ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Τη σημερινή συνάντηση των αγροτών στην Αθήνα με τον Πρωθυπουργό περιμένουν οι αγροτικοί σύλλογοι του Ν. Καβάλας. Δεν είναι ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις Αυγενάκη στη σύσκεψη της Κυριακής. Ωστόσο δεν βιάζονται να αποφασίσουν τοπικές κινητοποιήσεις. Συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών εξέφρασαν σωματεία της πόλης που ετοιμάζουν την απεργία στο τέλος του μήνα, το Δημοτικό Συμβούλιο της Θάσου.

 

Τοψίδης και Μαρκόπουλος εξελέγησαν στη νέα διοίκηση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Ο Δήμος Καβάλας και το Επιμελητήριο διευκολύνουν την Αρχαιολογική υπηρεσία, της δίνουν άμεσα προσωπικό για την ανασκαφή που πρέπει να γίνει σε ένα σημείο στο έργο στην αγορά του Αγίου Νικολάου. Η συμφωνία υπήρξε χθες το πρωί, μετά από συναντήσεις που έγιναν στο Δημαρχείο και στο γραφείο της κ. Δαδάκη. Δέμπας και Κελγιώργης δήλωσαν ότι κατά τα άλλα το έργο συνεχίζεται με ικανοποιητικό ρυθμό. Κλειστή και χθες λόγω νοτιάδων η γραμμή του Πρίνου. Η εταιρία Μητσόπουλου δεν μειώνει την τιμή του εισιτηρίου στα δρομολόγια πλοίου της από Πρίνο για Καβάλα και το αντίστροφο. Παραμένει μειωμένη η τιμή του εισιτηρίου στα δρομολόγια της Κεραμωτής. Την Πέμπτη θα έρθει στην Καβάλα το νέο πυροσβεστικό πλοίο, σήμερα η επίσημη παρουσίαση σε εκδήλωση στον Πειραιά.

 

Η παράταξη του Χαράλαμπου Χρυσανίδη κατέθεσε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη, ζητά να ακυρωθεί η απόφαση αύξησης των δημοτικών τελών. Πολλές νέες οικοδομικές άδειες σε όλο το Νομό, κατεδαφίσεις παλαιών σπιτιών στην Καβάλα. Κατασκευάζεται μεγάλο πλυντήριο αυτοκινήτων επί της Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού. Μειωμένα και την προηγούμενη εβδομάδα τα τεστ για τον κορωνοϊό που έκαναν οι Καβαλιώτες. Αντίστοιχα πολύ λίγα τα θετικά περιστατικά. Πολύωρη διακοπή ρεύματος ταλαιπώρησε χθες από το πρωί ως το απόγευμα κατοίκους του Αμυγδαλεώνα.

 

Πρωτοπορεί ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Καβάλας, αποφάσισε κοινή δράση με ακόμη 7 επαρχιακούς συνεταιρισμούς. Στις 25 Φεβρουαρίου κόβει βασιλόπιτα ο σύλλογος του Στεγνού. Πετυχημένη συμμετοχή του χορευτικού της Λέσχης Ποντίων σε φεστιβάλ που έγινε στο Λουτράκι.

 

Ορίστηκαν οι 5 αθλητές με πανελλήνιες και πανευρωπαϊκές διακρίσεις που θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή φλόγα όσο αυτή θα είναι στην πόλη μας. Πετυχημένη παρουσία παλαίμαχων κολυμβητών σε αγώνες στην Ανδριανούπολη.

Διαβάστε επίσης