• 19 Μαΐου 2024,

Δεν κινδυνεύει η επένδυση στα Λουτρά των Ελευθερών

 Δεν κινδυνεύει η επένδυση στα Λουτρά των Ελευθερών

Μαραθώνια αποδεικνύεται η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης. Ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης. Διακόπηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης  για να συνεχιστεί σήμερα ή αύριο.

Ήταν αναμενόμενο αφού η  ημερήσια διάταξη ήταν γεμάτη. Κάπως έτσι στην πρώτη μέρα της συνεδρίασης συζητήθηκαν κυρίως θέματα επικαιρότητας που ως ερωτήσεις έθεσαν στη διοίκηση οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Τα 29 θέματα της ημερήσιας διάταξης θα απασχολήσουν το δεύτερο μέρος της συνεδρίασης. Με την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί και τρίτο! Σημειώνουμε ότι η συνεδρίαση την Τρίτη ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα και με ένα μόνο θέμα στην ημερήσια διάταξη που συζητήθηκε και ψηφίστηκε, ολοκληρώθηκε αναγκαστικά λόγω παρέλευσης ωραρίου στη 1:00 το πρωί της Τετάρτης.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Λυμπεράκης εξηγεί ότι αυτή η «φορτωμένη» ημερήσια διάταξη είναι κάτι αναμενόμενο καθώς όπως λέει αποδυναμώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο και ισχυροποίησε τη θέση της σε οικονομική επιτροπή.

Έτσι – εκτιμά ο Δημήτρης Λυμπεράκης-  οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αναγκάζονται να ρωτούν, να θέτουν θέματα πριν την ημερήσια διάταξη με αποτέλεσμα η συζήτηση αυτών των θεμάτων να καθυστερεί γενικά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση την Τρίτη εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα υπέρ των αιτημάτων των εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών που στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης είναι εκτός εργασίας τους για χρονικό διάστημα δύο περίπου ετών.

Όχι μόνο εξ αιτίας των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού. Τα τουριστικά θέματα που συζητήθηκαν με πρωτοβουλία (ερώτηση) της παράταξής του κ.Τοψίδη δεν έβγαλαν συγκεκριμένες ειδήσεις. Παρά μόνο μία γενικότερη αισιοδοξία που συμβαδίζει με την αισιοδοξία της πολιτείας για την επόμενη τουριστική σεζόν.

Αρκετά συζητήθηκε το θέμα των ιαματικών πηγών σύμφωνα με σχέδιο νόμου που είναι υπό συζήτηση στην Αθήνα. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ψήφισμα με το οποίο το περιφερειακό συμβούλιο της ΑΜΘ ζητά να μην εφαρμοστούν τα άρθρα 7 έως 14 του σχεδίου.

Όπως είπε στην Πρωινή ο Αντιπεριφερειάρχης Κωστής Σιμιτσής, προς το παρόν το σχέδιο για τις ιαματικές πηγές δεν αφορά αυτές των Περιφερειών. Κατά συνέπεια -εξηγεί ο Κωστής Σιμιτσής -δεν επηρεάζεται η επένδυση στα Λουτρά των Ελεύθερων.

Ο ίδιος υποθέτει και ελπίζει ότι το νομοσχέδιο θα αλλάξει περιεχόμενο ώστε και στις ιαματικές πηγές των Δήμων να μην συμβεί αυτό που επί του παρόντος προβλέπεται. Με το ψήφισμα του το περιφερειακό συμβούλιο ζητά να ανασταλεί η συζήτηση του σχεδίου νόμου, να αλλάξει το περιεχόμενο της πρότασης του Υπουργείου Τουρισμού και όλα να ξεκινήσουν από μηδενική βάση.

Διαβάστε επίσης