• 5 Μαΐου 2024,

Δεν έγιναν οι εκλογές στην ΟΝΝΕΔ Καβάλας- κλήθηκε η Αστυνομία

 Δεν έγιναν οι εκλογές στην ΟΝΝΕΔ Καβάλας- κλήθηκε η Αστυνομία

Σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιούνται σήμερα εκλογές στην ΟΝΝΕΔ προκειμένου να εκλεγούν πρόεδροι Νομαρχιακών Επιτροπών και 5 μέλη σε κάθε ΔΗΜΤΟ (δημοτική οργάνωση ΟΝΝΕΔ).

Η διαδικασία αποπειράθηκε να γίνει το πρωί στα γραφεία της ΝΟΔΕ Καβάλας αλλά τούτο ήταν αδύνατο. Μέλη της ΟΝΝΕΔ φέρονται να μπήκαν μπροστά στην κάλπη εμποδίζοντας την έναρξη της διαδικασίας. Διαμαρτύρονταν με αυτόν τον τρόπο για τα λάθη που όπως έλεγαν υπάρχουν στον εκλογικό κατάλογο. Ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής, προερχόμενος από τη Θεσσαλονίκη, κάλεσε την Αστυνομία που φυσικά δεν μπόρεσε να λύσει το πρόβλημα. Κατόπιν τούτου οι εκλογές αναβλήθηκαν.

Τα ίδια πάνω κάτω γεγονότα έγιναν και πέρσι με καταγγελίες και αμφισβητήσεις ως προς το αποτέλεσμα, τους εκλογικούς καταλόγους κτλ. Στη ΟΝΝΕΔ Καβάλας υπάρχουν δύο ομάδες μελών που τουλάχιστον δύο χρόνια τώρα αδυνατούν να συμφωνήσουν και να συνεννοηθούν με αποτέλεσμα να ανακύπτουν μεταξύ τους εντάσεις. Αυτές κορυφώνονται κάθε φορά που υπάρχουν εκλογές. Τα λάθη ή οι παραλείψεις των εκλογών καταλόγων επηρεάζουν το αποτέλεσμα αφού πολλοί που υποστηρίζουν ότι έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν, δεν εμφανίζονται σε αυτούς. Ρόλο φυσικά παίζουν και οι εγγραφές μελών που γίνονται τελευταία στιγμή, μόνο επειδή προγραμματίστηκαν εκλογές.

Διαβάστε επίσης