ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Διορθώθηκαν χθες τα περισσότερα και σημαντικότερα προβλήματα που δημιούργησε στο χερσαίο τμήμα του Ν. Καβάλας η κακοκαιρία της Κυριακής. Έπεσαν αμέτρητα δέντρα. Προκλήθηκαν διακοπές ρεύματος και υδροδότησης. Πιο σοβαρή ήταν η κατάσταση στην ανατολική πλευρά του Νομού, εκεί εργάστηκε ο Δήμος Νέστου και ο ΔΕΔΔΗΕ. Σε κτίρια της Βιομηχανικής Περιοχής ξεκόλλησαν λαμαρίνες από τις στέγες ενώ δέντρα έπεσαν εντός των κοιμητηρίων της Καβάλας και του Μελισσοκομείου. Λόγω των ισχυρών βοριάδων οι νεφροπαθείς του Δήμου Θάσου μεταφέρθηκαν στην Καβάλα με το πλοίο της Ενεργειακής Αιγαίου.

 

Σοβαρό πρόβλημα των αγροτών στα πλημμυρισμένα Τενάγη. Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο Γιάννης Πασχαλίδης. Επείγον έργο κλαδέματος δέντρων ετοιμάζει ο Δήμος Καβάλα.ς Προσωρινά εκτός κυκλοφορίας λόγω κατολίσθησης η οδός Φιλιππουπόλεως στη συνοικία της Νεάπολης.

 

Με απόφαση του διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας μετακινούνται στο Νοσοκομείο Καβάλας 9 γιατροί Κέντρων Υγείας και 1 από το Νοσοκομείο Ξάνθης. Το πρωί συγκέντρωση στο Νοσοκομείο στο πλαίσιο της παγκόσμιας μέρας υγείας. Δωρεά 1.000 ευρώ στο νοσηλευτικό ίδρυμα από την ΕΛΜΕ. Δώρο και χειροποίητες μάσκες που φτιάχτηκαν στα ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας. Ερώτηση της Τάνιας Ελευθεριάδου για την προστασία των στρατιωτικών της Π.Ε. Καβάλας.

 

Πεζοδρόμιο στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, μπροστά από το δημοτικό γήπεδο «Ανθή Καραγιάννη» κατασκευάζει ο Δήμος. Ταλαιπωρήθηκαν κάτοικοι της Δεξαμενής και του Βύρωνα μέχρι η ΔΕΥΑΚ να διορθώσει τη ζημιά στο δίκτυο της, στην οδό Θεσσαλονίκης. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε στην άτυπη σύνοδο Υπουργών Εθνικής Άμυνας της Ε.Ε. Μετά τη λήξη των μέτρων για τον κορωνοϊό θα συζητηθεί το θέμα των σπαραγγιών του Νέστου με τον αρμόδιο Υπουργό, εξηγεί με επιστολή του ο Μακάριος Λαζαρίδης.

 

Σημαντική δωρεά τροφίμων εμπόρων και παραγωγών λαϊκών αγορών στο Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο. Ανακοίνωση του Χρήστου Ποτόλια για την παγκόσμια μέρα αδέσποτων – δεσποζώμενων ζώων. Η Ενεργειακή Αιγαίου υποστηρίζει ευρεσιτεχνία φοιτητών του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δωρίζει «ασπίδες προστασίας» στο Νοσοκομείο, το ΕΚΑΒ και την Αστυνομική Διεύθυνση.

Διαβάστε επίσης