• 20 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΜΑΗ 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΜΑΗ 2022

Η δύσκολη οικονομική κατάσταση των ΔΕΥΑ της χώρας λόγω της αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, απασχόλησε συνάντηση που έγινε χθες στην πόλη μας. Εκπρόσωποι ΔΕΥΑ όπως της Δράμας και των Αβδήρων αναφέρθηκαν σε σοβαρή οικονομική δυσχέρεια των δημοτικών επιχειρήσεων. Θα γίνουν και νομικές ενέργειες, είπε ο πρόεδρος των ΔΕΥΑ και Δήμαρχος Ρεθύμνου. Ο κ. Μαρινάκης ζήτησε φυσικά κατάλληλες και άμεσες πολιτικές πρωτοβουλίες. Αντίθετα η εκπρόσωπος της ΔΕΥΑ Θάσου τόνισε ότι προς το παρόν η δημοτική επιχείρηση του νησιού δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα.

 

Στις 20 Ιουλίου θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα πλευρικά διόδια στον κόμβο του νέου λιμανιού και τα μετωπικά στο ύψος των Λιπασμάτων. Τέλος Ιουλίου θα λειτουργήσουν κι άλλα μετωπικά διόδια στον κόμβο του Αγίου Ανδρέα. Μέχρι το τέλος του έτους παρατάθηκε η σύμβαση της Εγνατίας Οδού με την Περιφέρεια ΑΜΘ για την εκπόνηση μελετών στο έργο της πεσμένης γέφυρας. Ένα άτομο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες μετά από επεισόδιο ξυλοδαρμού που έγινε τα μεσάνυχτα της Κυριακής μπροστά στην εκκλησία του Τ. Σταυρού. Ο Κώστας Μορφίδης εκλέγεται στη νέα Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ πρώτος σε ψήφους στην ΑΜΘ. Μαζί του εκλέγονται η κ. Ζωή Χωματά και ο Βασίλης Τραϊφόρος.

 

Συνεχίζονται τα έργα στην πλατεία Καπνεργάτη, σταμάτησαν μπροστά από το Ασημακοπούλου. Συχνά κλειστή και η οδός Κύπρου. Έργα οπτικών ινών στην οδό Μακεδονίας στο Βύρωνα. Στα γνωστά επίπεδα τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ για το Ν. Καβάλας. Ικανοποίηση στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας για τη διατήρηση του τμήματος Φυσικής, αγωνία για το πόσο θα επηρεάσει τους νέους εισακτέους το μέτρο της βάσης που θα ισχύει και φέτος. Μία ακόμη φορά δεν συνεδρίασε χθες το τοπικό συμβούλιο Καβάλας λόγω έλλειψης απαρτίας. 16 Γαλάζιες Σημαίες ανακοινώθηκαν χθες για το Ν. Καβάλας. 11 στην ΠΕ Καβάλας, 5 στη Θάσο. Να μην κλείσει το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Νέα Πέραμο ζητούν οι επαγγελματίες της περιοχής.

 

Διημερίδα στη μνήμη του Δαβίδ Συμεωνίδη οργανώνει το Σαββατοκύριακο ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας. Η ερασιτεχνική ομάδα «Θεατρικό Άσυλο» παρουσιάζει θεατρική παράσταση στο θεατράκι της Στέγης από την Παρασκευή ως την Κυριακή. Μαθητές που ασχολούνται με το σκάκι όλο το χρόνο διακρίθηκαν στους πρόσφατους σχολικούς αγώνες που έγιναν στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου.

 

Πολύ πιθανή είναι η αφαίρεση βαθμών από τον Απόλλωνα Πόντου. Με αφαίρεση βαθμών κινδυνεύει και ο Απόλλωνας Λάρισας. Υπό αυτές τις συνθήκες αυξάνονται οι πιθανότητες ο ΑΟΚ να παραμείνει στη SL2.

 

 

Διαβάστε επίσης