Την ερχόμενη εβδομάδα ξαναρχίζει το έργο στο δρόμο της ΜΟΜΑ

 Την ερχόμενη εβδομάδα ξαναρχίζει το έργο στο δρόμο της ΜΟΜΑ

Την ερχόμενη εβδομάδα φαίνεται ότι θα ξεκινήσουν πάλι οι εργασίες για την αποκατάσταση των κατολισθήσεων στο δρόμο της ΜΟΜΑ. Περιοχή άνωθεν Μπάτη. Μέχρι τότε και με πρόσφατη την γραπτή άδεια της Διεύθυνσης Δασών Καβάλας, ο Δήμος Καβάλας θα λύσει κι άλλα γραφειοκρατικά ζητήματα.

Τα οποία τον αφορούν όπως επίσης αφορούν τον ιδιώτη που εκτελεί και θα συνεχίσει να εκτελεί το έργο. Κατά ορισμένες πληροφορίες θα υπογραφεί μια νέα σύμβαση, στηριγμένη στα δεδομένα της άδειας της Διεύθυνσης Δασών.

Στη συνέχεια το έργο θα συνεχιστεί και με φόρα προκειμένου να τελειώσει όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Με μια πρώτη ματιά τα πιο σημαντικά που έπρεπε να γίνουν, έγιναν. Έτσι δεν αποκλείεται το έργο να τελειώσει και πριν το Πάσχα ώστε ο χρήσιμος αυτός δρόμος να ανοίξει. Να  λειτουργήσει.

Στην περιοχή παραμένουν και τα δύο σκαπτικά μηχανήματα που δουλεύουν για τις κατολισθήσεις.

Εντύπωση προκαλεί η παρουσία κι ενός μικρού όγκου χωμάτων (μάλλον μπάζων) που με την ευκαιρία δεν αποκλείεται να άφησε στην περιοχή διερχόμενος! Είναι φανερό ότι τα συγκεκριμένα χώματα δεν έχουν σχέση με τα υλικά από τις εργασίες στο βουνό.

Φαίνονται και είναι φρέσκα κι άρα αφορούν άλλη δραστηριότητα. Το συγκεκριμένο γεγονός σε μια αποκλεισμένη περιοχή δεν πρέπει να ξαφνιάζει. Όλοι όσοι θέλουν να ξεφορτωθούν μπάζα, βρίσκουν τον τρόπο να τα αφήνουν εκεί που θεωρούν σωστό. Στην προκειμένη περίπτωση σε ένα σταματημένο και παρεμφερές (ως προς τα μπάζα) έργο.

Στα υπόλοιπα έργα και θέματα της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας: Το τοιχίο στο παλιό Νοσοκομείο θα ολοκληρωθεί σίγουρα πριν το Πάσχα. Η βελτίωση του καιρού ευνοεί την επίσπευση της κατασκευής του.

Έχει λειτουργήσει σε σημαντικά μεγάλο βαθμό. Για τη λειτουργία της Πολεοδομίας υπήρξαν χθες νέες διαμαρτυρίες. Συμπολίτες ισχυρίστηκαν ότι τηλεφωνούσαν στην υπηρεσία μα δεν τους απαντούσε κανείς.

«Χρειάζεται να ασκηθεί μια μικρή πίεση» είπε για το προσωπικό της υπηρεσίας ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ιακωβίδης. Αυτήν την απάντηση έδωσε άλλωστε και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα το απόγευμα.

Τότε που πρώτη φορά είχε τεθεί θέμα για την ίδια υπηρεσία. Το δημοτικό έργο της ανακαίνισης της Μεγάλης Λέσχης τέλειωσε κι η παράδοση του στο Δήμο το ίδιο.

Τέλος δεν φαίνεται ότι θα προλάβει να λειτουργήσει τον Σεπτέμβρη (με το νέο εκπαιδευτικό έτος) το ανακαινισμένο και ενεργειακά αναβαθμισμένο κτίριο του 12ου δημοτικού.

Διαβάστε επίσης