• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Κηδεύεται σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, στα δημοτικά κοιμητήρια, ο Σωκράτης Χάϊτας. Ένας από τους παλαιότερους κατοίκους στη συνοικία του Περιγιαλίου. Άνθρωπος της προσφοράς, άνθρωπος της εθελοντικής εργασίας σε κάθε ευκαιρία. Για κάθε πρόβλημα. Ακόμη και πρόσφατα και παρά τη μεγάλη του ηλικία.

Ο Σωκράτης Χάϊτας πέθανε την Κυριακή 24 Μαρτίου σε ηλικία 99 ετών. Με ανάρτηση του τον αποχαιρέτησε ο σύλλογος κατοίκων του Περιγιαλίου: «Καλό ταξίδι κύριε Σωκράτη!!!! Ένα άνθρωπος γεμάτος ενέργεια και δημιουργία για την γειτονιά του πάντα με αγάπη και προσφορά. Τι να πρώτο πούμε για το χτίσιμο της εκκλησίας μας για την βοήθεια στον συνάνθρωπο για την προσφορά του στον σύλλογο μας και ως διοίκηση αλλά και ως ενεργό μέλος όλα τα χρόνια από το 1983. Και αλλά παρά πολλά!!! Καλό παράδεισο κύριε Σωκράτη!!!!!».

Συγκινητική και η ανάρτηση της κ. Λέλας Γράσσου: «Θα μας λείψεις πάρα πολύ κύριε Σωκράτη. Κάθε φορά που περνούσαμε περπατώντας με τον Ανδρέα, μας χάριζε ένα λουλούδι από τον μπαχτσέ του. Την βαρυχειμωνιά σαν έλειπαν τα λουλούδια ένα κλαδάκι δυόσμο και πάντα ήθελε να μας φτιάξει καφέ! Έλαμπε ο κήπος, μοσχοβολούσαν ασβέστη τα παρτέρια και τα εποχιακά λουλούδια ξετρέλαναν τους περαστικούς! Θα σε θυμόμαστε πάντα! Συλλυπητήρια κορίτσια».

 


 

Στις 12 Μαρτίου έγινε στο Νοσοκομείο Καβάλας απογευματινό χειρουργείο, το πρώτο στο τοπικό νοσηλευτικό ίδρυμα. Ένα από τα πρώτα στη χώρα. Η ενέργεια διαφημίστηκε πανελλαδικά μιας και δικαίωνε την κυβερνητική πολιτική και πρωτοβουλία. Από τις 12 Μαρτίου και μετά στο Νοσοκομείο δεν δόθηκε οποιαδήποτε άλλη συνέχεια. Δεν έγινε κανένα επόμενο απογευματινό χειρουργείο. Γεγονός καθόλου τυχαίο. Το ένα και μοναδικό έπαιξε τον ρόλο του στον τομέα των εντυπώσεων. Μόνο εκεί. Επί της ουσίας ο θεσμός δεν προχωρά. Για τους γνωστούς και σημαντικούς λόγους. Στην Καβάλα δύσκολα θα υπάρξει συνέχεια. Ίδια μάλλον κατάσταση ισχύει και για τα υπόλοιπα Νοσοκομεία.

 

Επαναλειτουργεί από την προηγούμενη εβδομάδα το κατάστημα «Γερμανός» επί της οδού Βενιζέλου. Προηγήθηκε σημαντική, ριζική ανακαίνιση. Στο ίδιο περίπου σημείο της οδού Βενιζέλου είναι σε εξέλιξη δύο ακόμη ανακαινίσεις. Ετοιμάζεται ένα ζαχαροπλαστείο κι ένα κατάστημα πώλησης αθλητικών ειδών. Νέο κατάστημα ετοιμάζεται και στην Ομόνοια, πλησίον της εκκλησίας του Αγίου Παύλου.

 

Βάσανα τέλος για το Δήμο Καβάλας. Την Πέμπτη 21 Μαρτίου η Αποκεντρωμένη ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2024. Ο Δήμος Καβάλας μπορεί να τον υλοποιεί, μπορεί να πληρώνει διάφορες δαπάνες κτλ. Η έγκριση του προϋπολογισμού άργησε κι αυτή λόγω του ότι νωρίτερα έπρεπε να εξεταστούν οι προσφυγές κατά των ανταποδοτικών τελών. Οι προσφυγές απορρίφθηκαν, αμέσως μετά ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε.

 

Μια από τις προσφυγές που απορρίφθηκαν, αμφισβητώντας τα ανταποδοτικά τέλη, ήταν αυτή που κατέθεσε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών. «Εμείς δεν έχουμε καμιά επίσημη ενημέρωση ότι η προσφυγή μας απορρίφθηκε» λένε εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας. Ναι, γιατί το διαδικαστικό αργεί. Αν όμως μπουν στη Διαύγεια της Αποκεντρωμένης θα δουν την απορριπτική της απόφαση. Η Ομοσπονδία μπορεί να επιμείνει, προσφεύγοντας στην Επιτροπή του άρθρου 152. Αυτό ακόμη δεν αποφασίστηκε. Θα εξεταστεί φυσικά ως ενδεχόμενο.

 

Δωρεών συνέχειας. Το Νοσοκομείο Καβάλας αποδέχθηκε δωρεά ιδιώτη, παρέλαβε ήδη αναπηρικό αμαξίδιο. Θα χρησιμοποιηθεί από τη Στεφανιαία Μονάδα. Εκεί έκανε τη δωρεά ο συμπολίτης. Ο Δήμος Καβάλας με ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής του αποδέχθηκε δωρεά του ερευνητικού κέντρου «Μοχάμετ Άλι». Αφορά μεγάλη ποσότητα τροφών για αδέσποτα σκυλιά.

 

Συνεδριάζει αύριο το απόγευμα στην Κομοτηνή το Περιφερειακό Συμβούλιο της ΑΜΘ. Κυριότερο θέμα αυτό της εκλογής Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Προτείνεται ο πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ροδόπης κ. Γιώργος Κυμπαρίδης. Η πλειοψηφία έχει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων για να τον εκλέξει. Έτσι λένε οι της διοίκησης. Οπότε δεν χρειάζονται ψήφοι από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

 

Την Κυριακή 24 Μάρτη ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN πρόβαλε μία ακόμη φορά το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Θόδωρου Κοκκινίδη. Σε «ζωντανή» σύνδεση με τα Κηπιά και συνέντευξη του κ. Κοκκινίδη. Προβλήθηκαν ειδικά τα ομοιώματα που έχουν σχέση με τους ήρωες της επανάστασης του 1821.

 

Σχολιάζεται θετικά η ενέργεια του τμήματος Τροχαίας του Λιμεναρχείου, η έγκαιρη ειδοποίηση οδηγών προκειμένου να μην παρκάρουν εκεί που χθες έγινε η παρέλαση. Μοιράστηκαν δεκάδες έντυπα με σχετική ενημέρωση. Το κείμενο μάλιστα ήταν γραμμένο και στα ελληνικά και στα αγγλικά. Το υλικό μπήκε στα αυτοκίνητα από την Παρασκευή 22 Μαρτίου ως και την Κυριακή 24 Μαρτίου. Έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν έμαθε ότι έπρεπε να απομακρύνει το όχημα του.

 

Λίγους μόνο μήνες μετά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, η ατμόσφαιρα «ζεσταίνεται» πάλι. Ήρθε η ώρα των εκλογών των μηχανικών. Το γεγονός προκαλεί μια συζήτηση, μια κινητικότητα. Μια δράση και μια εκτίμηση επί των πιθανών αποτελεσμάτων. Όχι υπερβολές και όχι όπως σε άλλες εκλογές. Το κλίμα σε Καβάλα και Δράμα είναι ήρεμο (θα παραμείνει έτσι) κι οι «αντίπαλοι» τα συζητούν συχνά και μεταξύ τους. Είναι έκπληξη το ότι στις εκλογές δεν συμμετέχουν με δική τους παράταξη οι μηχανικοί που συμπαθούν το ΣΥΡΙΖΑ. Η διάσπαση, λένε, έπαιξε το σημαντικό της ρόλο. Αρχικά το πρόβλημα φαίνονταν πλήρως ελεγχόμενο. Τελικά δεν ήταν…

 

Ως προς τις Ευρωεκλογές. Την περασμένη Παρασκευή μας επισκέφθηκε ο υποψήφιος της ΝΔ καθηγητής του Δημοκρίτειου, κ. Σωτήρης Σέρμπος. Είχε ένα πρόγραμμα συναντήσεων, προσπάθησε να προβληθεί όσο καλύτερα γίνεται. Συνοδεύονταν από τον συμπολίτη καθηγητή -επίσης του Δημοκρίτείου- Γιώργο Φιλιππίδη.

 

Ως το Πάσχα θα έχουμε αρκετές ακόμη ίδιες επισκέψεις. Υποψηφίων όλων των κομμάτων. Μένει να μάθουμε αν η ΝΔ στην ΑΜΘ θα έχει κι άλλο υποψήφιο Ευρωβουλευτή (εκτός του κ. Σέρμπου) ή μόνο τον συγκεκριμένο. Θα εξαρτηθεί και από το αν ο Θόδωρος Ζαγοράκης κάνει «μετακίνηση» στο ΠΑΣΟΚ. Το περιβάλλον του παλιού ποδοσφαιριστή και του ΑΟΚ έχει σίγουρη την υποψηφιότητα του με το ΠΑΣΟΚ. Μένουν, μας λένε, μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις.

 

Κάθε μέρα οι πολίτες διαμαρτύρονται για τα φώτα που δεν ανάβουν σε διάφορα σημεία της πόλης. Κάθε μέρα σβήνουν και περισσότερες λάμπες ενώ φαίνεται (αν και δεν ισχύει) ότι εν τω μεταξύ δεν ανάβει καμία… Πρόσφατα κι επειδή η υπηρεσία έμεινε με ένα άτομο, ανακοινώθηκε συνεργασία του Δήμου Καβάλας με ιδιώτη ηλεκτρολόγο. Η εξέλιξη είναι υποχρεωτική. Αργεί. Άλλη επιλογή δεν υπάρχει. Πάλι όμως θα είναι δύσκολο να επανέλθουμε άμεσα σε μια σωστή κατάσταση. Αφήστε που η λύση θα είναι πάλι προσωρινή. Όσο για τα φώτα που δεν ανάβουν στην Περιμετρική, εκεί αρμόδια είναι η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

 

Διαβάστε επίσης