• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Η χορευτική ομάδα της Λέσχης Ποντίων Καβάλας ήταν στην Κόρινθο, για συμμετοχή σε φεστιβάλ που έγινε στο Λουτράκι. Αναβαθμισμένη η αποστολή. Σε αυτήν συμμετείχαν δύο αντιδήμαρχοι. Ο Απόστολος Μουμτσάκης και η Έλσα Βακιρτζή. Ο κ. Μουμτσάκης ως εκπρόσωπος του Δήμου, η κ. Βακιρτζή και ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Καβάλας. Όλα πήγαν πολύ καλά στο ταξίδι και στο φεστιβάλ.

 


Από νωρίς χθες το πρωί αναπτύχθηκε μια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα διαλόγου και συνεννόησης, σχετική με το έργο στην αγορά του Αγίου Νικολάου. Οι Δέμπας και Κελγιώργης επισκέφθηκαν και συζήτησαν με την κ. Δαδάκη στην Αρχαιολογική υπηρεσία. Στη συνέχεια πήγαν στο Δημαρχείο, συνέχισαν τη συζήτηση με το Δήμαρχο. Και στις δύο συναντήσεις βρέθηκε η χρυσή τομή για την απαραίτητη ανασκαφή. Εκεί που πιθανώς υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα.

 

Αυτή η πρωινή συμφωνία επέτρεψε όπως φαίνεται στο Δήμαρχο να επισκεφθεί κι αυτός την κ. Δαδάκη. Αμέσως μετά την αποχώρηση από το Δημαρχείο των Δέμπα- Κελγιώργη. Υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες «μπήκε το νερό στο αυλάκι». Μόνο που αυτές οι ενέργειες έπρεπε να γίνουν αρκετά νωρίτερα. Αλλά – όπως λέει ο σοφός λαός- «κάλιο αργά παρά ποτέ».

 

Πολλά από τα υπόλοιπα ήταν «…σε λόγια να βρισκόμαστε»! Τα λόγια συγκριμένα του κ. Μουριάδη. Έφθασε στο σημείο να μνημονεύει ως σωστό το παράδειγμα του Αχιλλέα Μπέου! Ευτυχώς ο δικός μας Δήμαρχος δεν εννοούσε όσα είπε. Αν και δεν έπρεπε να τα πει. Ούτε καν σαν επιπλέον επιχείρημα, ή σαν σχήμα λόγου. Αυτές οι αναφορές δεν πρέπει να γίνονται ποτέ. Και για κανέναν λόγο, όσο σοβαρός κι αν είναι. Κι ενώ ο Θόδωρος Μουριάδης έλεγε άλλα, ευτυχώς οι πράξεις του ήταν στην αντίθετη κατεύθυνση. Μία ακόμη φορά καταλαβαίνουν και καταλαβαίνουμε ότι τα ζητήματα που ανακύπτουν καθημερινά λύνονται μόνο με συζήτηση. Με διάλογο. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η συζήτηση που έγινε χθες, έχει οριστικά θετικό αποτέλεσμα.

 

Μπορούμε λοιπόν να ασχοληθούμε με άλλα. Επιλέγοντας να σχολιάσουμε όσα έγιναν στην εκδήλωση- κοπή πίτας- της ΝΔ Καβάλας. «Άρατε πύλας». Αυτός πρέπει να είναι ο τίτλος. Ισχύει για τον πρώην «αντάρτη» Χριστόδουλο Τοψίδη που τελικά ήταν και παραμένει γνήσιο τέκνο του κόμματος. Στενός φίλος της κομματικής οργάνωσης. Τον υποδέχθηκαν «μετά βαίων και κλάδων» και πολύ το ευχαριστήθηκαν. Περίμεναν χρόνια αυτήν την στιγμή και την απόλαυσαν. Τον αποκατέστησαν κομματικά και του ευχήθηκαν (μία ακόμη φορά, η πρώτη δημοσίως) καλή επιτυχία. Που είσαι Χρήστο Μέτιε να τα δεις…

 

Που είσαι; Απουσίαζες. Κι αν αυτό ήταν φυσιολογικό, δεν ήταν για τους εκπροσώπους σου. Για τους εκλεγμένους και μη. Στην εκδήλωση δεν ήταν κανείς τους. Στεναχωρημένοι; Θυμωμένοι; Απογοητευμένοι; Πάντως δεν ήταν κανείς. Γεγονός που κι αυτήν την φορά σχολιάστηκε αρνητικά. Ο κ. Αντωνιάδης που ρωτήθηκε, δεδομένου του ότι έχει παρουσία σε τέτοιες εκδηλώσεις, απάντησε ότι την Κυριακή το πρωί έπρεπε να είναι στη Θεσσαλονίκη. Ας τον δικαιολογήσουμε λοιπόν. Όλοι οι άλλοι όμως;

 

Πρώτος και καλύτερος έφθασε στο χώρο της εκδήλωσης ο ευρωβουλευτής Θόδωρος Ζαγοράκης. Έχει τους λόγους του. Έρχονται εκλογές (με σταυρό), θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής. Αν δεν τον στηρίξει κι αυτήν την φορά η Καβάλα, ποιος θα το κάνει; Αξιοπρόσεκτη επίσης η δραστηριότητα του κ. Δέμπα. Μίλησε με όλους, πήγε παντού στις παρέες. Μας θύμισε με κατάλληλο διακριτικό τρόπο ότι συνεχίζει να ενδιαφέρεται. Να είναι υποψήφιος βουλευτής Καβάλας.

 

Κάποιοι από τους παρευρισκόμενους έψαχναν αγωνιωδώς το κομμάτι που έλαβαν από τη βασιλόπιτα. Το έκαναν χίλια κομμάτια. Αλλά το φλουρί στο κομμάτι τους δεν το βρήκαν. Ήθελαν πολύ να ξεχωρίσουν εξ αυτού του λόγου μα δεν τα κατάφεραν. Έμειναν στην άκρη της εκδήλωσης, στη σειρά μετά πολλών άλλων. Η βασιλόπιτα μάλλον δεν είχε φλουρί. Υπεύθυνος για αυτό ο προμηθευτής της, ο κ. Λεωνίδας Βουδούρης.

 

Το κομμάτι της αυτοδιοίκησης (δηλαδή των Δήμων) ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ το εμπιστεύτηκε στο Μάκη Παπαδόπουλο! Που έτσι ανέβηκε περισσότερο τα σκαλιά της κομματικής οργάνωσης και ιεραρχίας. Πλέον Νεοδημοκράτης και με κομμάτι στην πίτα! Για να συμβεί αυτό μεσολάβησαν πολλές απουσίες. Παρά το ότι στην αίθουσα βρίσκονταν ο Ανέστης Τσουρουκίδης, προτιμήθηκε ο κ. Παπαδόπουλος. Κάθονταν μπροστά μπροστά, τον έβλεπες πιο εύκολα σε σχέση με τον κ. Τσουρουκίδη. Σημειώνουμε ότι στην πίτα του κόμματος της ΝΔ ήταν κι ο Αντιδήμαρχος Αλέξης Γουλάς. Αλλά να καλούνταν να πάρει αυτός το κομμάτι της αυτοδιοίκησης, θεωρήθηκε λάθος. Λόγω του ότι ήταν υποψήφιος με τον κ. Μουριάδη.

 

Η αίθουσα φυσικά και δεν γέμισε. Οι τρεις Δήμαρχοι εκλεγμένοι με τη στήριξη της ΝΔ, δεν εμφανίστηκαν. Εκπρόσωποι τους το ίδιο. Απλός κόσμος, ελάχιστος. Μηνύματα ότι τα πράγματα αλλάζουν. Τα ίδια είχαμε δει και σε άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις. Αναμενόμενο ότι αυτή η κρίση και έλλειψη εμπιστοσύνης θα έφθανε ακόμη και στη ΝΔ. Κι ας είναι Κυβέρνηση.

 

Στη διάρκεια της Κυριακάτικης γενικής συνέλευσης των σωματείων της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών υπήρξε και διαδικασία οικονομικού απολογισμού. Στο ταμείο δεν μπήκαν ενώ υπολογίζονταν 10.000 ευρώ. Αυτό αναφέρθηκε. Τα περιμένουν καιρό τώρα από το Επιμελητήριο. Που ενώ όπως λέγεται έλαβε την απόφαση, δεν προώθησε τα χρήματα. Συνεχίζουμε να τα περιμένουμε, είπαν στη συνέλευση. Γιατί όπως φάνηκε υπομονή έχουν. Κι ανάγκες επίσης.

 

Αισιοδοξεί για το προτεινόμενο φωτοβολταϊκό στη Λεκάνη ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος. Υπό την έννοια ότι τελικά η πρόταση θα απορριφθεί. «Έγιναν οι παρεμβάσεις στην Αποκεντρωμένη. Θα γίνουν κι άλλες. Θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να τους σταματήσουμε» είπε χθες. Τάχθηκε επίσης υπέρ της ενδυνάμωσης του Δ.Π.Θ. με τα τμήματα Καβάλας και Δράμας. «Δεν είναι αρνητική εξέλιξη αυτό που θα γίνει» τόνισε. Τέλος για τα νέα διοικητικά συμβούλια στην Εργοανάπτυξη και στο Βιοτεχνικό Πάρκο, είπε ότι θα οριστούν «…το πολύ ως τις αρχές του Μάρτη».

 

Ανάρτηση σε σχέση με το φωτοβολταϊκό της Λεκάνης και την απόφαση (αρνητική ομόφωνα γνωμοδότηση) του Περιφερειακού Συμβουλίου, έκανε ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος κ. Βασίλης Τραϊφόρος: «Πολύ σωστή η ομόφωνη απόφαση της Περιφέρειας για ακύρωση της εγκατάστασης των φωτοβολταϊκών στην Λεκάνη Καβάλας. Δεν έγιναν συνεννοήσεις με τους τοπικούς κατοίκους, η χωροθέτηση ήταν λάθος και πιθανόν επιζήμια για την τοπική οικονομία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα κανουμε “πολεμική” ή ” πόλεμο ” με τα φωτοβολταϊκά και τις άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (όπως άνεμος, θάλασσα,θερμές πηγές κ.α.) Αρκεί να κρατούνται οι παραπάνω, κυρίως χωροταξικες προϋποθέσεις εγκατάστασής τους ,που δυστυχώς δεν υπάρχουν στην χώρα μας. Οι ΑΠΕ είναι η λύση για το φαινόμενο του Θερμοκηπίου και την κλιματική αλλαγή και η Ευρώπη είναι πρωτοπόρα σε αυτό το επίπεδο».

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης