• 25 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Την ίδια ώρα συνεδρίαζαν χθες βράδυ τα δημοτικά συμβούλια Καβάλας και Παγγαίου. Στην Ελευθερούπολη αποφάσισαν να επιμείνουν στη λύση της τροπολογίας ως προς την υπόθεση των διμήνων. Η συνεδρίαση έγινε παρουσία των βουλευτών Εμμανουηλίδη- Παναγιωτόπουλου αλλά χωρίς τον Βασίλη Ξουλόγη.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας υπήρξε ένταση και διακοπή της συνεδρίασης όταν η διοίκηση δεν έπεισε την αντιπολίτευση για τη μη ανάκληση της απόφασης για τα έργα Σταθάκη. Σύσσωμη η αντιπολίτευση αποχώρησε ενώ η διοίκηση του Δήμου υπαινίχθηκε νέο κύκλο διαλόγου με τον ΤΑΡ για το θέμα της όδευσης. Στην έναρξη της συνεδρίασης ο Μητροπολίτης Στέφανος ζήτησε την μετονομασία της οδού Μητροπολίτου σε οδό Μητροπολίτη Προκόπιου.

 

Το Υπουργείο Παιδείας θα ορίσει τις επόμενες ημέρες την επιτροπή για τη διαβούλευση περί της συνένωσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τα ΤΕΙ Καβάλας- Σερρών- Θεσσαλονίκης. Η Ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου χορήγησε τα απαραίτητα πιστοποιητικά σε όσους θα εργαστούν στο Δασαρχείο μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Η πρώτη απόφαση για την πρόταση περί Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου στην αγορά της Καβάλας λήφθηκε χθες από την Οικονομική Επιτροπή. Δύο επιβατικά αυτοκίνητα συγκρούστηκαν χθες στην Εγνατία οδό, εκεί όπου εκτελούνται τα έργα συντήρησης του δρόμου.

 

78χρονη κάτοικος Καβάλας πνίγηκε στην ακτή της Καλαμίτσας. Την Κυριακή σκοτώθηκε 26χρονος στο Ακροβούνι όταν ανατράπηκε το τρακτέρ που οδηγούσε. Ετοιμάζεται στην Παναγία το Cosmopolis.  Τελικές εγκρίσεις από το Υπουργείο συνεχίζει να περιμένει το υδροπτέρυγο που θα εκτελεί δρομολόγια από Καβάλα προς Λιμένα.

 

Για ρεκόρ συμμετοχών οδεύει το 27ο διεθνές τουρνουά σκάκι που θα γίνει στο Αμφιθέατρο αρχές Αυγούστου. Επιστρέφει την πρόσκληση του φεστιβάλ Φιλίππων ο Θόδωρος Μουριάδης. Παράπονα της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης προς τον Θοδωρή Γκόνη. Την Παρασκευή αρχίζουν τα φετινά Περάμεια.

 

Στον Κεραυνό Πέρνης ο Στέλιος Λάσπατζης. Σήμερα θα ανακοινώσει ο Δήμος Καβάλας τις άμεσες ενέργειες του στο χόρτο του «Ανθή Καραγιάννη».

 

 

Διαβάστε επίσης