• 28 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Με το ταξίδι του στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης συνέχισε τη διαπραγμάτευση με την ΕΤΑΔ. Εκτός της Καλαμίτσας αντικείμενο συζητήσεων είναι το παλιό δικαστήριο και η παλιά Μεραρχία απέναντι από το 1ο Γυμνάσιο. Με την Καλαμίτσα θα τελειώσουμε σε 1-2 μήνες, είπε χθες ο Δήμαρχος. Σημείωσε ότι η ΕΤΑΔ ζητά από το Δήμο 90.000 ευρώ ετήσια για να του παραχωρήσει την παραλία. Λιγότερα χρήματα αξιώνει για τα δύο άλλα ακίνητα. Ο κ. Μουριάδης εξασφάλισε 3 εκ ευρώ για έργο ασφαλτόστρωσης στο Περιγιάλι.

 

Αισιόδοξος για το κόμμα της Νέας Αριστεράς στη χθεσινή του επίσκεψη στην Καβάλα ο Νάσος Ηλιόπουλος, «… θέλουμε να είμαστε η ευχάριστη έκπληξη των ευρωεκλογών» είπε μεταξύ άλλων. Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου εσωκομματικές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας ομιλητής στην εκδήλωση κοπής πίτας της ΝΔ Καβάλας. Θα γίνει στο Λούσυ την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος δέχθηκε στο γραφείο του τη διοίκηση του Επιμελητηρίου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Αλέξανδρος Ιωσηφίδης επισκέφθηκε το Επιμελητήριο της Δράμας, συνάντησε τον πρόεδρο του Στέφανο Γεωργιάδη.

 

Λόγω κακοκαιρίας αλλάζουν τα δρομολόγια των πλοίων Άνεμος και Μύκονος, σήμερα και αύριο παραμένουν ανεκτέλεστα. Για λόγους ασφαλείας στο κεντρικό λιμάνι το φέρι μποτ «Ιωάννης- Σοφία Κ». Σε εμπρησμό οφείλεται η χθεσινή απογευματινή φωτιά κοντά στο βιολογικό της Ν. Περάμου. Μειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Ν. Καβάλας δωρεάν τεστ και εμβόλια κατά του κορωνοϊού, ρόλο παίζει το κρύο που κρατά πολλούς Καβαλιώτες σπίτι τους. Την Κυριακή λαϊκή συνέλευση στη Λεκάνη, θέμα της το προτεινόμενο μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο στην ίδια περιοχή. Στο πλαίσιο της 3μηνιαίας του έρευνας το Επιμελητήριο απευθύνθηκε στα μέλη του σχετικά με το νέο φορολογικό νόμο, η αγορά δεν αναμένει βελτίωση της κατάστασης και πάταξη της φοροδιαφυγής. Αντίθετα προβλέπει κλείσιμο επιχειρήσεων. Με τον Περιφερειάρχη Χριστόδουλο Τοψίδη συναντήθηκε στην Κομοτηνή ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Γιάννης Καραμανλής.

 

Επιστολή του Χρήστου Ποτόλια στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ρωτά για το πότε θα εφαρμοστεί ο κανονισμός στάθμευσης στην Παναγία. Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 15ου Δημοτικού παρουσίασαν χθες δράση με τίτλο «Η μπουγάδα της ευτυχίας». Το Σαββατοκύριακο στη Μεγάλη Λέσχη έκθεση γάμου και βάπτισης.

 

Από τη Βέροια ο διαιτητής της αυριανής αναμέτρησης του ΑΟΚ στη Βαρβάρα Χαλκιδικής.

Διαβάστε επίσης