• 9 Μαΐου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Πέρασαν 40 μέρες χωρίς τον Ηλία Παπαδόπουλο, πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Με αφορμή το μνημόσυνο που έγινε πρόσφατα στην Καβάλα, ήρθαν στην πόλη μας ο πρώην υπουργός Φίλιππος Πάχτας και ο πρώην διορισμένος Νομάρχης Καβάλας Κώστας Μαμέλης. Ειδικά ο κ. Μαμέλης είχε πολλούς παλιούς φίλους να συναντήσει και να συνομιλήσει με αυτούς. Ανάμεσα τους την Ολυμπία Αθανασίαδου, τον Γιώργο Γκόλνα κτλ. Στη φωτογραφία οι Πάχτας και Μαμέλης με την οικογένεια του Ηλία Παπαδόπουλου και άλλους συμπολίτες. Μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ Καβάλας. Η φωτογραφία τραβήχτηκε αμέσως μετά τη δεξίωση του μνημόσυνου.

 


 

Δόθηκε στη δημοσιότητα την προηγούμενη εβδομάδα το αποτέλεσμα της γνωστής επαναλαμβανόμενης έρευνας του Επιμελητηρίου Καβάλας. Το λεγόμενο «Οικονομικό Βαρόμετρο» για την τοπική οικονομία. Κι αυτήν την φορά το αποτέλεσμα της έρευνας δεν ταιριάζει με όσα συνήθως ακούμε: Απαισιοδοξία, καθημερινή δυσκολία, μείωση τζίρου και αύξηση λειτουργικών δαπανών. Λόγω του επικείμενου Καλοκαιριού ειδικά αυτή η έρευνα είναι ακόμη πιο αισιόδοξη. Σε σχέση με τις προηγούμενες.

 

Ή η έρευνα είναι λάθος ή όσα λέγονται από στόμα σε στόμα είναι υπερβολικά και λάθος. Μπορεί να ισχύουν και τα δύο. Στην έρευνα συμμετέχουν κατόπιν δικής τους επιθυμίας οι τοπικές επιχειρήσεις. Στέλνονται πολλά σχετικά e mail, συγκεντρώνονται υπομονετικά απαντήσεις. Από όποιον δέχεται να απαντήσει. Κι όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, πολλοί αρνούνται να συμμετάσχουν στη διαδικασία.

 

Όχι μόνο τώρα αλλά και στο παρελθόν. Τα συμπεράσματα της συγκεκριμένης έρευνας ήταν κάπως αλλιώς. Ήταν πιο καλά απ’ ότι θα περίμενε κάποιος. Τι να συμβαίνει άραγε; Αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ. Τα ίδια ισχύουν άλλωστε και για τις κλασσικές επίκαιρες δημοσκοπήσεις.

 

Πολλοί πιστεύουν ότι δεν αποτυπώνουν τη πραγματική διάθεση του εκλογικού σώματος. Κι όπως σωστά ακούγεται, συνήθως από τα κόμματα της εκάστοτε αντιπολίτευσης, η αληθινή δημοσκόπηση θα γίνει την ημέρα των εκλογών. Τα ίδια λοιπόν και με την έρευνα του Επιμελητηρίου. Με την ψήφο τους στις 21 Μάη οι καβαλιώτες επιχειρηματίες- επαγγελματίες θα δείξουν πραγματικά τι συμβαίνει στην τοπική οικονομία. Και πόσο αυτό τους ικανοποιεί.

 

Στη Νέα Πέραμο ήταν το τριήμερο της Πρωτομαγιάς ο γνωστός επιχειρηματίας Άλεξ Χατιντάτζι. Από εκεί έκανε τουλάχιστον μία ανάρτηση στο διαδίκτυο. Χωρίς αυτή να περιέχει είδηση. Γενικά η πρόθεση του να επενδύσει στην Αλάνα, την οποία όπως είναι γνωστό αγόρασε από το ΤΑΙΠΕΔ, δεν έχει ειδήσεις. Και ο καιρός περνά…

 

Τη δική τους αγωνία πέρασαν τις προηγούμενες μέρες τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Καβάλας. Θα έρθει ή δεν θα έρθει στην Καβάλα ο Νίκος Ανδρουλάκης; Τη μια μέρα «θα έρθει». Την επόμενη «δεν θα έρθει». Ως που δεν ήρθε. Κι όπως φαίνεται δεν θα προλάβει να έρθει ως την Κυριακή 21η Μάη. Πιθανή επίσκεψη του στην Καβάλα στις δεύτερες εθνικές εκλογές. Αν υπάρξουν και χρειαστούν. Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε σε εκδήλωση στην Κομοτηνή με λίγους παρόντες- εκπροσώπους της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Ν. Καβάλας.

 

Τα ίδια πάνω κάτω και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα έρχονταν σήμερα στην Καβάλα ο Αλέξης Τσίπρας. Στη συνέχεια προτιμήθηκε σήμερα το κόμμα να ανακοινώσει την Κυβερνητική του πρόταση. Σε εκδήλωση που θα γίνει στην Αθήνα. «Ο Αλέξης Τσίπρας θα έρθει σίγουρα στην Καβάλα. Την ερχόμενη εβδομάδα» έλεγε στη συγκέντρωση της εργατικής πρωτομαγιάς στο Δημοτικό Κήπο ο κ. Κώστας Μορφίδης (γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής). Το ίδιο σενάριο προβλέπει ομιλία του εκεί που θα είναι το «σπιτάκι»- εκλογικό περίπτερο του κόμματος. Δηλαδή στην κεντρική πλατεία.

 

Με δείπνο σε ταβέρνα στο λιμανάκι των Σφαγείων τέλειωσε το βράδυ του Σαββάτου η επίσκεψη στην πόλη μας του Γιάνη Βαρουφάκη. Γενικά εκείνη την ημέρα ο κ. Βαρουφάκης δεν ήταν στα καλύτερα του. Περιγράφεται να ήταν αδιάθετος. Γεγονός που ίσως έγινε αντιληπτό και στην εκδήλωση της Δ. Βιβλιοθήκης. Αυτός ήταν ο λόγος, λένε όσοι ξέρουν, που στο δείπνο έμεινε μόνο για λίγα λεπτά της ώρας. Στη συνέχεια αποχώρησε για να ξεκουραστεί.

 

Στη Θάσο πέρασε την Πρωτομαγιά ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάκης Εμμανουηλίδης. Αρχικά στην εκδήλωση για την εργατική πρωτομαγιά στο Λιμένα (κατέθεσε στεφάνι), στη συνέχεια στο πρωτομαγιάτικο γλέντι στον Πρίνο. Λογικά εκεί πρέπει να συνάντησε και την υποψήφια της ΝΔ κ. Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου. Όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας την ίδια μέρα ήταν παρόντες στην εκδήλωση της Καβάλας.

 

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι, νέοι στην πλειοψηφία τους, ήταν το απόγευμα της Πρωτομαγιάς στο παραλιακό μπαρ «Παραλία» της Κεραμωτής. Διασκέδασαν στη μουσική εκδήλωση με το γνωστό τραγουδιστή Ηλία Βρεττό. Κάποια στιγμή μεταξύ του πλήθους εμφανίστηκαν, καλεσμένοι από τους διοργανωτές, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Αλέξη Πολίτη. Έτυχαν θερμής υποδοχής. Ειδικά ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν σταμάτησε να ανταποδίδει χαιρετισμούς. Η παρουσία τους στη συναυλία αποδείχθηκε αρκετά σύντομη. Ήταν άλλωστε στους δρόμους και στις εκδηλώσεις από το πρωί της ίδιας μέρας.

 

Χαρούμενος πατέρας ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Καβάλας κ. Δημήτρης Παπουτσής. Μέσω του γιου του Σταύρου, είναι κι αυτός πρωταθλητής στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Καβάλας. Ας μη ξεχνάμε ότι ο Σταύρος Παπουτσής είναι βασικό στέλεχος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ορφέα Ελευθερούπολης. Η οποία πήρε πρωτάθλημα με την Κυριακάτικη νίκη επί του ΑΟ Ποταμιάς. Όλα αυτά παρουσία του Δημήτρη Παπουτσή. Για χάρη του Σταύρου διέκοψε προσωρινά την προεκλογική του προσπάθεια. Άξιζε τον κόπο.

 

Χθες το πρωί ο Δήμος Καβάλας είχε ήδη μεταφέρει στην κεντρική πλατεία ένα από τα απαραίτητα σπιτάκια για τα εκλογικά περίπτερα των κομμάτων. Αυτό που θα χρησιμοποιήσει μάλλον το ΚΚΕ. Μαθαίνουμε ότι τα σχέδια της ΝΔ άλλαξαν. Το εκλογικό περίπτερο αποφασίστηκε να υπάρχει και να λειτουργεί προεκλογικά στην παραλία. Στο ύψος του πρακτορείου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Έτσι η ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας έκανε συνεννοήσεις όχι μόνο με το Δήμο Καβάλας αλλά και με τον ΟΛΚ. Από τον οποίο έλαβε σχετική άδεια.

 

Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Καβάλας. Θέμα της συνεδρίασης η τρέχουσα αντιπυρική περίοδος. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η συνεδρίαση έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης. Βόλευε τους περισσότερους που συνεδρίασαν από το γραφείο τους. Μάλιστα αυτή η επιλογή εξασφάλισε τη συμμετοχή στη συνεδρίαση όλων των εμπλεκόμενων στο θέμα. Στην αίθουσα ήταν μόνο δύο άτομα. Οι εκπρόσωποι του Δήμου Καβάλας.

 

Με απόφαση που εφαρμόζεται από χθες στη Διεύθυνση Μεταφορών, δίδεται λίγος χρόνος στους διεκπεραιωτές υποθέσεων των πολιτών σε σχέση με την υπηρεσία. Μια προθεσμία σύντομη που τελειώνει νωρίς κάθε πρωί. Οι διεκπεραιωτές αμέσως διαμαρτυρήθηκαν, ζητώντας η απόφαση της υπηρεσίας να αλλάξει. Η υπηρεσία ισχυρίζεται ότι η απόφαση πάρθηκε για την καλύτερη της λειτουργία. Κάπου ανάμεσα στα δύο μέρη «μπαίνει» η διοίκηση. Που κι αυτή θεωρεί ότι η απόφαση είναι λίγο ή αρκετά υπερβολική. Δημιουργεί ταλαιπωρία. Εμμέσως πλην σαφώς για τους πολίτες. Αυτά τα ζητήματα λύνονται με διάλογο. Και αμοιβαίες υποχωρήσεις.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης