Δεν είναι μόνο πρόεδρος, είναι ο παλαιότερος στη διοίκηση

 Δεν είναι μόνο πρόεδρος, είναι ο παλαιότερος στη διοίκηση

Τα αποτελέσματα των εκλογών του Επιμελητηρίου στάλθηκαν την Παρασκευή στο Πρωτοδικείο για την τελική έγκριση. Όταν τα αποτελέσματα θα εγκριθούν, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για την πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου. Το πιθανότερο είναι ο φορέας να συνεδριάσει την τρέχουσα εβδομάδα χωρίς να αποκλείεται μικρή καθυστέρηση.

Το Επιμελητήριο έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των 21 νεοεκλεγμένων μελών της διοικήσεως. Σε σχέση με το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο ένδεκα μέλη είναι νέα και δέκα επανεκλέγονται. Η ιδιαιτερότητα εστιάζεται στον πρόεδρο Μάρκο Δέμπα που δεν είναι μόνο ο πρόεδρος του ΔΣ αλλά και ο παλαιότερος στη διοίκηση του φορέα.

Στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε, ο Μάρκος Δέμπας εμφανίζεται στην κοπή της βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου το 2002. Για πρώτη φορά είχε εκλεγεί στις εκλογές που είχαν διεξαχθεί στο τέλος του 2001. Κι όπως φαίνεται, μετά την εκλογή του το 2001 άμεσα επιλέχθηκε από τον αείμνηστο τότε πρόεδρο Απόστολο Μαρδύρη ως μέλος της διοικητικής επιτροπής. Όλοι οι υπόλοιποι εκλέχθηκαν στο Επιμελητήριο αρκετά χρόνια αργότερα.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών του Επιμελητηρίου, τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι Καβάλας που ήταν υποψήφιοι δεν εξελέγησαν. Με το συνδυασμό Δέμπα ήταν υποψήφιοι ο Δημοσθένης Τουλκίδης και ο Νίκος Ξανθόπουλος, με το συνδυασμό Ζησίμου ήταν υποψήφια η Κατερίνα Ιωαννίδου και με το συνδυασμό Παπαδόπουλου ήταν υποψήφιος ο Λευτέρης Καρασαββίδης. Και οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι έμειναν αρκετά μακριά από τον αριθμό των ψήφων, που αν είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν θα εξασφάλιζαν και τη συμμετοχή τους στο διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου. Αντίθετα, στο διοικητικό συμβούλιο εκλέχθηκε η Έλσα Βακιρτζή, πρώην δημοτική σύμβουλος Καβάλας.

Διαβάστε επίσης