ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΜΑΗ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΜΑΗ 2023

Δημοσίευμα σε ιστοσελίδα των Αθηνών εμφανίζει προβληματική τη διαδικασία υπό παραχώρησης του λιμανιού «Φίλιππος Β’». Το ΤΑΙΠΕΔ δεν διέψευσε το κείμενο. Το Ελεγκτικό Συνέδριο φέρεται να μην ενέκρινε την τελική σύμβαση διατηρώντας επιφυλάξεις για όσα περιλαμβάνει. Κατά το ίδιο δημοσίευμα το ΤΑΙΠΕΔ κατέθεσε προσφυγή για να αλλάξει τη στάση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Θυμίζουμε ότι από τον περασμένο Μάρτιο αναμένονταν η υλοποίηση της υπό παραχώρησης και η ιδιωτικοποίηση του νέου λιμανιού. Κάτι που όπως φαίνεται θα αργήσει κι άλλο.

 

Τοπική εταιρία με έκπτωση κοντά στο 13% εμφανίζεται να είναι προσωρινός ανάδοχος στο έργο ανακαίνισης του Αμφιθεάτρου. Η καιρική αστάθεια όλης της τρέχουσας εβδομάδας ανησυχεί τους διοργανωτές της Λευκής Νύχτας. Παραμένουν σε επιφυλακή, αν χρειαστεί να αλλάξουν την ημερομηνία της εκδήλωσης. Οι ιδιοκτήτες καφετεριών και μπαρ αναγνωρίζουν αύξηση της κίνησης στα μαγαζιά τους. «Φέτος η τουριστική κίνηση άρχισε πιο νωρίς» δήλωσε χθες ο πρόεδρος των Καφεζυθοπωλών Γιώργος Βαφείδης. Σίγουρος ότι ο κανονισμός στάθμευσης στην Παναγία θα εγκριθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Απόστολος Μουμτσάκης.

 

Στην παραλία τελικά το εκλογικό περίπτερο της ΝΔ. Επίτιμος δημότης Σύμης θα ανακηρυχθεί τη Δευτέρα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Σε χωριά της Δ.Ε. Πιερέων περιόδευσε ο Μακάριος Λαζαρίδης. Περισσότερη στήριξη της Καβάλας από το Διεθνές Πανεπιστήμιο ζητά ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Καρασαββόγλου. Στη Χρυσούπολη περιόδευσαν χθες οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Έναν ακόμη υποψήφιο του παρουσίασε χθες ο Γιάννης Εριφυλλίδης.

 

Διαμαρτύρονται οι διεκπεραιωτές υποθέσεων των πολιτών επειδή η Διεύθυνση Μεταφορών όρισε σύντομο πρωινό ωράριο για αυτούς. Δύο άτομα συνελήφθησαν στο Δήμο Παγγαίου την Κυριακή, έκοβαν δέντρο χωρίς την απαραίτητη άδεια. Με τηλεδιάσκεψη συνεδρίασε χθες το Συντονιστικό του Δήμου Καβάλας, ασχολήθηκε με τα μέτρα της αντιπυρικής περιόδου. Μάλλον μετά από τροχαίο ξηλώθηκαν κάγκελα στην Περιμετρική οδό. Βραβεύτηκε η Δημωφέλεια για τις επιδόσεις της Καβάλας στον τουρισμό κρουαζιέρας. Μέσω προγράμματος Erasmus το 5ο Λύκειο το 7ο Γυμνάσιο βρέθηκαν στη Ρουμανία. Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι παρακολούθησαν την Πρωτομαγιά συναυλία του Ηλία Βρεττού στην Κεραμωτή. Άρχισε η περίοδος εγγραφών νέων μαθητών στο Μουσικό Σχολείο.

 

Στις 5 το απόγευμα το πρώτο ματς για το κύπελλο ΕΠΣ Καβάλας Βύρωνας- Νέστος. Μισή ώρα μετά οι Πηγές υποδέχονται τον Ορφέα. Κινδυνεύει με διάλυση η ομάδα μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο του ΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης