• 19 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022

Πανελλαδική διάκριση για το Ν. Καβάλας σχετικά με τις νέες οικοδομικές άδειες τον περασμένο Αύγουστο. Με 25 νέες άδειες ο Νομός μας είναι από τους πρώτους Νομούς της χώρας. Πρώτος με διαφορά στην ΑΜΘ. Τα στοιχεία προέρχονται από τη χθεσινή ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Στο Νομό οι 8 από τις 25 νέες άδειες του Αυγούστου αφορούν τη Θάσο. Το ίδιο διάστημα η Θεσσαλονίκη είχε επίσης 25, η Χαλκιδική 30 και η Πάρος 14. Όλη αυτή η κινητικότητα επαναφέρει την ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού των υπηρεσιών δόμησης στους Δήμους του Ν. Καβάλας.

 

Πριν τα Χριστούγεννα ανακοινώνονται υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Καβάλας, σίγουροι οι Παπουτσής- Παππάς και Πλαφαδέλης. Τη Δευτέρα το απόγευμα ομιλία στη Δράμα του Αλέξη Τσίπρα. Νέα αναβολή δίνει το κράτος στην ιδιωτικοποίηση του κοιτάσματος «Νότια Καβάλα». Θα επαναφέρει τα απογευματινά δρομολόγια στον Προφήτη Ηλία το Αστικό ΚΤΕΛ. Πιθανή σύνδεση τους με τη γραμμή της Δεξαμενής. Τα πρώτα χιόνια έπεσαν χθες στα ορεινά του Νομού. Δεν υπήρξαν προβλήματα. Νέες χιονοπτώσεις στα ορεινά την Τετάρτη και κυρίως το πρωί της Πέμπτης.

 

Καβαλιώτισσα που ζει στην Αμερική δωρίζει το σπίτι της στο σύλλογο της Παναγίας. Επιθυμία της είναι να λειτουργήσει ως ΚΑΠΗ της συνοικίας. Επιφυλάχθηκε η αντιπολίτευση ως προς τα δημοτικά τέλη του 2023, την οριστική απόφαση θα λάβει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο. Παραμένουν ίδια το 2023 και τα ανταποδοτικά τέλη. Με την πρέσβη της Νορβηγίας στην Αθήνα συναντήθηκε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Σημαντικές υλικές ζημιές σε εκτροπή οχήματος χθες το μεσημέρι κοντά στον κόμβο του νέου λιμανιού. Δεν τραυματίστηκε η οδηγός του αυτοκινήτου. Κλειστή θα είναι μάλλον την Κυριακή η αγορά. Θα λειτουργήσει κανονικά τις Κυριακές 11 και 18 Δεκέμβρη. Μείωση 45% σε σχέση με το 2019 στην κίνηση επιβατών τον Οκτώβριο στο αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος.

 

Συναντήσεις με εκπροσώπους της Πέρνης είχε την περασμένη εβδομάδα ο Αντιπεριφερειάρχης Αλέξης Πολίτης. Λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού, τρεις θα είναι τελικά οι ομιλίες της καθηγήτριας Μαρίας Ευθυμίου στην πόλη μας. Δύο το απόγευμα της Πέμπτης, μία το πρωί της Παρασκευής. Την Πέμπτη 1η Δεκέμβρη το απόγευμα στο Καλογερικό της Θάσου η πρώτη εκδήλωση στο Ν. Καβάλας για τα Χριστούγεννα. Το Σάββατο εκδήλωση στο Ζυγό. Στις 10 Δεκέμβρη στους πεζόδρομους το εορταστικό παζάρι της Πνοής. Επανέρχεται δια ζώσης μετά από δύο χρόνια.

 

Χωρίς προβλήματα ο ΑΟΚ ετοιμάζεται για το ματς της Τετάρτης στο Αγίασμα με το Νέστο. Διαιτητής ο Παπαδόπουλος του συνδέσμου Μακεδονίας. Η ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΑΟΚ δωρίζει το μεγαλύτερο μέρος των εισπράξεων του ματς του Σαββάτου με τη ΧΑΝΘ στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καβάλας.

 

 

Διαβάστε επίσης