• 28 Μαρτίου 2024,

Δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν!

 Δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν!

Άρχισε χθες και συνεχίζεται σήμερα στην Καβάλα διήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων από το παράρτημα Καβάλας της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Με αφορμή τις εκδηλώσεις αυτές βρίσκεται στην πόλη μας ο καθηγητής πανεπιστημίου Στράτος Θεοδοσίου, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

Χθες το μεσημέρι στην κατάμεστη από μαθητές αίθουσα του αμφιθεάτρου μίλησε για το σύμπαν, για τα ανοιχτά μάτια στη γη και στο σύμπαν. Το απόγευμα μίλησε στο κοινό για τις προσπάθειες των αστρονόμων ώστε να εντοπιστεί εξωγήϊνη νοημοσύνη. Σήμερα ο κ. Θεοδοσίου και τα υπόλοιπα μέλη του παραρτήματος Καβάλας της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών θα πραγματοποιήσουν στο 1ο λύκειο τον δεύτερο διαγωνισμό πειραμάτων, με έναρξη της διαδικασίας 9:30 το πρωί και απονομή επάθλων στις 1:30 το μεσημέρι.

Στη μεσημβρινή εκδήλωση ου φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο κοντά στον κ. Θεοδοσίου βρίσκονταν αρκετοί καθηγητές φυσικής γυμνασίων και λυκείων της πόλης. Πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά στη γη και στο σύμπαν, είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Θεοδοσίου. Στο ερώτημα εάν είμαστε μόνοι στο σύμπαν ή όχι, η απάντησή του είχε ενδιαφέρον: «Βεβαίως και δεν είμαστε μόνοι μας. Υπάρχουν γαλαξίες, ήλιοι, πλανήτες, άρα κάπου θα υπάρχει ζωή είτε ίδια, είτε παρόμοια με τη δική μας. Στατιστικώς, αυτό είναι σίγουρο».

Στο ερώτημα κατά πόσο η φυσική μπορεί να προσφέρει επαγγελματική αποκατάσταση, ο κ. Θεοδοσίου απάντησε θετικά καθώς η επιστήμη της φυσικής προσφέρει πολλές προοπτικές.

Διαβάστε επίσης