μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Τις περισσότερες φορές τα Αστικά λεωφορεία σταματούν στη μέση του δρόμου για την επιβίβαση- αποβίβαση των επιβατών τους. Ο χώρος της κάθε στάσης είναι συνήθως «πιασμένος» από ΙΧ που σταθμεύουν εκεί παράνομα. Αλλά κι όπου αυτό δεν ισχύει, κάποιοι οδηγοί λεωφορείων μοιάζουν να βαριούνται να κινηθούν όπως πρέπει. Να αφήσουν το δρόμο ελεύθερο για το χρονικό διάστημα επιβίβασης- αποβίβασης. Τα μεγάλου μήκους λεωφορεία δεν είναι βολικά στο συγκεκριμένο μπες- βγες. Όταν υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

Στη φωτογραφία κάτι σχετικό. Κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης βρίσκονται στο χώρο της στάσης του λεωφορείου, επί της οδού Κουντουριώτου. Ή τους έβαλε εκεί από λάθος η υπηρεσία, ή τους έσπρωξε εκεί -και κακώς- κάποιος πολίτης.

 


 

Πανελλήνια αίσθηση και μεγάλο ενδιαφέρον προκάλεσε ο έλεγχος και το πρόστιμο που επέβαλε στο κυλικείο του Νοσοκομείου Καβάλας η αρμόδια υπηρεσία της ΠΕ Καβάλας. Η ανάρτηση της απόφασης αναλυτικά στο διαδίκτυο, βοήθησε στην ενημέρωση των πολιτών. Αμέσως σχολίασαν πολλά και διάφορα. Σωστά και λάθος. Η υπηρεσία έπραξε ορθά. Κι αν όντως έτσι είναι τα πράγματα, πολύ καλά έκανε και επέβαλε το πρόστιμο. Γιατί καλώς ή κακώς αυτή η ιστορία θα έχει συνέχεια. Οι εταιρίες αυτού του μεγέθους συνηθίζουν να αμφισβητούν. Έχουν το δικαίωμα να στραφούν κατά του προστίμου. Με προσφυγή που όπως προβλέπεται καταθέτουν.

 

Κατά τα άλλα τα κυλικεία των νοσοκομείων, των αεροδρομίων και των χώρων με πολύ κόσμο πρέπει να έχουν υποδειγματική λειτουργία. Μαζί με προσιτές τιμές. Επειδή αυτό δεν συμβαίνει, συχνά διατυπώνονται καταγγελίες. Έλεγχοι, όπως ο συγκεκριμένος, δεν γίνονται συχνά. Ευτυχώς η υπηρεσία της Καβάλας αντιδρά άμεσα, δίνοντας έτσι το καλό παράδειγμα. Μπράβο της.

 

Καλά νέα για τον πρώην Υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο. Δεν επιλέχθηκε τυχαία από την Κυβέρνηση και το κόμμα για τη θέση του επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ. Για τον κ. Παναγιωτόπουλο είναι μια δικαίωση και μια ευκαιρία. Μια επιστροφή στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Καλή του επιτυχία.

 

Τα εκλογικά κέντρα της κ. Αναστασίας Ιωσηφίδου και του κ. Χαράλαμπου Χρυσανίδη είναι σα να συνεχίζουν να λειτουργούν. Μιας και διαθέτουν ακόμη και σήμερα τις ταμπέλες τους. Λες και οι εκλογές δεν τέλειωσαν. Όλα τα άλλα καταστήματα που λειτούργησαν ως εκλογικά κέντρα επέστρεψαν προ πολλού στην καθημερινότητα τους. Κάποια ετοιμάζονται να επανασυνδεθούν με την προσφορά υπηρεσιών και την εμπορική δραστηριότητα, άλλα περιμένουν την ώρα τους για να νοικιαστούν.

 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε την Κυριακή κι αυτή η γιορτή του τσίπουρου στη Νέα Πέραμο. Φυσικά σε αυτό συνέβαλε ο καλός καιρός. Στις φωτογραφίες από το γεγονός είδαμε να προσέρχονται και να συμμετέχουν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Γιάννης Πασχαλίδης, ο Αλέξης Πολίτης, ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης και άλλοι. Οικοδεσπότης ήταν φυσικά ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππας Αναστασιάδης. Συνεχώς κοντά του ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ελευθερών Χρήστος Πριονίδης.

 

Την ίδια πάνω κάτω ώρα την Κυριακή το πρωί, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Φυσιολατρικού Ομίλου Καβάλας. Στο Εμπορικό Κέντρο. Ομιλία για την κλιματική αλλαγή. Που είναι οι υποψήφιοι; Μόνο η Ειρήνη Βρανά εκπροσώπησε έναν κόσμο που έως πρόσφατα γέμιζε τις κάθε εκδηλώσεις. Όλοι οι άλλοι αποχώρησαν αφού πλέον δεν υπάρχει λόγος να τις παρακολουθούν. Υποψήφιοι ξανά στις εκδηλώσεις μετά από 4 και 5 χρόνια. Στις επόμενες εκλογές δηλαδή.

 

Μιλώντας χθες στην Πρωινή ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας κ. Μπάμπης Δράκος παραδέχθηκε ότι υπό τις σημερινές συνθήκες δεν μπορεί να είναι εκ νέου υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές. Όταν αυτές γίνουν. Έχει δύο συνεχόμενες θητείες, γεγονός που δεν του επιτρέπει να είναι πάλι υποψήφιος. Εκτός αν αυτό αλλάξει. Θα αλλάξει; Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.

 

Δύο περιστατικά σημειώθηκαν χθες το πρωί στο κέντρο της πόλης, κλήθηκε και στα δύο ασθενοφόρο. Μια γυναίκα στην πλατεία Κρίτωνα Κονσουλίδη έπεσε στο έδαφος γιατί κάπου σκόνταψε ή παραπάτησε. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο. Ένα μικρό παιδί φέρεται να λιποθύμησε ενώ βρίσκονταν σε ιδιωτική κλινική. Μέχρι να φθάσει στο σημείο το ασθενοφόρο το παιδί είχε επανέλθει. Καλού κακού μεταφέρθηκε και αυτό στο Νοσοκομείο Καβάλας. Ευχόμαστε όλα να είναι περαστικά.

 

Αρκετός κόσμος στην πόλη μας ασχολείται με το ταγκό, μαθαίνει και χορεύει άριστα. Αυτό είναι το συμπέρασμα της εκδήλωσης του προηγούμενου 4ημερου. Των Tango Days. Ήταν προπομπός του Cosmoclassical, που έρχεται στο τέλος της εβδομάδας. Καβαλιώτες μικροί και μεγάλοι χόρεψαν ταγκό και στη Μεγάλη Λέσχη. Γενικά ο μοντέρνος χορός σημειώνει επιτυχία σε όλη την Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη. Κάποια στιγμή έχει και διαγωνιστική διαδικασία, αυτή συνήθως αφορά μικρούς σε ηλικία χορευτές. Στην Καβάλα όλη αυτή η δράση υποστηρίζεται από το σύλλογο Kavalatino.

 

Η εκπομπή του Νίκου Μάνεση στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha μας θυμάται συχνά. Προχθές είχε αφιέρωμα στους Αμμόλοφους, μεταδίδοντας σε όλη την Ελλάδα εικόνες από το Φθινόπωρο. Η περιοχή έχει πάντα τη δική της ομορφιά, μια διαφορετική αυτό το διάστημα. Η παραλία εντελώς άδεια. Ούτε κολυμβητές, ούτε ομπρέλες. Η εκπομπή του Νίκου Μάνεση μεταδίδεται δύο φορές κάθε εβδομάδα. Σάββατο και Κυριακή πρωί.

 

Μία ακόμη φορά ο Δήμος Καβάλας παρουσίασε χθες με δελτίο τύπου την πρόοδο των εργασιών στο οικόπεδο Κρέη. Κοντά στις Καμάρες, κάτω ακριβώς από το Φρούριο. Ένα από τα έργα που κάποια στιγμή δεν μπορεί, θα τελειώσουν. Το έργο έχει παρελθόν πολλών ετών αφού αναφέρεται με τον ένα ή άλλο τρόπο από την εποχή της διοίκησης Σιμιτσή. Θα τελειώσει εντός του έτους; Δεν είναι και τόσο σίγουρο. Δεν είναι δα το μεγαλύτερο του κόσμου. Αλλά ταυτόχρονα δεν λέει να τελειώσει…

 

Προ λίγων σχετικά ετών ένα ουζερί στον Άγιο Νικόλαο άρχισε να σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Γέμιζε συνεχώς. Ένα απλό, λιτό κατάστημα. Με καλό προϊόν και φθηνές τιμές. Ονομάζονταν Νέμεσις. Η πρώτη επιτυχία είχε συνέχεια. Μεταφορά στην παραλία. Σε μεγαλύτερο χώρο. Εκεί ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία. Ο Μανώλης Ψωμιάδης μαζί με τον γιο του Τάκη εργάστηκαν υπό δύσκολες συνθήκες για πολύ καιρό. Ταλαιπωρήθηκαν από τις άδειες. Έκαναν και ξαναέκαναν ανακαίνιση. Τελικό αποτέλεσμα άριστο. Ως που χθες μάθαμε τα δυσάρεστα νέα.

 

Εντελώς ξαφνικά ο Μανώλης Ψωμιάδης έφυγε από τη ζωή. Σε ηλικία 67 ετών. Από τα νέα που δεν θες να μαθαίνεις. Από τις ειδήσεις που πάντα θέλεις να αποφύγεις. Τόσο νωρίς και τόσο άδικα. Είχε σχέδια για το Νέμεσις ο Μανώλης. Τα εμπιστεύτηκε στο γιο του. Ευχόμαστε να τα υλοποιήσει, τιμώντας έτσι και τη μνήμη του ιδιαίτερα συμπαθούς πατέρα του.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης