• 19 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2017

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2017

4 έργα «ωρίμασε» κι ετοιμάζεται να εντάξει για χρηματοδότηση στην Ο.Χ.Ε. της Περιφέρειας ΑΜΘ η Αρχαιολογική Υπηρεσία Καβάλας. Πρόκειται για έργα που αφορούν τον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, την αρχαία Εγνατία οδό και τη Θάσο. Δύο εκ των έργων έχουν έτοιμες μελέτες, αυτήν την περίοδο ετοιμάζεται το τεχνικό τους δελτίο. Τα έργα έχουν συνολικό προϋπολογισμό 6,8 εκ ευρώ.

49χρονος αγρότης βρέθηκε νεκρός χθες το απόγευμα σε αποθήκη κοντά στο σπίτι του στη Χρυσούπολη. Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για αυτοκτονία. Προανάκριση παρήγγειλε η Εισαγγελία Καβάλας για τον άγονο διαγωνισμό περί των Λουτρών των Ελευθερών, ο οποίος έγινε από την Εργοανάπτυξη πέρσι το Φθινόπωρο. Την Κυριακή το πρωί θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης πλάκας αφιερωμένης στους δασοκομάντος που έχασαν τη ζωή τους στα ορεινά της Δράμας τον Σεπτέμβρη του 1994. Το μνημείο βρίσκεται κοντά στη θάλασσα, αμέσως μετά την Ιχθυόσκαλα.

Προς το τέλος του μήνα η διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του δημοτικού κοινωνικού παντοπωλείου. Αρχές Οκτώβρη διανομή τροφίμων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ. Αύριο συζητείται στο δικαστήριο το αίτημα απολυμένων της ΒΦΛ που ζητούν εκτέλεση δικαστικής απόφασης που τους δικαιώνει. Στο Χόνκ Κονκ προβλήθηκαν τα ακτινίδια του Νέστου. 339 είναι οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Προχθές οι κυβερνητικοί βουλευτές συνάντησαν τον αρμόδιο Υπουργό κ. Μουζάλα. Τέλος του μήνα θα λειτουργήσει στο κτίριο του δημοτικού σχολείου του Περιγιαλίου το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο.

Στις 8 το απόγευμα στο Μουσείο Καπνού παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Κώστα Τάτση. Συνεδριάζει αύριο η σχολική επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που θα ικανοποιήσει 21 αιτήματα παραχώρησης σχολικών χώρων σε συλλόγους και σωματεία. Αρχίζει το απόγευμα με εκδήλωση για το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών το Παιδιατρικό Συνέδριο.

Η Ένωση προκρίθηκε στη δεύτερη φάση του κυπέλλου αφού χθες νίκησε 63-55 τη Δόξα Πεύκων. Επόμενος αντίπαλος ο Αρκαδικός, σε ματς που θα γίνει το Σάββατο στην Καλαμίτσα. Με σκορ 3-2 έχασε ο Αετός Ορφανού φιλική αναμέτρηση στη Δράμα, με αντίπαλο τη Δόξα. 26 Σεπτέμβρη η δικαστική συνέχεια για τις εκλογές της ΕΠΣΚ.

 

 

 

Διαβάστε επίσης