ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Συμβολική κατάληψη διάρκειας 3 ημερών θα επιχειρήσουν να κάνουν από το πρωί φοιτητές του ΔΙΠΑΕ Καβάλας. Θέλουν να διαμαρτυρηθούν για το προωθούμενο προς έγκριση στη Βουλή νομοσχέδιο υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Η κατάληψη ωστόσο μάλλον δεν θα αφορά όλα τα τμήματα του πανεπιστημίου. Το ΔΙΠΑΕ Καβάλας βρίσκεται σε διαδικασία εξεταστικής περιόδου. Οι εξετάσεις είναι προγραμματισμένες να τελειώσουν την ερχόμενη Παρασκευή.

 

Αυξάνονται οι πιέσεις προς την Αρχαιολογική υπηρεσία προκειμένου να κάνει άμεσα αυτοψία στο έργο της αγοράς του Αγίου Νικολάου. Η υπηρεσία φέρεται να μην διαθέτει προσωπικό. Έτσι η εκκρεμότητα συνεχίζεται, το έργο έχει σταματήσει σε δύο τουλάχιστον σημεία του. Με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ κι άλλο έργο για τις υποδομές και τις διανοίξεις οδών στο Περιγιάλι. Τα περισσότερα μάρμαρα της πρόσοψης του δικαστικού μεγάρου απομακρύνθηκαν κι έτσι χθες άρχισε η δεύτερη παρέμβαση για την εγκατάσταση νέας μόνωσης. Το συγκεκριμένο έργο είναι εντός χρονοδιαγράμματος. Μάλλον την ερχόμενη εβδομάδα ξαναρχίζει το έργο της ΔΕΥΑΚ στην οδό Βουλγαροκτόνου.

 

Μέσω του ΔΗΠΕΘΕ οργανώνεται το φετινό φεστιβάλ Cosmopolis, τέλος Ιουλίου- αρχές Αυγούστου οι εκδηλώσεις στη συνοικία της Παναγίας. Ελαφρώς λιγότεροι σε σχέση με το Φθινόπωρο οι πρόσφυγες μετανάστες στη Δομή του «Ασημακοπούλου». Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το γνωστό θέμα των φωτοβολταϊκών που προτείνονται κοντά στη Λεκάνη. Αύριο στο γραφείο του Θόδωρου Μαρκόπουλου σύσκεψη με ανώτερους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής. Εθελοντική αιμοδοσία έκαναν χθες στο κτίριο της Διεύθυνσης αστυνομικοί της Καβάλας. Φωτιά σε χόρτα στη Μουσθένη απείλησε κατοικία! Το περιστατικό έγινε χθες το απόγευμα.

 

Ο πρόεδρος των αρτοποιών του Ν. Καβάλας Γιάννης Δρόσος συμμετείχε με την Ελληνική ομάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό ψωμιού, η ομάδα έλαβε την 7ης θέση. Στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας των Τρίτεκνων ο Δήμαρχος υποσχέθηκε μείωση δημοτικών τελών 40%. Στην Ισπανία με πρόγραμμα Erasmus ήταν την προηγούμενη εβδομάδα εκπρόσωποι του 1ου Λυκείου. Πετυχημένη εκδήλωση κοπή βασιλόπιτας για το φιλανθρωπικό σύλλογο Καβάλας «Άγιος Νέστωρας».

 

«Η νίκη στο Παραλίμνιο ήταν σημαντική, η προσπάθεια μας συνεχίζεται» δήλωσε στην Πρωινή ο τερματοφύλακας του ΑΟΚ Λευτέρης Αστράς. Εντός ματς του ΓΣΕ σήμερα, υποδέχεται στο γήπεδο της Γεωργιανής την Μεγαρίδα.

 

Διαβάστε επίσης