μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Αλλαγή στον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Ν. Καβάλας. Από χθες ανέλαβε διευθυντής του συνεταιρισμού ο κ. Γιώργος Χιοκτουρίδης. Στη φωτογραφία με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού κ. Ανδρέα Κωνσταντινίδη.

Ο συνεταιρισμός των φαρμακοποιών εξυπηρετεί άριστα τα φαρμακεία του Ν. Καβάλας παρά τα προβλήματα της εποχής και τις ελλείψεις φαρμάκων ειδικά στα εισπνεόμενα και στις αντιβιώσεις για παιδιά.

 


 

Το προηγούμενο 3ημερο άρχισαν και συνεχίζονται δυναμικά, οι καθιερωμένες για την εποχή εκδηλώσεις κοπής βασιλόπιτας του νέου έτους. Μπροστά μας έχουμε αρκετές τέτοιες εκδηλώσεις αφού από Παρασκευή έως Κυριακή έγινε μόνο η αρχή. Διαπιστώνονται πάρα πολλές εκδηλώσεις και προσκλήσεις σε σημείο που οι αιρετοί, οι εκπρόσωποι φορέων και υποψήφιοι … τρέχουν για να προλάβουν. Στόχο έχουν να τα προλάβουν όλα αλλά αυτό δεν είναι εύκολο. Κάνουν ότι μπορούν.

 

Φέτος αυτοί οι καλεσμένοι (εκπρόσωποι φορέων, τοπικοί παράγοντες, υποψήφιοι κτλ) συνεννοούνται μεταξύ τους. Είτε ειδοποιούν ότι θα αργήσουν (ευρισκόμενοι όλοι στην ίδια προηγούμενη εκδήλωση), είτε μεταβαίνουν όλοι μαζί όταν σχετικά αποφασίσουν. Έτσι η έναρξη κάθε εκδήλωσης κοπής βασιλόπιτας αλλάζει. Από λίγο έως περισσότερο.

 

Την Παρασκευή για παράδειγμα οι Χειμερινοί Κολυμβητές της πόλης ενημερώθηκαν ότι οι επίσημοι καλεσμένοι της εκδήλωσης τους θα είναι στην Καλαμίτσα με μισή ώρα καθυστέρηση επειδή είχαν όλοι να πάνε αλλού. Την Κυριακή το απόγευμα οι ίδιοι καλεσμένοι έφθασαν στο Marine για την πίτα του Λυκείου των Ελληνίδων, με 30 και πλέον λεπτά καθυστέρηση επειδή ήταν στην προηγούμενη εκδήλωση. Του συλλόγου των Μικρασιατών.

 

Τα προαναφερθέντα γεγονότα σημαίνουν ότι τα μέλη κάθε συλλόγου ταλαιπωρούνται. Προσέρχονται πάντα στη σωστή ώρα έναρξης αλλά τόσο η διοίκηση του συλλόγου όσο και αυτά περιμένουν. Την άφιξη των επισήμων! Αυτό σημαίνει ότι κάθε εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας ξεκινά με μικρή ή μεγάλη καθυστέρηση. Και μόνο όταν αφιχθούν οι επίσημοι. Χωρίς αυτούς βασιλόπιτα δεν κόβεται!

 

Ο άλλος δρόμος (για τις εκδηλώσεις βασιλόπιτας) είναι ο σύλλογος να μην καλέσει κανέναν άλλον εκτός των μελών του ή να επιλέξει να μην περιμένει τους επισήμους. Σεβόμενος την υπεύθυνη συμπεριφορά και σωστή προσέλευση των μελών του. Προς το παρόν αυτό δεν έγινε σε καμία από τις έως τώρα εκδηλώσεις.

 

Με αφορμή την βασιλόπιτα στο Marine (την εκδήλωση δηλαδή του Λυκείου των Ελληνίδων Καβάλας) να θυμίσουμε ότι στον ίδιο χώρο κάθε Τετάρτη βράδυ δίδεται θεατρική παράσταση. Από το θεατρικό σχήμα συμπολιτών- ερασιτεχνών ηθοποιών «Μικροί Ήρωες». Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι μεγάλο. Οι παραστάσεις που άρχισαν τον Δεκέμβρη, θα συνεχιστούν κάθε Τετάρτη και τον Ιανουάριο και πολύ πιθανόν και τον Φεβρουάριο. Είναι μια παράσταση με πολύ γέλιο, ευχάριστη και φυσικά άκρως διασκεδαστική.

 

Μια ολόκληρη σελίδα αφιέρωσε στον Γιώργο Καλαντζή η εφημερίδα «Νέα Σαββατοκύριακο». Προχθές φιλοξένησε συνέντευξη του με τίτλο (και δήλωση του) «Αν δεν αισθάνομαι να κολυμπάω μέσα στους ανθρώπους, τρελαίνομαι».  Ο κ. Καλαντζής αναφέρεται μεταξύ πολλών άλλων στα ταξίδια που έκανε ως βουλευτής, σε 86 διαφορετικές χώρες του κόσμου. Και σε πολλούς πρόσφατους τελικούς παγκοσμίου κυπέλλου! Δυστυχώς και ως τώρα, η συνέντευξη δεν προσφέρεται για ανάγνωση στο διαδίκτυο. Υπάρχει μόνο στην έντυπη έκδοση του περασμένου Σαββάτου.

 

Αθωώθηκε χθες στο Μονομελές Καβάλας ο Αντιδήμαρχος κ. Κυριάκος Σταυρίδης. Κατηγορούνταν για περιστατικό αδέσποτου σκύλου που την Άνοιξη του 2019 δάγκωσε πολίτη. Περιστατικό που έγινε πριν αναλάβει καθήκοντα αντιδημάρχου. Βρέθηκε κατηγορούμενος από λάθος. Ενδιαφέρον έχει ο συνήγορος υπεράσπισης. Τον Αντιδήμαρχο υπερασπίστηκε η κόρη του Στέλλα, δικηγόρος Καβάλας φυσικά. Η οποία με έγγραφα και όχι μόνο έπεισε εύκολα το δικαστήριο για το λάθος της δίωξης. Ο κ. Σταυρίδης είχε εμπιστοσύνη στην κόρη του κι έτσι δεν παραβρέθηκε στη δίκη.

 

Η άλλη είδηση- άξια σχολιασμού- από το δικαστήριο αφορά την απαραίτητη αντικατάσταση της κεντρικής πόρτας του κτιρίου. Η ανάγκη προέκυψε προ μηνών και πολύ πριν αρχίσουν να ξεκολλούν τα μάρμαρα της πρόσοψης. Κι ενώ εξασφαλίστηκε η πίστωση, έγιναν έγγραφα κτλ η πόρτα παραμένει ίδια. Η χαλασμένη. Το γεγονός μας … «προετοιμάζει» για το χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι να λυθεί το πρόβλημα των μαρμάρων της πρόσοψης του κτιρίου.

 

Συνεχίστηκαν και μάλιστα εντατικά χθες τα έργα για την κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου επί της οδού 7ης Μεραρχίας. Κι όπως φαίνεται το έργο σύντομα θα… «στρίψει» στην οδό Κομνηνών. Αυτό σημαίνει ότι θα δημιουργηθεί η απαραίτητη υποδομή και για την πυκνοκατοικημένη περιοχή του Άη Γιάννη.

 

Την Τρίτη 3 Ιανουαρίου συνεδρίασε η διοίκηση του ΟΛΚ κι αποδέχθηκε την παραίτηση της κ. Άννας Θυσιάδου. Η οποία ισχύει από την Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2022. Την Πέμπτη 5 Γενάρη η διοίκηση του ΟΛΚ συνεδρίασε πάλι, αποφάσισε για το νέο διευθύνοντα σύμβουλο. Τον κ. Άγγελο Βλάχο. Σύμφωνα με την απόφαση της 5ης του Γενάρη, δεν μπαίνει νέο μέλος στο συμβούλιο. Παραμένουν όλα τα προηγούμενα. Με πρόεδρο τον Γιώργο Φιλόσογλου.

 

Η σημερινή και αυριανή κακοκαιρία επηρεάζει την ακτοπλοΐα. Από την Κυριακή έγινε γνωστή η τροποποίηση του δρομολογίου του πλοίου Aqua Blue. Το οποίο θα έρθει στο κεντρικό λιμάνι αλλά σε διαφορετική της συνηθισμένης ώρα. Δεν αποκλείεται σήμερα ομοίως να επηρεαστούν και τα δρομολόγια από και προς Θάσο.

 

Η συμπολίτισσα παιδίατρος κ. Δέσποινα Ιατρού, με αφορμή την επαναλειτουργία των σχολείων από χθες, έκανε ανάρτηση προτείνοντας μεταξύ άλλων στους γονείς τα ακόλουθα: «Τα παιδιά που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα, υπάρχει ισχυρή σύσταση να φορούν μάσκα στις σχολικές αίθουσες και όχι σε εξωτερικούς χώρους. Ισχυρή σύσταση για μάσκα στη σχολική αίθουσα έχουν και τα παιδιά που διαμένουν στο ίδιο σπίτι με ηλικιωμένους, με νεογέννητα ή με άτομα που πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα και έχουν υψηλό κίνδυνο βαριάς νόσησης από ιούς του αναπνευστικού. Για τα υπόλοιπα παιδιά υπάρχει προτροπή για χρήση μάσκας μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου».

 

Δεν έχει μόνο καλές ειδήσεις το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Αντιγράφουμε από την ΕΡΤ Ορεστιάδας: «Δεν κατάφεραν να προσγειωθούν το πρωί της Δευτέρας (9/1) στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, τα αεροπλάνα των δύο τακτικών πτήσεων, λόγω ομίχλης, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στην Αθήνα. Είναι η δεύτερη φορά μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο που οι πρωινές πτήσεις από Αθήνα προς Αλεξανδρούπολη δεν καταφέρνουν να προσγειωθούν λόγω μειωμένης ορατότητας. « Οι επιβάτες θα έρθουν από την Αθήνα με επόμενες πτήσεις και όσοι βρίσκονται στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» θα ενημερωθούν για τις επιλογές να πετάξουν μέσα στην ημέρα», ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αερολιμενάρχης Αλεξανδρούπολης, Στέλιος Ζαντανίδης».

 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το περασμένο Σάββατο το λαϊκό ποντιακό γλέντι στον Αμυγδαλεώνα. Στην πλατεία του χωριού. Ο καλός καιρός διευκόλυνε την προσέλευση του κόσμου. Που ήταν ανέλπιστα μεγάλη. Μία ακόμη απόδειξη ότι ο λαός τραγούδι θέλει. Γλέντι επιθυμεί ώστε έστω για λίγο να ξεχάσει τα προβλήματα του. Γιατί καλές είναι οι εκδηλώσεις κοπής βασιλόπιτας, ακόμη καλύτερα είναι τα λαϊκά γλέντια. Ειδικά τα ποντιακά γλέντια.

Διαβάστε επίσης