ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Αναστάτωση σε όλο το Νομό προκάλεσαν οι χθεσινές πληροφορίες, προερχόμενες από τη Διεύθυνση Υγείας της ΠΕ Καβάλας, σύμφωνα με τις οποίες εντοπίστηκαν 8 Βαλκάνιοι τουρίστες που κάνουν τις διακοπές τους στην περιοχή και είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Φέρονται να βρίσκονται 5 στη Θάσο, 2 στο Δήμο Παγγαίου και 1 στο Δήμο Καβάλας. Δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις αλλά σιωπηρή επιβεβαίωση των κρουσμάτων από την υπηρεσία. Θυμίζουμε ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 36 κρούσματα μετά από τεστ που έγιναν στα σύνορα. Νωρίτερα χθες η ίδια υπηρεσία ανακοίνωσε κρούσμα κορωνοϊού σε 60χρονο Καβαλιώτη επιχειρηματία, ο οποίος σχετικά πρόσφατα είχε επισκεφθεί τη Σερβία.

 

Σύμφωνα με απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή της Καβάλας την προσεχή Παρασκευή πρόκειται να ανοίξει ο κόμβος της Εγνατίας οδού στον Άγιο Ανδρέα. Στο νέο ΕΣΠΑ θα ενταχθεί για να χρηματοδοτηθεί το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με την Καβάλα. Ούτε χθες εργάστηκαν ναυαγοσώστες στις ακτές του Δήμου Καβάλας. Αυτοί του Δήμου Παγγαίου διαμαρτύρονται επειδή για όλους τους Αμμόλοφους υπάρχει ένας μόνο ναυαγοσώστης. Περισσότερο αισθητή στην Καβάλα η προσπάθεια της Περιφέρειας καταπολέμησης των κουνουπιών. Ο ΔΕΔΔΗΕ απομάκρυνε εναέριο δίκτυο του μπροστά από το «Ανθή Καραγιάννη».

 

Με ανακοίνωση του ο Μακάριος Λαζαρίδης προαναγγέλλει καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ σε αγρότες του Νομού. Δελτίο τύπου της Τάνιας Ελευθεριάδου, απολογισμός της έως τώρα δράσης της ως βουλευτής. Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ Καβάλας επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Υγείας. Ο Γιώργος Παυλίδης νέος πρόεδρος των εργαζόμενων στα ΕΛΤΑ Καβάλας. Ο Δήμος Νέστου κατασκεύασε νέο πυροφυλάκιο στο Μακρυχώρι.

 

Οι Πυξ- Λαξ, η Ελεονώρα Ζουγανέλη και ο Σωκράτης Μάλαμας σε συναυλίες που θα γίνουν το προσεχές διάστημα στο Ακόντισμα. Σήμερα στην Αθήνα η κηδεία της Καβαλιώτισσας αρχαιολόγου Πέπυς Λαζαρίδου. Βραβείο στον Δημήτρη Χατζημαλλή για τη δουλειά του σε ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στην ιστορία της αεροπορίας σε Θάσο και Καβάλα.

 

 

 

Διαβάστε επίσης