• 17 Μαΐου 2024,

Δεν φαίνονται απεργίες καθηγητών

 Δεν φαίνονται απεργίες καθηγητών

Στην Αθήνα ήταν το προηγούμενο σαββατοκύριακο, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας Σωτήρης Τότης. Έλαβε μέρος στη γενική συνέλευση της ΟΛΜΕ στην οποία παραβρέθηκαν Πρόεδροι ή εκπρόσωποι ΕΛΜΕ απ΄ όλη την Ελλάδα.  Σ΄ αυτή τη διαδικασία ενημερώθηκαν οι ΕΛΜΕ για τις προωθούμενες αλλαγές  του υπουργείου, τόσο στα επαγγελματικά λύκεια, όσο και στα γενικά της χώρας.

Η ΟΛΜΕ διαμαρτύρεται γι΄ αυτές τις αλλαγές. Σήμερα μάλιστα πραγματοποιεί πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί, για τις επόμενες τρεις ώρες.

Η συμμετοχή στα σχολεία του Νομού Καβάλας, αναμένεται να είναι περιορισμένη. Η στάση εργασίας γίνεται προκειμένου να υπάρξει ταυτόχρονα παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο.

Η ΕΛΜΕ Καβάλας έχει δεσμευτεί να καταθέσει προτάσεις στην Ομοσπονδία, προκειμένου αυτά που αλλάζει το υπουργείο να τροποποιηθούν.

Πριν από το ταξίδι του κ. Τότη στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου, γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Καβάλας με μικρή προσέλευση, χωρίς να υπάρξει δηλαδή η απαρτία, γεγονός που αναμένονταν.

Σε ερώτησή μας προς στον κ. Τότη, για το αν έρχονται απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών, απάντησε αρνητικά.

Χθες η ΕΛΜΕ Καβάλας έμαθε τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου καθηγητή μαθηματικού – που μάλιστα ήταν αιφνίδιος – ο οποίος εργάζονταν σε σχολείο της Νέας Περάμου.

Διαβάστε επίσης