• 7 Μαΐου 2024,

Μόνο προσωπικό ασφαλείας της ΔΕΥΑΚ στο κτίριο της Λορντ

 Μόνο προσωπικό ασφαλείας της ΔΕΥΑΚ στο κτίριο της Λορντ

Απόλυτη ησυχία χθες το πρωί στο κτίριο της Λορντ, έδρα πολλών υπηρεσιών της ΔΕΥΑ Καβάλας.Η πόρτα της εισόδου κλειδωμένη κι εντός αυτού ελάχιστοι εργαζόμενοι. Ίδια θα είναι η εικόνα σήμερα και αύριο.

Η ΔΕΥΑΚ, πάντα στο κτίριο της Λορντ, θα επιδιώξει να επανέλθει από τη νέα εβδομάδα. Ο λόγος τα αυξημένα περιστατικά, τα κρούσματα. Τα πιο πολλά χωρίς συμπτώματα, τα υπόλοιπα ήπια.

Για αυτήν την ιστορία που είναι σε εξέλιξη μίλησε ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων κ. Κώστας Χανδρουλίδης: «Από την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε το πρόβλημα. Το πρώτο κρούσμα ήταν την περασμένη Παρασκευή και ασυμπτωματικό. Είχε μόνο κάποια δέκατα.

Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με αυτό το άτομο, κόλλησαν κι αυτοί. Μέχρι τώρα έχουμε 8 εργαζόμενους και ο πρόεδρος ο ένατος. Ενημερώθηκε και ήρθε στη ΔΕΥΑΚ στη Λορντ ο γιατρός υπηρεσίας.

Είχα συνεργασία μαζί του για το πώς θα διαχειριστεί το σωματείο την κατάσταση.

Η ενημέρωση των υπόλοιπων εργαζόμενων. Ο γιατρός ασφαλείας ήταν στο κτίριο της Λορντ την Τρίτη. Αποφασίστηκε να συνεχίσει να λειτουργεί αλλά με προσωπικό ασφαλείας. Θα εργαστούν δύο συνεργεία το πρωί και ένα το απόγευμα.

Πρόκειται για εργαζόμενους που είχαν άδεια το επίμαχο διάστημα. Οπότε δεν ήρθε σε επαφή με τους θετικούς. Και οι νεότεροι σε ηλικία εργαζόμενοι. Οι χώροι απολυμάνθηκαν και δεν θα λειτουργήσουν ως και την Παρασκευή.

Όλοι οι εργαζόμενοι που είχαν αφετηρία τη Λορντ θα κάνουν όλοι μοριακό τεστ. Οι περισσότεροι θετικοί είναι ασυμπτωματικοί. Κάποιοι έχουν λίγο πυρετό. Άλλοι δεν έχουν πλέον πυρετό. Κάποιοι έχουν σημάδια κόπωσης.

Το ταμείο της ΔΕΥΑΚ στη Δ. Αγορά λειτουργεί κανονικά. Όπως και οι εργαζόμενοι στους Βιολογικούς. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι ο ιός είναι πολύ μεταδοτικός αλλά είναι πολύ ήπια τα συμπτώματα».

Διαβάστε επίσης