• 6 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022

Σημαντική αύξηση και στην τιμή του τσίπουρου. Το συμπέρασμα προκύπτει αυτό το διάστημα, σύμφωνα και με τον μεγάλο περιορισμό στην παραγωγή του προϊόντος. Ρόλο παίζει η αύξηση της φορολογίας, εξέλιξη που ευνοεί τις μεγάλες εταιρίες. Πιέζει αφόρητα τους μικρούς- μικρομεσαίους παραγωγούς. Στη Δ.Ε. Ελευθερών υπό άλλες συνθήκες θα υπήρχαν αυτό το διάστημα έως 100 καζάνια αλλά φέτος φαίνεται ότι θα λειτουργήσουν λιγότερα από 10! Παραμένουν άκοπα στα αμπέλια πολλά σταφύλια.

 

Περίπου 40 εργαζόμενοι θα γυρίσουν στο Νοσοκομείο Καβάλας, βρίσκονταν σε αναστολή λόγω του ότι δεν είχαν εμβολιαστεί. Δύο εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στο ΕΚΑΒ Καβάλας. Τρεις συνεχόμενες εβδομάδες το Αστικό ΚΤΕΛ δεν χρησιμοποιεί την οδό Κολοκοτρώνη λόγω των έργων του φυσικού αερίου στις Καμάρες. Διαμαρτυρία έκαναν χθες μαθητές του Μουσικού σχολείου Καβάλας, ζητούν ένα καινούργιο κτίριο για το σχολείο τους. Την Κυριακή διαμαρτύρονται με συγκέντρωση στο Δ. Κήπο οι Ελληνοπόντιοι. Ζητούν προστασία της πρώτης κατοικίας. Όλη την εβδομάδα μένει κλειστός λόγω κρουσμάτων στο προσωπικό ο δημοτικός παιδικός σταθμός στο Λιμένα της Θάσου. Νέα μικρή αύξηση των κρουσμάτων την προηγούμενη εβδομάδα σε όλο το Ν. Καβάλας.

 

Σε εκδήλωση για την Πολεμική Αεροπορία στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών παρέστη ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ομιλία του Μακάριου Λαζαρίδη στην Βουλή, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών. Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών συναντήθηκε ο Χρήστος Μέτιος. Την Κυριακή εκλογές στο σύλλογο ερασιτεχνών αλιέων του Δήμου Παγγαίου. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους προτεινόμενου έργο επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού Δάτου. Σχέδιο αποτροπής του καπνίσματος στις δημοτικές υπηρεσίες υπέγραψε χθες ο Δήμαρχος Παγγαίου. Σύσκεψη σωματείων συνταξιούχων ΑΜΘ θα γίνει αύριο στη Δράμα, πιθανό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Το Υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε την πρόσληψη της Εύας Οικονόμου Βαμβακά από το ΔΗΠΕΘΕ, υπογράφει τη νέα σύμβαση την ερχόμενη εβδομάδα. Το περασμένο Σάββατο συνεδρίασε τελευταία φορά για την πρώτη του θητεία το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Παγγαίου. Από τις 6 Δεκέμβρη οι εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα της Δ. Βιβλιοθήκης.

 

Εμβόλιμη αγωνιστική σήμερα για τον 1ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής. Στο Αγίασμα το ματς του ΑΟΚ με το Νέστο. Σε έκταση στο Περιγιάλι θα κατασκευαστούν τα δύο πρώτα γήπεδα Padel για την πόλη της Καβάλας.

 

 

Διαβάστε επίσης