• 19 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΜΑΗ 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΜΑΗ 2022

Αρχές Καλοκαιριού θα ψηφιστεί στη Βουλή ένας νέος νόμος που σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα ρυθμίζει και τα θέματα των οικοπέδων –δημοσίων κτημάτων στην Καβάλα. Η Κυβέρνηση υπόσχεται να δώσει οριστικούς τίτλους στους κατόχους δημοσίων κτημάτων, οι οποίοι θα πληρώσουν λογικά ποσά και με δόσεις. Πρόκειται για μια εκκρεμότητα δεκαετιών στην Καβάλα και τις συνοικίες της Παναγούδας, και του Προφήτη Ηλία. Προ 20 περίπου ετών οι κάτοχοι δημοσίων κτημάτων είχαν δημιουργήσει ακόμη και τοπικό σύλλογο.

 

Μειωμένα και χθες τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στο Ν. Καβάλας. Δημοσιεύεται σήμερα στην Πρωινή επιστολή του επιχειρηματία Σωτήρη Γεωργούλια, ανακοινώνει προσφυγή στη δικαιοσύνη και κατά του ΟΛΚ ως προς την επένδυση που δεν έγινε στο κεντρικό λιμάνι. Τα Επιμελητήρια της ΑΜΘ προσπαθούν να έχουν τηλεδιάσκεψη με τους Υπουργούς Σταϊκούρα- Χατζηδάκη για την απλήρωτη επιδότηση εργασίας. Τελικά δεν συνεχίστηκε από χθες το έργο του φυσικού αερίου στην οδό Κολοκοτρώνη. Αποκαταστάσεις σε σημεία που ολοκληρώθηκε το έργο στο Περιγιάλι. Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι 30 και πλέον εκδηλώσεις στην αγορά για τη Λευκή Νύχτα.

 

Χωρίς προβλήματα επαναλειτούργησαν χθες όλα τα σχολεία του Ν. Καβάλας. Τέσσερα την ημέρα τα δρομολόγια των φέρι μποτ στη γραμμή του Πρίνου. Πολλά είναι τα παράπονα των πολιτών σχετικά με τον φωτισμό οδών και πλατειών. Ο φωτισμός δεν λειτουργεί στον κεντρικό δρόμο της Κηπούπολης και στον Τίμιο Σταυρό. Με καθημερινό πρόγραμμα μέσα και έξω από την Καβάλα οι πρώτες επίγειες δράσεις για το έργο καταπολέμησης των κουνουπιών. Άλλη μια σύλληψη οδηγού που οδηγούσε όχημα στην Εγνατία Οδό χωρίς δίπλωμα. Το Επιμελητήριο Καβάλας ανακοίνωσε τη δημιουργία νέας διαδικτυακής πλατφόρμας για την προβολή των τοπικών επιχειρήσεων.

 

Από την προσεχή Δευτέρα 9 Μάη ακόμη περισσότερες πτήσεις εξωτερικού από και προς Καβάλα. Πρωτιές σε μαθητές του Ωδείου Νεάπολις σε διαγωνισμό κιθάρας. Νέα διοίκηση για τον Οδοντιατρικό σύλλογο Καβάλας, πρόεδρος παρέμεινε ο Σίμος Τσετίνης.

 

Δεν επικυρώθηκε χθες η τελική βαθμολογία της SL2. Και αυτήν την εβδομάδα συνεχίζει τις προπονήσεις ο ΑΟΚ. Στην Αθήνα ταξιδεύει ο Άλεξ Χατιντάτζι.

Διαβάστε επίσης