• 25 Απριλίου 2024,

Δείκτης επικινδυνότητας 3 στη Θάσο αλλά οι άνεμοι δε φύσηξαν ποτέ!

 Δείκτης επικινδυνότητας 3 στη Θάσο αλλά οι άνεμοι δε φύσηξαν ποτέ!

Δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας έσπευσαν χθες το πρωί σε ταβέρνα στο κεντρικό λιμάνι, όπου αναφέρθηκε περιστατικό φωτιάς.

Ήταν ένα περιστατικό που οφείλονταν μάλλον σε βραχυκύκλωμα, οι δε περιορισμένοι καπνοί διοχετεύτηκαν από την καμινάδα της κουζίνας. Γεγονός που αρχικά δημιούργησε σύγχυση. Άπαντες υπέθεσαν ότι στην καμινάδα ήταν το πρόβλημα.

Η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και το περιστατικό έληξε γρήγορα. Οι ευρισκόμενοι στο κατάστημα αρχικά τρόμαξαν όπως είναι φυσικό αλλά κι αυτοί ηρέμησαν γρήγορα. Ότι έγινε στην επιχείρηση ανήκει ήδη στο παρελθόν.

Το τριήμερο Παρασκευή έως Κυριακή ήταν και πάλι ήσυχο για την Π.Υ. στο Ν. Καβάλας. Δεν συνέβη σχεδόν τίποτα. Η υπηρεσία ήταν σε επιφυλακή λόγω του γενικότερου κλίματος φέτος και σε σχέση με την πρόληψη ώστε να μην επαναληφθούν πουθενά στην Ελλάδα τα περσινά γεγονότα και καταστροφές. Χθες αλλά και προχθές ο δείκτης επικινδυνότητας μόνο για τη Θάσο, ήταν στο 3.

Έτσι στο νησί η Π.Υ. ήταν σε αυξημένη επιφυλακή. Λέγεται ωστόσο ότι οι άνεμοι που δικαιολογούν τον δείκτη επικινδυνότητας 3 δεν φύσηξαν ποτέ! Το επόμενο διάστημα και κυρίως προς το τέλος της εβδομάδας αναμένονται ισχυροί βόρειοι άνεμοι σε όλο το Ν. Καβάλας. Ταυτόχρονα οι προβλέψεις του καιρού αναφέρουν και βροχές. Επίσης προς το τέλος της εβδομάδας.

Οι συχνές βροχές φέτος το Καλοκαίρι είναι καλός σύμμαχος των πυροσβεστικών δυνάμεων στην περιοχή. Και σε αυτές οφείλεται το ότι φθάσαμε στις αρχές Ιουλίου και στο Ν. Καβάλας δεν υπήρξε ως τώρα καμιά δασική φωτιά.

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης