• 4 Μαΐου 2024,

Έργα που εκτελούνται στην Καβάλα με ή χωρίς διακοπές…

 Έργα που εκτελούνται στην Καβάλα με ή χωρίς διακοπές…

Αυξάνονται όπως φαίνεται τα έργα που αυτό το διάστημα εκτελούνται στην πόλη της Καβάλας αν και ορισμένα είχαν και έχουν τις … διακοπές τους.

Πέρα από τα γνωστά έργα στην πλατεία Καπνεργάτη και τα επίσης γνωστά έργα του φυσικού αερίου, ανακύπτουν εργασίες και για τις οπτικές ίνες. Αυτήν την φορά ήρθε η ώρα του Βύρωνα. Από χθες σκάβεται το οδόστρωμα στην οδό Μακεδονίας (προς το τέρμα των αστικών λεωφορείων), με επόμενη οδό που θα επηρεαστεί την οδό Εγνατίας (φωτογραφία). Ας δούμε την κατάσταση που επικρατούσε χθες στα βασικά και στα υπόλοιπα έργα της πόλης.

Πλατεία Καπνεργάτη: Τα έργα γίνονται από το ΔΕΔΔΗΕ. Αφορούν πεζοδρόμια και δρόμους στην πλατεία, την οδό Κύπρου, την οδό Δαμιανού. Κλειστή παραμένει η Κασσάνδρου που μετατρέπεται σε πεζόδρομο. Οι προαναφερθείσες εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ για μεγάλα χρονικά διαστήματα κρατούν κλειστή και την οδό Κύπρου. Χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση. Έτσι οι οδηγοί που βγαίνουν στην Κύπρου από την οδό Δαμιανού συχνά υποχρεώνονται να κινηθούν μόνο προς την οδό Αβέρωφ.

Πάρκινγκ πλατείας Καπνεργάτη: Κατασκευάζονται τα πεζοδρόμια μπροστά από το μεγαλύτερο μέρος του χώρου στάθμευσης. Το οποίο φαίνεται ότι θα λειτουργήσει εντός των ημερών. Στο άλλο τμήμα του πάρκινγκ (προς το Δημαρχείο) υπάρχει ανοιχτό χαντάκι και αναμονή ώστε να προηγηθεί έργο της ΔΕΥΑΚ. Αμέσως μετά θα κατασκευαστεί και εκεί το πεζοδρόμιο.

Οδός Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού (μπροστά από το Ασημακοπούλου): Χθες στο σημείο (έργο φυσικού αερίου) δεν δούλευε κανείς. Το έργο σταμάτησε λόγω του ότι βρήκε αρχαία. Η διακοπή των εργασιών είναι άγνωστου χρονικού διαστήματος. Εξαρτάται και από τις ενέργειες και οδηγίες της Αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Οδός Κολοκοτρώνη: Ούτε χθες άρχισε το έργο του φυσικού αερίου. Ο δρόμος είναι ανοιχτός κι έτσι κινείται κανονικά σε αυτόν και το λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ.

Οδός Μακεδονίας (Βύρωνας): Άρχισε χθες έργο κατασκευής δικτύου οπτικών ινών. Το μικρό χαντάκι ανοίγει στην άκρη του δρόμου, δεν επηρεάζεται η κυκλοφορία των οχημάτων αλλά ίσως μόνο και προσωρινά, η στάθμευση. Έργο οπτικών ινών γίνεται και σε πεζοδρόμια της οδού Εγνατίας, κοντά στην οδό Θράκης. Χαντάκι του ΟΤΕ υπάρχει ανοιχτό εδώ και μέρες και σε πεζοδρόμιο της οδού Θεσσαλονίκης (κοντά στην οδό Σηλυβρίας).

Σκαλάκια οδού Νοταρά: Ολοκληρώνεται η ανακατασκευή τους. Το δημοτικό έργο έφθασε ως το τέλος της Νοταρά, στην οδό Βάσσου. Η είσοδος στην οδό Βάσσου από την Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού δεν γίνεται σωστά λόγω ανοιχτού φρεατίου του έργου του φυσικού αερίου. Το φρεάτιο είναι στην ίδια κατάσταση εδώ και εβδομάδες.

Τέλος αργά το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα η ΔΕΥΑΚ έσκαψε μπροστά από τις Καμάρες, διόρθωσε τη διαρροή στο δίκτυο της. Έκανε και μικρή ασφαλτόστρωση κι έτσι ο δρόμος είναι πάλι στη διάθεση των οδηγών και χωρίς καθόλου νερά. Στην Κηπούπολη συνεχίζεται έργο της ΔΕΥΑΚ για την κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης.

Διαβάστε επίσης