• 29 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023

Παραμένει επίκαιρο χωρίς ωστόσο νέα δεδομένα, το θέμα της ενσωμάτωσης πανεπιστημιακών σχολών της Καβάλας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Στον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου αναφέρθηκε στην απόφαση ενίσχυσης του Δημοκρίτειου ο Πρωθυπουργός. Ανησυχούν οι φοιτητές στην Καβάλα. Ζητούν περισσότερα χρήματα για στέγη και σίτιση στον Πανεπιστημιακό κόμβο. Υπέρ της συγχώνευσης με το Δημοκρίτειο ο συνταξιούχος καθηγητής Δημήτρης Πογαρίδης. Παλιότερα το ΤΕΙ, σήμερα το πανεπιστήμιο δεν έδωσαν την ώθηση που περιμέναμε στην Καβάλα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ κ. Μπάμπης Δράκος.

 

Σε κάθειρξη 5 ετών για παιδική πορνογραφία καταδικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Καβάλας 44χρονος κάτοικος Δράμας, έκανε έφεση κι αφέθηκε ελεύθερος. Σήμερα στα Δωμάτια η κηδεία του Μανώλη Ψωμιάδη, ο ιδιοκτήτης του ουζερί Νέμεσις πέθανε ξαφνικά το βράδυ της Κυριακής σε ηλικία 67 ετών. Περισσότερα από 15 δέντρα σε όλο το Νομό Καβάλας ξεριζώθηκαν ή κατέρρευσαν στην κακοκαιρία του περασμένου Σαββάτου. Απαισιόδοξος για τις τιμές των καυσίμων το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος των πρατηριούχων Φώτης Πούλος.

 

Με τον Υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλεους συναντήθηκε η βουλευτής Αγγελική Δεληκάρη. Μικρή συμμετοχή στο χθεσινό μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης. Δύο ακόμη κρουαζιερόπλοια έρχονται στην Καβάλα ως το τέλος του μήνα. Στα συνηθισμένα επίπεδα τεστ για τον κορωνοϊό και εμβόλια, αυξήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα τα θετικά περιστατικά. Ανακοίνωση για το συνεχιζόμενο έργο στο οικόπεδο Κρέη εξέδωσε ο Δήμος Καβάλας. Άνδρας συνελήφθη στην Καβάλα να οδηγεί αυτοκίνητο που είχε κλαπεί από τη Βέροια.

 

Η Αρετή Τσιφλίδου επικεφαλής του νέου διοικητικού συμβουλίου της ομάδας των Παραμυθάδων. Εκδηλώσεις στις γειτονιές της Καβάλας ετοιμάζουν για τα Χριστούγεννα οι συνοικιακοί σύλλογοι. Μαθητές του 3ου Λυκείου βρέθηκαν στην Πορτογαλία μέσω προγράμματος Erasmus. Εκπρόσωπος της Τροχαίας έκανε μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής στα παιδιά του Δημιουργικού Εργαστηρίου του Λυκείου των Ελληνίδων.

 

Νέα διοίκηση για τον Ερασιτέχνη ΑΟΚ, θα συγκροτηθεί σε σώμα το επόμενο διάστημα. ΑΟΚ και Πάνθηρες εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του Μανώλη Ψωμιάδη με αφορμή τον ξαφνικό του θάνατο.

 

Διαβάστε επίσης