• 26 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Με δύο αποφάσεις που έλαβε χθες ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος εντάσσονται στο ΕΣΠΑ τα έργα του Δήμου Καβάλας για την ενεργειακή αναβάθμιση του 12ου δημοτικού σχολείου και την επέκταση των υποδομών στο Φρούριο. Το πρώτο έργο σημαίνει ότι τον Σεπτέμβρη οι μαθητές του 12ου δημοτικού μετακομίζουν σε άλλα διδακτήρια. Το έργο στο Φρούριο είναι πρόταση της Δημωφέλεια. Η ιδέα για την ενεργειακή αναβάθμιση του 12ου δημοτικού σχολείου ωρίμασε το 2013. Για το συγκεκριμένο έργο υπάρχει ανάδοχος ενώ η προθεσμία περαίωσης του φθάνει ως τον Δεκέμβρη του 2020.

 

Η σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας έκανε δεκτά όλα τα αιτήματα παραχώρησης χώρων, τα οποία δέχθηκε από συλλόγους και ομάδες. 8 ομάδες θα χρησιμοποιούν αθλητικούς χώρους σε γυμνάσια και λύκεια δωρεάν. Κάθε Παρασκευή θα βρίσκεται στο Νοσοκομείο Καβάλας ο ογκολόγος Δημήτρης Κασαράκης. Ο Δήμος Καβάλας με την ευκαιρία της θεατρικής παράστασης, καθαρίζει όλες τις αποθήκες ιδιοκτησίας του δίπλα στο Καρνάγιο. Προεκλογική περίοδο θυμίζει η χθεσινή και προχθεσινή διαδικασία των συχνών ανακοινώσεων του Κωστή Σιμιτσή, του Μάκη Παπαδόπουλου, του Μπάμπη Κουφατζή και του Δημοσθένη Τουλκίδη.

 

Επενδυτικό δάνειο 3 εκ ευρώ θα λάβει από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών η ΔΕΥΑ Θάσου. Για την αντιμετώπιση προβλημάτων λειψυδρίας η ΔΕΥΑ Παγγαίου ενισχύεται από το Υπουργείο Εσωτερικών με ποσό 200.000 ευρώ. Μετά από χρόνια που ήταν άδειο, νοικιάστηκε το κατάστημα στη διασταύρωση των οδών Δαγκλή και Ερυθρού Σταυρού. Ξεπερνούν τα 200 τα σπίτια στο Δήμο Νέστου που έκαναν αίτηση αποζημίωσης, σε συνέχεια της κακοκαιρίας στο τέλος Ιουνίου. Έργα της Π.Ε. Καβάλας χρηματοδοτούνται με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας κ. Αλέξη Χαρίτση.

 

Σήμερα και αύριο το βράδυ στο Καρνάγιο θεατρική παράσταση για το φεστιβάλ Φιλίππων. Πολύς κόσμος χθες βράδυ στα Κάστρα της Νέας Περάμου για τη συναυλία Νταλάρα- Μαχαιρίτσα. Με το σύλλογο Αγίου Λουκά και το σύλλογο Παληού συναντήθηκε η Δήμαρχος. Η Έφη Ζιώτα διακρίθηκε στον παγκόσμιο διαγωνισμό της Microsoft που έγινε στο Ορλάντο. Δέχθηκε τα συγχαρητήρια της Δημάρχου.

 

Στο τέλος της εβδομάδας θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία του ΑΟΚ με τον αμυντικό Δημήτρη Τόσκα. Στο ρόστερ του Νέστου οι Μιχαλανδρέας- Νύκταρης. Ικανοποιητική ζήτηση των εισιτηρίων διαρκείας της Ένωσης.

 

 

Διαβάστε επίσης