Κερδίζει έδαφος η πρόταση εσωκομματικής ψηφοφορίας για το 1/3 του ψηφοδελτίου της ΝΔ

 Κερδίζει έδαφος η πρόταση εσωκομματικής ψηφοφορίας για το 1/3 του ψηφοδελτίου της ΝΔ

Τελικά δεν ήταν λίγοι οι εκπρόσωποι της ΝΔ Καβάλας στο διήμερο 11ο τακτικό συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έγινε χθες και προχθές στην Αθήνα. Παρά την περιγραφόμενη απροθυμία για τη συμμετοχή στη διαδικασία, αρκετοί ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα για να είναι παρόντες στο συνέδριο. Ξεχωρίζουν φυσικά όσοι έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ώστε να είναι υποψήφιοι βουλευτές Καβάλας. Το κλίμα στο συνέδριο ήταν πολύ καλό, υπό την έννοια των νέων προβλέψεων για επικείμενες εκλογές. Τις οποίες η ΝΔ θεωρεί ότι θα κερδίσει. Κάποιοι από τους ομιλητές μάλιστα προέβλεψαν όχι μόνο νίκη αλλά και αυτοδυναμία!

Το απόγευμα του Σαββάτου ο γραμματέας οργανωτικού της ΝΔ κ. Βασίλης Σπανάκης μίλησε όπως ήταν προγραμματισμένο. Στα τελευταία λόγια της 10λεπτης ομιλίας του γύρισε και κοίταξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πρότεινε (και χειροκροτήθηκε) τα εξής: « Η ΝΔ πρέπει να μπει περισσότερο στην κοινωνία. Προτείνω κάτι ρεαλιστικό. Κάτι που ξέρω κύριε πρόεδρε ότι σας εκφράζει. Να ενεργοποιηθεί το άρθρο 30 του καταστατικού του κόμματος και το 1/3 των προτεινόμενων προς εσάς υποψήφιων βουλευτών να προέλθει από κάλπη. Με εσωκομματική ψηφοφορία όπου θα μπορούν να ψηφίσουν τα μέλη του κόμματος. Να ανοίξουν έτσι οι κατάλογοι και να μπορούν να γραφτούν νέα μέλη ως την 31η Γενάρη του 2018». Σημειώνουμε ότι πάνω κάτω ίδια πρόταση έκανε πρόσφατα (μέσω συνέντευξης του στην Πρωινή) και ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μένανδρος Μαρινάκης.

Το συνέδριο της ΝΔ παρακολούθησαν μεταξύ των άλλων οι Θόδωρος Μαρκόπουλος, Μαρίνα Φιλιππίδου, Λευθέρης Κυριακίδης, Μένανδρος Μαρινάκης, Μανώλης Κελαϊδάκης, Γιάννης Πασχαλίδης, Ντίνος Κλειτσιώτης, Νίκος Μωϋσογλου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Θάσου κ. Μανίτσας, Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου, Γιώργος Καλαντζής, ο Μίμης Χριστοφιλογιάννης, Χρίστος Χρηστακάκης. Εκεί ήταν επίσης ο Μακάριος Λαζαρίδης και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η ΝΟΔΕ Καβάλας συνεχίζει να προετοιμάζει την πρώτη εκδήλωση του νέου έτους που θα περιλαμβάνει την καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας. Η εκδήλωση θα γίνει μάλλον την Κυριακή 28 Γενάρη. Επιδίωξη της ΝΟΔΕ είναι σε αυτήν να παραστεί και να μιλήσει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Δεν αποκλείεται επίσης αυτές τις μέρες των γιορτών η ΝΟΔΕ να αναλάβει πρωτοβουλία φιλανθρωπικής δράσης ή επισκέψεων. Είναι κάτι που το συνηθίζει.

Διαβάστε επίσης