• 25 Απριλίου 2024,

Αύξηση εμβολιασμών για 3η και 4η δόση

 Αύξηση εμβολιασμών για 3η και 4η δόση

Σύμφωνα με τα εβδομαδιαία στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών στο Νομό Καβάλας, την προηγούμενη εβδομάδα δημιουργήθηκε μία αύξηση στους εμβολιασμούς τρίτης και τετάρτης δόσης.

Το προηγούμενο επταήμερο έγιναν 280 εμβόλια επιπλέον όλα αυτής της κατηγορίας ενώ για αρκετές προηγούμενες εβδομάδες τα εμβόλια τρίτης και τετάρτης δόσης ήταν σαφώς λιγότερα. Το γεγονός έχει σχέση φυσικά με την αύξηση των κρουσμάτων.

Κατά τα άλλα η εμβολιαστική διαδικασία στο Νομό μας είναι στα γνωστά συνηθισμένα επίπεδα και έτσι την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν μόνο επτά επιπλέον εμβόλια δεύτερης δόσης και μόνο έξι επιπλέον εμβόλια α’ δόσης.

Τα εμβόλια της πρώτης δόσης είναι πάνω-κάτω στα ίδια επίπεδα εδώ και δύο-τρεις μήνες δηλαδή γίνονται ένα την  ημέρα κατά μέσο όρο. Δεν υπάρχει δηλαδή καμία αλλαγή και σε αυτή την κατηγορία και στην κατηγορία της δεύτερης δόσης. Σημειώνουμε ότι πλέον καθιερώνεται και κάθε Σαββατοκύριακο στο Νομό Καβάλας δεν γίνεται κανένα εμβόλιο. Μέχρι πρόσφατα αυτό ίσχυε μόνο για τις Κυριακές.

Σχετικά με την κατάσταση στο Νομό Καβάλας και την αύξηση των κρουσμάτων, μίλησε στην Πρωινή ο διοικητής του νοσοκομείου Ντίνος Κλειτσιώτης.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Σήμερα το πρωί, το πρωί της Δευτέρας 4 Ιουλίου, στην κλινική του νοσοκομείου με κορωνοϊό νοσηλεύονται 15 ασθενείς. Οι έξι προέρχονται από άλλους όμορους νομούς. Αυτοί οι 15 ασθενείς είναι ηλικίας 37 έως 90 ετών.

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας δεν υπάρχει κανένας ασθενής. Γεγονός που ισχύει από τα τέλη Απριλίου. Επειδή τα κρούσματα που χρειάζονται νοσηλεία αυξάνονται ως Νοσοκομείο Καβάλας ζητήσαμε από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια να ανοίξουν οι κλινικές στα Νοσοκομεία Ξάνθης και Δράμας.

Ώστε οι ασθενείς που πρέπει να νοσηλευτούν από τους συγκεκριμένους Νομούς να εξυπηρετούνται στα συγκεκριμένα νοσοκομεία. Εμείς ως νοσοκομείο Καβάλας είμαστε έτοιμοι, αν χρειαστεί να αυξηθούν κι άλλο οι ασθενείς με κορωνοϊό.

Απ’ όλα αυτά που ακούμε από τους επιστήμονες, προβλέπουν εντός του μήνα και προς το τέλος του η κατάσταση να επανέλθει σε πιο φυσιολογικά επίπεδα. Από τους πολίτες ζητώ υιοθετούν τις οδηγίες και απόψεις των γιατρών.

Ζητώ και εγώ να φορούν σε κλειστούς χώρους μάσκα. Ειδικά αν πρόκειται για σούπερ μάρκετ ή για ασανσέρ. Μάλιστα αν μπορούν να ανέβουν τα σκαλοπάτια με τα πόδια και να αποφύγουν το ασανσέρ, τότε ακόμη καλύτερα».

Στους 14 οι ασθενείς με κορωνοϊό

Χθες το πρωί οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο ήταν 15. Το μεσημέρι μειώθηκαν στους 14. Μισοί περίπου προέρχονται από όμορους Νομούς. Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου δεν υπάρχει ασθενής με κορωνοϊό. Χθες το εργαστήριο του Νοσοκομείου έκανε 112 τεστ κι εντόπισε 26 νέα περιστατικά.

Εν τω μεταξύ χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για το Ν. Καβάλας 87 κρούσματα στο χερσαίο τμήμα και 14 στη Θάσο. Συνολικά 101. Ο αριθμός είναι μικρότερος από αυτούς των προηγούμενων ημερών. Μεγάλος αν σκεφθεί κανείς ότι την περασμένη Δευτέρα είχαν ανακοινωθεί για το Ν. Καβάλας μόνο 61 κρούσματα. Χθες στην υπόλοιπη ΑΜΘ τα κρούσματα ήταν σαφώς λιγότερα. Η Δράμα είχε 42, η Ξάνθη επίσης 42, η Ροδόπη 32 και ο Έβρος 87.

Διαβάστε επίσης