ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στο Νομό Καβάλας, αυτήν τη φορά στον Πλαταμώνα Νέστου. Έσβησε μετά από λίγες ώρες, αφού έκαψε 50 περίπου στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης. Άγνωστη η αιτία της. Στις προσπάθειες κατάσβεσης της ενεπλάκησαν 4 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο ενώ μεγάλη βοήθεια υπήρξε από το Δήμο Νέστου.

Την εμπλοκή της Περιφέρειας ΑΜΘ θα ζητήσει η Δήμαρχος σε όλα όσα πρέπει να γίνουν στον πρώην δήμο Φιλίππων για την απονιτροποίηση του νερού της ύδρευσης. Θα ζητηθεί η εφαρμογή του νόμου, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται η γεωργική δραστηριότητα σε απόσταση 500 μέτρων από αντλιοστάσια και γεωτρήσεις. Πρόστιμο 2.000 ευρώ από τη διεύθυνση Εμπορίου στο κυλικείο του φέρι μποτ Νικητής. Το φέρι μποτ παραμένει εκτός δρομολογίων ενώ το Λιμεναρχείο διαβίβασε στον Εισαγγελέα τη δικογραφία για τη συνεχιζόμενη επίσχεση εργασίας του πληρώματος. 3ημερη θα είναι αρχές Σεπτέμβρη η γιορτή της αγοράς, θα γίνει στην Κεντρική Πλατεία. Σε παθολογικά αίτια οφείλεται ο θάνατος 46χρονης αγγλίδας τουρίστριας στη Θάσο, λίγο πριν αναπτύξει καταδυτική δραστηριότητα.

55χρονος κάτοικος πρώην δήμου Φιλίππων έκλεβε ρεύμα από τη ΔΕΗ από τον Ιούνιο του 2013 έως τον Φεβρουάριο του 2017. Εξιχνιάστηκε απάτη μέσω διαδικτύου ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος κτηνοτρόφου που άφησε ελεύθερες 5 αγελάδες στο Χαλκερό. Από τον Σεπτέμβρη αρχίζουν εργασίες συντήρησης κι ανακαίνισης στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλεξάνδρος». Αυτήν την περίοδο ενισχύεται ο εσωτερικός και εξωτερικός φωτισμός. Το Υπουργείο Πολιτισμού απέρριψε αίτημα επιχειρηματία προκειμένου η παράσταση του να φιλοξενηθεί στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων.

Η Νατάσα Μποφίλιου τραγουδά το βράδυ στη Σκάλα Ραχωνίου. Το βράδυ στο Πάρκο μουσική εκδήλωση του Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ και των συνεργατών του για το Via Egnatia. Το Σαββατοκύριακο εκδηλώσεις στο Ακροβούνι. Κάτοικοι του Παληού οργανώνουν αύριο βράδυ στη Βίλλα Ρομάντικα ντίσκο πάρτι.

Τη Δευτέρα θα απασχολήσει το Πρωτοδικείο το αίτημα του Μπάμπη Ευσταθιάδη για ακύρωση των εκλογών της ΕΠΣΚ. Σήμερα η κλήρωση της Α’ Κατηγορίας και των αγώνων κυπέλλου. Το γήπεδο της Ελευθερούπολης δήλωσε ως έδρα του ο Αετός Ορφανού. Τραυματίας ο Τζιτζιφάκος στον ΑΟΚ. Η ομάδα μας ευχαριστεί για τη βοήθεια που προσφέρει τον διοικητή του Νοσοκομείου Τάσο Καρασαββόγλου.

 

Διαβάστε επίσης