ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Το σύνολο των τοπικών φορέων και παραγόντων διαφωνεί με το υπό μελέτη σενάριο, τα νερά των Τεναγών των Φιλίππων να πέφτουν μέσω έργου στο κόλπο της Καβάλας. Παρόλα αυτά η εκπόνηση της μελέτης συνεχίζεται, γεγονός για το οποίο ενημέρωσε με δηλώσεις του χθες ο βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης. Εγκληματική για το θαλάσσιο περιβάλλον χαρακτήρισε τη διαδικασία ο Δήμαρχος.  Δηλώσεις αντίθετες με την προαναφερθείσα λύση έκαναν το Καλοκαίρι του 2019 κι άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων. Να εξεταστεί και άλλη διαδικασία για να μην πλημμυρίζουν τα Τενάγη, ζητά ο κ. Λαζαρίδης.

 

Τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού εμποδίζουν τις εξαγωγές σπαραγγιών του Νέστου. Βελτιωμένη βρήκαν την κατάσταση στη δομή των προσφύγων στο Ασημακοπούλου εκπρόσωποι τοπικών φορέων και υπηρεσιών που την επισκέφθηκαν χθες. Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών αυξάνει τους αντιδημάρχους και στους 4 Δήμους του Ν. Καβάλας. Αύριο μοιράζονται κατ’ οίκον τρόφιμα από το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο. Η Συμπαράταξη Πολιτών ζητά να δοθεί το όνομα του Μανώλη Γλέζου σε δρόμο ή πλατεία της πόλης.

 

Η εταιρία του Άγγελου και του Αλέξη Τσατσούλη έκανε δωρεά αναπνευστήρα Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο. Προσλήψεις γιατρών ζήτησαν με κινητοποίηση στο ίδρυμα συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Ένταξη στα μέτρα στήριξης και των ασκούμενων δικηγόρων ζητά η Τάνια Ελευθεριάδου. 2.000 χειρουργικές μάσκες πρόσφερε σε ιδρύματα του Ν. Καβάλας η Περιφερειακή Ενότητα. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και στο ΕΚΑΒ Καβάλας. Προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου για τη στήριξη των μικρομεσαίων προς τα αρμόδια Υπουργεία.

 

Παράταση στην προθεσμία υποβολής εργασιών στο 3ο συνέδριο ιστορίας Παγγαίου. Το Εργατικό Κέντρο και η ΝΟΔΕ Καβάλας εξέδωσαν ανακοινώσεις για τη χθεσινή παγκόσμια μέρα υγείας. Για την ίδια μέρα ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καλεί τα παιδιά να συμμετέχουν σε δράση με θέμα «Μένουμε σπίτι, ζωγραφίζουμε για τη δωρεάν υγεία για όλους».

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης