• 26 Απριλίου 2024,

Θα αργήσει το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας

 Θα αργήσει το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Πέμπτη είχε ενδιαφέρον έστω κι αν πραγματοποιήθηκε με λίγα μέλη παρόντα. Στο τέλος της συνεδρίασης, με αφορμή πρωτοβουλία του δήμου επί των ακινήτων στην οδό Δοϊράνης (παλιά κρεοπωλεία), συζητήθηκαν τα σχέδια της διοικήσεως του δήμου για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας.

Ο Κωστής Σιμιτσής έκανε πρώτος την αρχή, λέγοντας ότι η κεντρική πλατεία πρέπει να αναβαθμιστεί. Έδωσε έτσι την αφορμή στη δήμαρχο να μιλήσει για τα σχέδιά της, που στο μεταξύ έχουν τροποποιηθεί. Είναι γνωστό ότι πριν από ένα περίπου χρόνο η διοίκηση του δήμου επεδίωξε να δρομολογήσει εξαρχής έργο μελέτης και ανάπλασης της κεντρικής πλατείας.

Όπως όμως ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα στη συνεδρίαση, ο σχεδιασμός δε δύναται να προχωρήσει αφού το νέο ΕΣΠΑ δε χρηματοδοτεί έργα αναπλάσεων πλατειών. Μεταξύ των άλλων, η δήμαρχος δήλωσε στη διάρκεια της συνεδριάσεως: «Η πλατεία μας είναι άσχημη. Αφού δε μπορεί να χρηματοδοτηθεί το έργο αναπλάσεώς της από το ΕΣΠΑ πρέπει να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση από άλλη πηγή. Θα αρχίσουμε λοιπόν με μικρές παρεμβάσεις και με δικά μας χρήματα. Έχουμε συνεργασία με το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων. Το σχέδιο που μας κατέθεσε μετατρέπεται και γίνεται μελέτη. Θέλουμε να ζωντανέψει η πλατεία. Οι πρώτες παρεμβάσεις μας αφορούν στην απομάκρυνση του κάδου απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Δοϊράνης και Ύδρας. Θα πρέπει να κατασκευαστούν εξ αρχής τα παρτέρια  και να ενώσουμε την πλατεία με την αγορά».

Ο κ. Σιμιτσής για το πανό που θα τοποθετηθεί στα παλιά κρεοπωλεία, επί της οδού Δοϊράνης, ζήτησε να υπάρξει συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες του ακινήτου. Θα προσπαθήσουμε να συνεννοηθούμε μαζί τους, απάντησε η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα.

Διαβάστε επίσης