• 23 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Ιστορική η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Ήταν η πρώτη που έγινε με τηλεδιάσκεψη. Πάρθηκε ομόφωνη απόφαση στήριξης των επιχειρήσεων και των Καβαλιωτών με μέτρα που θα εξειδικευτούν το προσεχές διάστημα. Η συνεδρίαση διήρκεσε 5 περίπου ώρες κι είχε και τις γνωστές αντιπαραθέσεις εκπροσώπων της αντιπολίτευσης με τη διοίκηση. Οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι συνδέθηκαν από το σπίτι τους αλλά ο Θέμης Καλπακίδης από το τρακτέρ, την ώρα που έκανε εργασίες στο χωράφι του!

 

Ήρεμη η χθεσινή μέρα στο Νοσοκομείο με 3 αρνητικά αποτελέσματα σε τεστ ασθενών για τον κορωνοϊό. Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας ευχαριστεί τους ιδιώτες που συνδράμουν την προσπάθεια αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Με ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Καβάλας αναφέρεται σε προβλήματα που ανέκυψαν στη διάρκεια της εκπαίδευσης των μαθητών από το σπίτι. Ανακοινώσεις για την περίοδο που διανύουμε και τα μέτρα υπέρ των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων από το Εργατικό Κέντρο και τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΚΙΝΑΛ Καβάλας.

 

Τα σύνορα στον Έβρο επισκέφθηκε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Πασχαλίδης και Λαζαρίδης αποδέχθηκαν την πρόταση του Πρωθυπουργού, διαθέτουν μέρος του μισθού τους στον αγώνα κατά του κορωνοϊού. Η Τάνια Ελευθεριάδου ζητά η μείωση των μισθών βουλευτών και αιρετών να είναι υποχρεωτική, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Απάντηση στο Δήμο Καβάλας με διαβεβαιώσεις για σωστή λειτουργία της δομής στο Ασημακοπούλου από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Μηταράκη.

 

Το πρώτο 10ημερο του Απρίλη θα δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης κοντά στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Σοβαρή ζημιά στο αντλιοστάσιο αποχέτευσης της ΔΕΥΑΚ στο Περιγιάλι και ελεγχόμενη διαρροή λυμάτων στη θάλασσα στο Καρνάγιο. Λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό σταμάτησε προσωρινά η ΕΔΕ για το περιστατικό ξυλοδαρμού μαθητή στο 16ο Δημοτικό σχολείο. Στο σπίτι του στην Καβάλα βρίσκεται από την προηγούμενη εβδομάδα ο Θανάσης Συρόπουλος, είναι σε ανάρρωση μετά την επέμβαση αφαίρεσης όγκου που έγινε στη Γερμανία. Συλλυπητήρια δήλωση του Θόδωρου Μουριάδη για το θάνατο του Μανώλη Γλέζου.

 

Διαμαρτυρία του νομαρχιακού συλλόγου ΑμΕΑ Καβάλας επειδή σε μέλη του που εισπράττουν και «ορφανική» σύνταξη κόπηκε το επίδομα πρόνοιας. Συνελήφθη αλλοδαπός που κατείχε 150 πακέτα λαθραία τσιγάρα και περισσότερα από 3 κιλά λαθραίου καπνού. Μεγάλες ουρές χθες έξω από τις τράπεζες στο κέντρο της πόλης.

 

Διαβάστε επίσης