηλώσεις του στην Πρωινή ο Γιώργος Καλαντζής. Σύμφωνα με τον πρώην Υπουργό το έργο θα έχει προϋπολογισμό άνω των 200 εκ ευρώ. Η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από το λιμάνι, συμπλήρωσε ο κ. Καλαντζής. Το συγκεκριμένο έργο που προβλέπει κατασκευή μιας γραμμής, καθυστέρησε να ωριμάσει. Είναι σχετικά εύκολο από κατασκευαστικής πλευράς. Θα επακολουθήσει το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Καβάλας με τη Θεσσαλονίκη.

 

Ο Κώστας Γάκης και ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης εξελέγησαν πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων Παγγαίου και Καβάλας. Ο Δήμαρχος Παγγαίου όρισε τους αντιδημάρχους της πρώτης διετίας. Ο κ. Αναστασιάδης φέρεται να ανακοίνωσε στη δημοτική του ομάδα ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος και στις εκλογές του 2028! Σχεδόν ομόφωνα ψηφίστηκε το προεδρείο του Δ.Σ. Καβάλας. Με τις ψήφους της παράταξης Παπαδόπουλου η Αναστασία Ιωσηφίδου στη Δημοτική Επιτροπή. Στις 2 το μεσημέρι στον Άγιο Νικόλαο η κηδεία του Γιάννη Παναγιωτόπουλου, ήταν πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας 18 συνεχόμενα χρόνια. Ξημερώματα Πρωτοχρονιάς πέθανε στο Παρίσι ο Καβαλιώτης συνταξιούχος δημοσιογράφος Μιχάλης Μαυρόπουλος.

 

Αυξημένα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων τελευταία στη Δ.Ε. Ελευθερών. Διαμαρτύρονται έντονα οι κάτοικοι της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου για τη διακοπή των δρομολογίων του Aqua Blue. Την Κυριακή έκτακτο δρομολόγιο από το λιμάνι της Καβάλας του πλοίου «Νήσος Σάμος». Τέλος του έτους διέκοψε τη λειτουργία του ένα ακόμη κεντρικό περίπτερο. Αισιόδοξη για την τουριστική κίνηση του νέου έτους η κ. Μαρία Πολυμέρου. Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας γνωμοδότησε θετικά για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του αντιπλημμυρικού έργου στα Τενάγη των Φιλίππων. Πρόκειται για τη μελέτη όπου τα νερά των Τεναγών προβλέπεται να διοχετευτούν μέσω τούνελ στον κόλπο της Καβάλας.

 

Ο πολιτιστικός σύλλογος Αβραμυλιάς ευχαριστεί το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας για τη συμπαράσταση που έδειξε μετά τη φωτιά του Καλοκαιριού. Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου συγκέντρωση και συζήτηση για να μην αλλάξει χώρο η Στέγη. Η συνάντηση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δ. Βιβλιοθήκης.

 

Ανακοινώθηκε επίσημα από τον ΑΟΚ η απόκτηση του Νίκου Σαμπανίδη.

Διαβάστε επίσης