• 6 Μαΐου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Αναβαθμισμένη φέτος η πίτα του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Καβάλας. Στον όμορφο χώρο «Στιγμές». Μαζί με γεύμα. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι βουλευτές της ΝΔ Παναγιωτόπουλος, Πασχαλίδης, Δεληκάρη και πολλοί άλλοι.

 


 

Θύματα της παραπληροφόρησης και της κινδυνολογίας των Αθηνών (και) οι Καβαλιώτες. Βλέπουν και ξαναβλέπουν την πρόβλεψη του καιρού των επόμενων ημερών. Για όλη την Ανατολική Μακεδονία τα στοιχεία είναι σταθερά ίδια. Κρύο με λίγο ή πολύ ήλιο. Τίποτα παραπάνω από αυτό. Επειδή ωστόσο Ελλάδα είναι πρώτα η Αθήνα, αισθανόμαστε το χιόνι δίπλα μας. Έτοιμο να προκαλέσει και σε μας ένα σωρό προβλήματα. Είναι τέτοια η αίσθηση που δημιουργούν τα δελτία ειδήσεων που άσχετα από την τοπική πρόβλεψη και όσα αναφέρει, στην Καβάλα μάλλον χιόνισε ήδη. Κι έκλεισαν όλοι οι δρόμοι!

 

Έτσι ήταν πάντα κι έτσι συνεχίζεται. Ότι πει, ότι αποφασίσει η Αθήνα. Όταν βρέχει, βρέχει σε όλη την Ελλάδα. Όταν έχει ζέστη, ζέστη υπάρχει σε όλη την Ελλάδα. Κι όταν χιονίζει στην Αθήνα, χιονίζει ταυτοχρόνως και συνεχώς σε όλη την Ελλάδα. Στην επαρχία μάλιστα περισσότερο απ’ ότι στην Αθήνα.

 

Μέσα σε αυτόν τον … μπελά που μας βρήκε, αναζητούμε ρεαλισμό και κυρίως την αλήθεια. Κι ευτυχώς τα βρίσκουμε. Βρίσκουμε την ειδικότερη και τοπική πρόβλεψη, σύμφωνα με την οποία η Βόρεια Ελλάδα απέχει. Ή μάλλον η συγκεκριμένη κακοκαιρία απέχει από τη Βόρεια Ελλάδα. Άρα άδικος ο συναγερμός. Και ο φόβος. Ας δούμε το κοντινό μας μέλλον πιο ψύχραιμα μιας και η καθημερινότητα μας δεν κινδυνεύει. Συνεχίζεται ίδια κι απαράλλαχτη. Καλό ή κακό, κάθε ένας το εκτιμά και το αποφασίζει.

 

Το ΠΑΣΟΚ της Καβάλας ακόμη και σήμερα Τρίτη απολαμβάνει την επιτυχία της εκδήλωσης του προχθές Κυριακή. Γιατί ο κόσμος γέμισε το «ρουφ γκάρντεν» του Γαλαξία, σε σημείο –ισχυρίζονται οι διοργανωτές – που η διεύθυνση δεν επέτρεπε να βρεθούν σε αυτό κι άλλοι. Ο χώρος είχε γεμίσει κι είχε γεμίσει ασφυκτικά. Αν και από τις συγκεντρώσεις δεν πρέπει να βγάζεις συμπέρασμα, η εικόνα του συνωστισμού και της αθρόας προσέλευσης δημιουργεί μια «πράσινη» αισιοδοξία. Μεγάλη. Δεν πέρασε δα και τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που ίδιες εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ Καβάλας γίνονταν «μεταξύ συγγενών και φίλων». Κι αυτοί όχι όλοι.

 

Στα παραλειπόμενα του ίδιου γεγονότος η άφιξη και πρόωρη αποχώρηση του Μητροπολίτη Στέφανου. Κατέφθασε στην ώρα του κι όλοι νόμισαν ότι θα ευλογήσει (και) την πίτα του ΠΑΣΟΚ Καβάλας. Ήταν λάθος συμπέρασμα. Ο Μητροπολίτης δεν είχε προσκληθεί και δεν αναμένονταν. Αντίθετα είχε προσκληθεί στην πίτα των συνταξιούχων του δημοσίου, στο ίδιο ξενοδοχείο. Την ίδια ώρα αλλά στον πρώτο όροφο. Έγκαιρα αντιλήφθηκε την παρεξήγηση κι ενώ είχε αρχίσει να προετοιμάζεται, ακολούθησε την αντίστροφη διαδικασία. Τα μάζεψε και έφυγε ενώ τα λόγια του (και αυτά των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ) ήταν ελάχιστα. Επρόκειτο για ένα απλό και ανθρώπινο λάθος που διορθώθηκε γρήγορα. Την ώρα που όπως λέγεται οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονταν να τον προσεγγίσουν για να του πουν όσο πιο ευγενικά μπορούσαν: «Σεβασμιότατε δεν σας καλέσαμε»….

 

Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ Καβάλας ήταν φυσικά κι ένα καλό νέο για το ταμείο της Νομαρχιακής Επιτροπής. Όποιος έφθανε στο χώρο, πρώτα περνούσε από το ταμείο. Κι ενώ υπήρχε ποσό ελάχιστης συμμετοχής στα έξοδα (τα γνωστά κουπόνια των κομμάτων), ακούγονταν η ευγενική προτροπή και παράκληση του Παύλου Χαβιαρόπουλου. «Όποιος θέλει να δώσει παραπάνω, καλώς θα το κάνει» έλεγε ο Παύλος. Κι έτσι αρκετοί στήριξαν το ΠΑΣΟΚ Καβάλας οικονομικά και γενναία.

 

«Κλείδωσε» η αντίστοιχη εκδήλωση της ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας. Της πρώην ΝΟΔΕ Καβάλας. Θα γίνει την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου και θα έχει ομιλητή τον βουλευτή Θεσσαλονίκης κ. Κώστα Γκιουλέκα. Πλέον η προετοιμασία ξεκίνησε και θα είναι μεγάλη. Ο χώρος του ξενοδοχείου πρέπει να γεμίσει κι αυτό για πολλούς λόγους δεν είναι εύκολο. Θα το επιδιώξουν, πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουν κιόλας.

 

Μιας και βρισκόμαστε στα κόμματα. Η επίσκεψη στην Καβάλα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη ήταν η αφορμή να επανεμφανιστεί στα κομματικά η πρώην βουλευτής κ. Τάνια Ελευθεριάδου. Απουσίαζε αρκετά – σε σχέση με την προηγούμενη της δράση- αλλά ήταν δικαιολογημένη. Έπρεπε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα όπου προτεραιότητα ορθά έχουν τα επαγγελματικά. Τα κομματικά και προς το παρόν, έπονται.

 

Μια από τις λοιπές εκπλήξεις του Σαββατοκύριακου ακούει στο όνομα Κώστας Αντωνιάδης. Ακολούθησε πρόγραμμα όπως παλιά. Όπως όταν ήταν Αντιπεριφερειάρχης. Πήγε σε εκδηλώσεις, μίλησε σε αυτές. Πήγε σε βασιλόπιτες, απεύθυνε χαιρετισμό. Ο κ. Αντωνιάδης «έσπασε» την περίοδο σιωπής και αποχής. Πρώτος αυτός από πλευράς της παράταξης Μέτιου. Και πολύ καλά έκανε. Έτσι όπως φαίνεται θα συνεχίσει μιας και οι εκδηλώσεις όπως είναι γνωστό, τέλος δεν έχουν.

 

Επανερχόμαστε στην πετυχημένη εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, ζητούμε και έχουμε βοήθεια από τον κ. Δημήτρη Παπουτσή. Σχολιάζοντας το γεγονός της περασμένης Κυριακής και μεταξύ άλλων ο κ. Παπουτσής είπε: «Τόσο κόσμο σε εκδήλωση μας είχαμε πρώτη φορά τα τελευταία 15 χρόνια». Η εκτίμηση του λόγω της εμπειρίας που διαθέτει, θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Ο κ. Παπουτσής, ο κ. Λ. Παππάς και ο κ. Τιμοσίδης Γρηγόρης βρέθηκαν στη συνάντηση του γραμματέα της ΚΕ με τους αγρότες του Παγγαίου. Ο κ. Παπουτσής είπε: «Όσα ειπώθηκαν στον κ. Σπυρόπουλο είναι δικαιολογημένα παράπονα των αγροτών και θα μεταφερθούν στην Κοινοβουλευτική ομάδα».

 

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής μίλησε χθες ο προσωρινός επικεφαλής της Νέας Αριστεράς στην Καβάλα. Η συνέντευξη του πρώην βουλευτή κ. Γιώργου Παπαφιλίππου δόθηκε πριν την εκδήλωση (χθες το απόγευμα) με το Νάσο Ηλιόπουλο. Ο κ. Παπαφιλίππου είπε ότι για το νέο κόμμα υπάρχει ανταπόκριση στην τοπική κοινωνία. «Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας να πείσουμε κι άλλο κόσμο να έρθει μαζί μας» είπε επίσης ο Γιώργος Παπαφιλίππου.

 

Με τη συμμετοχή του Χρήστου Μποσμπότη, οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Παγγαίου φέτος θα είναι σίγουρα καλύτερα οργανωμένες. Ίσως και περισσότερες από όσες ξέραμε. Ο Αντιδήμαρχος που περιοδεύει συνεχώς, ήταν τις προάλλες στη Νέα Ηρακλείτσα. Εκεί η εκδήλωση προγραμματίζεται να γίνει την Καθαρά Δευτέρα. Ο κ. Μποσμπότης είχε συνάντηση με τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού.

Διαβάστε επίσης