• 28 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Με καλό καιρό και αρκετό κόσμο οι παρελάσεις στο Νομό Καβάλας για τη χθεσινή επέτειο της επανάστασης του 1821. Την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις στην Καβάλα εκπροσώπησε η γενική γραμματέας σύγχρονου πολιτισμού του Υπουργείο Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη. Απέφυγε να ανέβει στην εξέδρα των επισήμων ο Μητροπολίτης Στέφανος λόγω του πρόσφατου νόμου για τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών. Την αντίθεση του δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς στην ομιλία του στη δοξολογία στον ιερό ναό του Αποστόλου Παύλου. Στην παρέλαση της Καβάλας η Αγγελική Δεληκάρη, στην παρέλαση της Ελευθερούπολης ο Γιάννης Πασχαλίδης. Στο εξωτερικό λόγω της συνέλευσης της αντιπροσωπείας του ΝΑΤΟ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Στις εκδηλώσεις της Θάσου ο Χριστόδουλος Τοψίδης.

 

Με διαμαρτυρία πολιτών συνδικαλιστών σωματείων του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ έξω από τη Μεγάλη Λέσχη, έγινε χθες βράδυ η μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή χορωδίας στρατιωτών των ΗΠΑ. Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή από νωρίς το απόγευμα. Μετά τις Ευρωεκλογές επανέρχεται το σενάριο συγχώνευσης των ΔΕΥΑ, οι δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης αποχέτευσης σχεδιάζεται να συγχωνευτούν ανά Νομό. Οι πληροφορίες προέρχονται από τη συνέλευση των ΔΕΥΑ που έγινε προχθές στα Χανιά. Από την 1η Απριλίου τα δρομολόγια των φέρι μποτ στη γραμμή του Πρίνου γίνονται 3 κάθε μέρα. Αυξάνονται σε 27 την ημέρα στη γραμμή της Κεραμωτής. Μικρή επισκεψιμότητα στο αρχαιολογικό μουσείο Καβάλας για όλο το 2023.

 

Δεν συμμετέχουν στις εκλογές του ΤΕΕ τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας, οι μηχανικοί του ΣΥΡΙΖΑ. 18χρονος κάτοικος Καβάλας παραδέχθηκε κλοπή σε σκάφος εντός του λιμανιού. Δύο τροχαία υλικών ζημιών έγιναν χθες το πρωί στην πόλη. Άρχισαν οι φετινές πτήσεις τσάρτερ, η Καβάλα συνδέεται και με πόλεις της Γερμανίας. Πτήσεις από και προς Καβάλα και από τη Βιέννη. Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κιλκίς Στέφανος Παραστατίδης έκανε αναφορά στη Βουλή για την κακή κατάσταση της αυλής του 4ου Δημοτικού Σχολείου. 11 εκδηλώσεις συλλόγων χρηματοδοτεί η ΠΕ Καβάλας. Αντίθετη στην εισήγηση η παράταξη Μέτιου.

 

Λήγει αύριο η προθεσμία συμμετοχής στην εκδήλωση προβολής τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων στην Αθήνα, δηλώσεις γίνονται στο Επιμελητήριο Καβάλας. Με τον Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο συναντήθηκε την Παρασκευή ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ καθηγητής του Δημοκρίτειου Σωτήρης Σέρμπος. Το μεσημέρι στους Αγίους Θεοδώρους η κηδεία του Σωκράτη Χάϊτα που πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 99 ετών.

 

15 συνεχόμενες νίκες συμπλήρωσε ο ΑΟΚ, χρειάζεται μία ή δύο ακόμη για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδο στη SL2. Ο ΑΟΚ κερδίζει όλα τα ματς που δίνει από τις 10 Δεκέμβρη και μετά.

 

 

 

Διαβάστε επίσης