• 3 Μαΐου 2024,

Δεν έχουν τελειωμό οι θαλάσσιοι πνιγμοί ….

 Δεν έχουν τελειωμό  οι  θαλάσσιοι πνιγμοί ….

Πέρσι είχαμε τις τσούχτες και φέτος έχουμε τους πνιγμούς.

Καλά είναι φοβερή η ευκολία με την οποία πνίγονται οι άνθρωποι όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Και αναρωτιέμαι είμαστε τόσο άσχετοι και αφελείς που βουτάμε πριν χωνέψουμε ή οι περισσότεροι έχουν παθολογικά προβλήματα που δεν γνωρίζουν και τους βγαίνουν κατά την διάρκεια του μπάνιου ;

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι άνθρωποι ανασύρονται  χωρίς τις αισθήσεις τους απο την θάλασσα και μεταφέρονται στο Νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστωθεί ο θάνατος τους.

Δηλαδή ρε παιδιά είναι φοβερό να έρχεται το καλοκαίρι και να πνίγονται εκατοντάδες !

Είναι φοβερό και τραγικό και δείχνει την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε τα πάντα σε αυτή την χώρα ακόμα και τα θέματα υγείας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι απο αυτούς που πνίγονται είχανε σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία και δεν γνωρίζανε γιατί δεν είχανε ασχοληθεί ποτέ με την υγεία τους και τα μηνύματα που τους έστελνε ο οργανισμός τους τα περνούσανε στο ντούκου μέχρι που έρχεται το μπαμπάκι στο στόμα και γειά σας.

 

Νομίζω οτι το μέγεθος της τραγωδίας των πυρκαγιών στις Ανατολικές περιοχές της Αττικής τώρα το καταλαβαίνουμε που έχει αρχίσει η ταυτοποίηση των νεκρών που μοιάζουν να καήκανε στην κόλαση !

Το θέαμα είναι τραγικό και μαρτυρά τις δύσκολες στιγμές που ζήσανε όλοι αυτοί οι άνθρωποι τυλιγμένοι απο τις φλόγες του θανάτου.

Μου κάνει εντύπωση που ακόμα και για  άνθρωπους για τους οποίους υπάρχει η μαρτυρία οτι εκείνες τις δύσκολες και κρίσιμες ώρες της πυρκαγιάς  ήταν μέσα στην θάλασσα και κάνανε μπάνιο τελικά τους βρήκανε καμένους !

Μα γιατί , είναι το πρώτο και απλό ερώτημα, δεν παραμείνανε μέσα στην θάλασσα ;

Εκτός και αν βγήκανε για να βοηθήσουν άλλους και τελικά καήκανε οι ίδιοι.

 

Το μέγεθος της τραγωδίας είναι τεράστιο και τώρα που άρχισαν οι σοροί των αγνοουμένων να ξεθάβονται απο τις στάχτες καταλαβαίνουν όλοι τι έγινε σε εκείνες τις περιοχές.

Τα διάφορα ερασιτεχνικά βίντεο δείχνουν την μανία με την οποία πέρασε η φωτιά μέσα απο τα σπίτια και τους δρόμους προκαλώντας τον θάνατο σε τόσους ανθρώπους.

Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις η φωτιά είχε την ταχύτητα ενός φολογοβόλου.

Μέσα σε λίγα λεπτά η φωτιά απο εκεί που την έβλεπες στο  απέναντι βουνό  την είχες μέσα στην αυλή σου και έπρεπε να την αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά.

Ήταν τόσο μεγάλη η ταχύτητα της που σε πολλές περιπτώσεις απο εκεί που περνούσε δεν προλάβαινε να τα κάψει όλα.

Φέτος το καλοκαίρι μας είναι αυτό που λέμε πυρ , γυνί και θάλασσα.

Δεν μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι απο τις φωτιές και τους πνιγμούς.

Είναι συγκλονιστική η μαρτυρία ενός ανθρώπου που λέει οτι ένα τέταρτο μόνο η διαφορά του θάνατου απο την ζωή στην περίπτωση των πυρκαγιών.

Νομίζω οτι αυτή η τραγική περιπέτεια που ζήσανε οι συνάνθρωποι μας στις Ανατολικές περιοχές της Αττικής θα μας συντροφεύουν για ακόμα αρκετές εβδομάδες.

Είτε έτσι , είτε αλλιώς θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για τον μήνα Αύγουστο που είναι τυπικά ο μήνας που βγαίνουμε απο τα μνημόνια, ο μήνας με τα δύο φεγγάρια , ο μήνας των διακοπών , των μελτεμιών και των μπουρινιών.

Ολα αυτά σε ένα μήνα !

Και ενώ οι περισσότεροι έλληνες είναι έτοιμοι να φορέσουν τα μαγιό τους για να κάνουν τα μπάνια τους ο έλληνας πρωθυπουργός είναι έτοιμος να φορέσει ξανά την γραβάτα του αφού τυπικά τουλάχιστον η χώρα βγαίνει απο τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και μόνη της ( λέμε τώρα ) απο εδώ και στο εξή πορεύεται και πάει παρακάτω.

Αυτό είναι που με φοβίζει λίγο αφού είναι γεγονός οτι ούτε εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στα δικά μας χέρια που θα πιάσουν το τιμόνι για να όδηγήσουν το καράβι μετά τον Αύγουστο του 2018.

Όσο μαξιλαράκια ασφαλείας  και να μας βάλουν δεν θέλουμε και πολύ να τα καταπιούμε.

Έτσι και πάρουμε πάλι φόρα τίποτα δεν μας σταματά.

Εγώ συμφωνώ με την εποπτεία κάτω απο την οποία θα πρέπει να είμαστε για αρκετά  ακόμα χρόνια για να μην πάρει ο κώλος μας αέρα και αρχίσουμε και πάλι τα ίδια.

Οι προσλήψεις στο Δημόσιο ελοχεύουν παρά το γεγονός οτι ένας απο τους λόγους που μπήκε μέσα αυτό το κράτος είναι οτι δεν βγαίνανε τα νούμερα γιατί αυτά που χρειαζόμασταν  για να πληρώσουμε τους δημόσιους υπαλλήλους ήταν πολύ περισσότερα απο αυτά που εισπράτταμε.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί παραμένουν δύσκολοι και ύποπτοι.

Είμαστε σίγουροι οτι όλα θα πάνε καλά και συνεχίζουμε να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης