• 23 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 10 ΓΕΝΑΡΗ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 10 ΓΕΝΑΡΗ 2023

Την πλήρη ικανοποίηση του εκφράζει ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος για την έως τώρα απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Η ανακοίνωση Μέτιου έγινε με αφορμή τη συνάντηση του με τον εκπρόσωπο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του προγράμματος. Προκύπτει ότι ως τώρα απορροφήθηκαν 380 εκ ευρώ περίπου. «Είναι χρήματα που επενδύθηκαν στην ΑΜΘ προς όφελος των πολιτών» δήλωσε ο Περιφερειάρχης. Με την ίδια συνάντηση άρχισε η προετοιμασία για επόμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2021-2027.

Ανακοίνωση της ΝΔ για τις επαγγελματικές σχέσεις της Τάνιας Ελευθεριάδου με τον ΕΦΚΑ κι απάντηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Επεκτείνονται από χθες στην οδό Κασσάνδρου τα έργα ανάπλασης της περιοχής. Ξηλώθηκαν προσωρινά πρόσθετες κατασκευές δύο καφετεριών ενώ απομακρύνθηκαν από την πλατεία Καπνεργάτη τραπεζοκαθίσματα. Στην οδό Κομνηνών στον Άη Γιάννη θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα το έργο κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου. Μηχανικοί της ΠΕ Καβάλας θα κάνουν αυτοψία στην πρόσοψη του Δικαστικού Μεγάρου. Θα προτείνουν την παρέμβαση που χρειάζεται για την αποκατάσταση των επικίνδυνων μαρμάρων. 17 ήταν χθες το πρωί οι ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο. Το νέο φέρι μποτ «Αγία Βαρβάρα» αναμένει τη σχετική άδεια ώστε να λειτουργήσει το κυλικείο του και να εξυπηρετεί τους επιβάτες των δρομολογίων από και προς Θάσο.

Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους καταδικάστηκε στο Μονομελές Καβάλας κάτοικος Θεσσαλονίκης που εξαπάτησε ηλικιωμένη προσποιούμενος υπάλληλο της ΔΕΗ. Έκλεψε 6.000 ευρώ και χρυσαφικά. Σε τρεις περίπου μήνες θα ολοκληρωθεί το έργο κατασκευής δικτύου ύδρευσης στη Νέα Καρβάλη. Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών ενημερώνει τα μέλη της για την ειδική διαδικασία παραγραφής χρεών προς τον ΕΦΚΑ. Ο επιχειρηματίας Άλεξ Χατιντάτζι έδωσε χθες στη δημοσιότητα βίντεο για την επένδυση του στην Αλάνα. Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός ημεδαπού που μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας 4 παράνομους μετανάστες. Σε συνεδρίαση του την περασμένη Πέμπτη ο ΟΛΚ αποφάσισε για το νέο διευθύνοντα σύμβουλο του. Επίκαιρη θα είναι τελικά η ερώτηση του ΚΚΕ για το θανατηφόρο περιστατικό στο εργοστάσιο των Λιπασμάτων.

Την Κυριακή κόβει πίτα η Θασιακή Ένωση. Το Σάββατο οι συνταξιούχοι της ΒΦΛ. Βασιλόπιτα έκοψε το συμβούλιο νέων του Δήμου Παγγαίου. Από τις εκδόσεις Κάκτος η νέα ποιητική συλλογή της Άννας Πετράκη.

Την Τετάρτη κόβει πίτα ο ΑΟΚ. Σήμερα αρχίζει η προετοιμασία για το ματς του Σαββάτου στην Αλεξανδρούπολη.

Διαβάστε επίσης