• 20 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

Το Επιμελητήριο παρουσίασε χθες τα αποτελέσματα έρευνας του στην αγορά του Ν. Καβάλας, η οποία έγινε από την εταιρία Ίντερβιου το προηγούμενο δίμηνο. Εκπρόσωποι 300 και πλέον επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενοι εκφράζουν τη δυσφορία τους για τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης, δηλώνουν ωστόσο αισιόδοξοι για το μέλλον. Ρόλο παίζει η τουριστική κίνηση και φυσικά το Καλοκαίρι. Πρόθεση του Επιμελητηρίου είναι να καθιερώσει την έρευνα, η οποία θα γίνεται κάθε δύο μήνες και θα έχει τίτλο «Βαρόμετρο Οικονομικής Συγκυρίας».

 

Υποσχέσεις στους αγρότες του Παγγαίου για αποζημιώσεις γρήγορες και δίκαιες έδωσε χθες το κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε την ίδια περιοχή. Σήμερα συμβολική διαμαρτυρία των αγροτών στο Διοικητήριο. Την ικανοποίηση τους για την παρουσία του κυβερνητικού κλιμακίου δηλώνουν Παναγιωτόπουλος- Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης.

 

Δεν θα επισκεφθεί την Καβάλα την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός. Επίσημες και αναλυτικές ανακοινώσεις για την επένδυση της αιθυλικής αλκοόλης θα γίνουν στο τέλος του μήνα. Στα επίπεδα των τελευταίων ημερών και χθες νέα κρούσματα κορωνοϊού στο Ν. Καβάλας και ασθενείς στο Νοσοκομείο. Ζημιές σε κουζίνα καταστήματος εστίασης στο λιμάνι προκάλεσε φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το πρωί. Η ΠΕ Καβάλας ανακοίνωσε αεροψεκασμούς κατά των κουνουπιών στο Δήμο Νέστου, θα γίνουν την ερχόμενη Πέμπτη. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος απάντησε σε ερώτηση στη Βουλή για τη φωτιά στα Πετρέλαια, σημείωσε ότι το δημόσιο πριν το περιστατικό είχε ζητήσει από την εταιρία εργασίες βελτίωσης των εγκαταστάσεων.

 

Αντίθετος στην αλλαγή του κανονισμού συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων ο Χρήστος Ποτόλιας. Ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης είδε από κοντά τις εκτελούμενες εργασίες εντός του κοιτώνα αξιωματικών στο Φρούριο. 30 περίπου παιδιά συμμετέχουν στο πρόγραμμα της δημοτικής κοινωνικής «Αλληλεγγύης» για την Καλοκαιρινή τους απασχόληση. Το πρόγραμμα υλοποιείται από χθες. Άρχισε στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας το γνωστό από τα προηγούμενα χρόνια Θερινό Σχολείο με βασικό θέμα έρευνας τα φωτοβολταϊκά συστήματα. Δύο επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου που ήρθε την Κυριακή στην Καβάλα έμειναν στην καμπίνα τους μιας και ήταν θετικοί στον κορωνοϊό.

 

Αρχίζει το βράδυ στο Φρούριο με μουσική εκδήλωση το φεστιβάλ Cosmopolis. Ανακοινώθηκε χθες η πραγματοποίηση του Blue Cosmopolis, με χρήματα ευρωπαϊκού προγράμματος. Διάκριση του Γυμνασίου Αμυγδαλεώνα σε πανελλήνιο διαγωνισμό. Μαθητές και καθηγητές από 4 ευρωπαϊκές χώρες επισκέφθηκαν το Δημαρχείο. Εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας του Περιγιαλίου έγινε χθες από φοιτητές ιδιωτικών πανεπιστημίων. Νωρίτερα είχαν επισκεφθεί τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο «Ασημακοπούλου»

 

Και ο πρώην ποδοσφαιριστής Αρμάλας του ΑΟΚ φημολογείται ότι οδεύει για την ομάδα του Βόλου. Στο κολυμβητήριο Σάββατο και Κυριακή το πανελλήνιο πρωτάθλημα πόλο Γ’ Κατηγορίας με τη συμμετοχή της ομάδας του ΝΟΘΑΚ.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης