Έρχονται θερμοκρασίες πάνω από 20 βαθμούς τις επόμενες ημέρες

 Έρχονται θερμοκρασίες πάνω από 20 βαθμούς τις επόμενες ημέρες

Τελικά ο καιρός το τριήμερο της Πρωτομαγιάς ήταν σε γενικές γραμμές καλός και βοήθησε να πιάσουμε τον Μάη.

Και προς τα έξω βγήκαμε και παπαρούνες κόψαμε και ουζάκι κάτω από τον ήλιο ήπιαμε και έτοιμοι για τον καλύτερο μήνα της  άνοιξης είμαστε.

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ! ΚΑΛΗ ΑΝΟΙΞΗ !

 

Και ενώ στο Νομό  Καβάλα αυτό το τριήμερο αρκετές επιχειρήσεις εποχικές , κυρίως εστίασης, επιλέξανε να λειτουργήσουν δεν θα λέγαμε το ίδιο και για απέναντι την Θάσο , «το νησί των γενναίων».

Απέναντι υπάρχει ένας οργασμός εργασιών από τουριστικά καταλύματα , ξενοδοχεία εστιατόρια , ταβέρνες και beach bar  που βάζουν την τελευταία πινελιά πριν πέσουν στην μάχη του καλοκαιριού.

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο το νησί θα είναι πανέτοιμο από κάθε άποψη.

Το τριήμερο της πρωτομαγιάς είχε κίνηση στο νησί αλλά όχι αυτή που περιμένανε οι ντόπιοι.

 

Το παλεύει ο Ερντογάν δύο περίπου εβδομάδες πριν τις εκλογές αλλά οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι παραμένει 5 μονάδες πίσω από τον συνασπισμό της  αντιπολίτευσης που υπόσχεται να επιστρέψει στην χώρα η πραγματικά Δημοκρατία.

Αυτό είναι και το κεντρικό της σύνθημα με το οποίο κατεβαίνει στις εκλογές και θέλει να τις πάρει.

 

Και ενώ στην Ελλάδα οι αρχηγοί των κομμάτων επιλέγουν τις μικρές συγκεντρώσεις  στην γειτονική Τουρκία ο κόσμος φαίνεται να ανταποκρίνεται  ακόμα στο κάλεσμα των δύο μεγάλων κομμάτων για ανοιχτές μεγάλες συγκεντρώσεις.

Προχθές ο  Κιλιτσντάρογλου μίλησε στην Σμύρνη μπροστά σε 1 εκ. ανθρώπους !

Αυτά που γινόταν στην Ελλάδα την δεκαετία του 80’ γίνονται ακόμα και μέχρι σήμερα στην Τουρκία.

Ακόμα πιστεύουν  φαίνεται οι επικοινωνιολόγοι ότι η δύναμη της εικόνας μπορεί να επηρεάσεις κάποιους ψηφοφόρους , κυρίως τους αναποφάσιστους.

 

Αυτή την φορά ήταν σειρά του ΚΚΕ (μ-λ) να γεμίσει με αφίσες το κέντρο της Καβάλας οι οποίες τοποθετήθηκαν στους στύλους φωτισμού.

Φανταζόμαστε ότι οι άνθρωποι που τις κρεμάσανε θα έχουν την ίδια υπομονή και θα δείξουν την ίδια συνέπεια  όταν έρθει η ώρα να τις κατεβάσουν.

 

Πάντως μέχρι σήμερα στην μάχη των συνθημάτων φαίνεται να έχει ένα ελαφρύ έστω προβάδισμα ο Μητσοτάκης με αυτό που είπε προχθές σε μία ακόμα ανοιχτή του συγκέντρωση.

Είπε ο Κυριάκος ότι η Νέα Δημοκρατία είναι με την Πρωτομαγιά και ο ΣΥΡΙΖΑ με την Πρωταπριλιά!

Τρίποντο και περιμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση του Τσίπρα.

 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι πιο δύσκολες ημέρας  (καιρικά) αυτής της εβδομάδας θα είναι η Τετάρτη και η Πέμπτη που θα βρέχει στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.

Προς το τέλος της εβδομάδας και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο να περιμένετε για πρώτη φορά θερμοκρασία πάνω από τους 20 βαθμούς.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα και καλή δύναμη.

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης