Δεν μειώθηκαν κρούσματα και ασθενείς με κορωνοϊό την εβδομάδα που μας πέρασε!

 Δεν μειώθηκαν κρούσματα και ασθενείς με κορωνοϊό την εβδομάδα που μας πέρασε!

Η Π.Ε. Καβάλας είναι από την περασμένη Παρασκευή σε κατάσταση τοπικού lockdown λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Δυστυχώς τα δεδομένα της πανδημίας δεν άλλαξαν την προηγούμενη εβδομάδα, οι αριθμοί ήταν ίδιοι με αυτούς που γνωρίζαμε. Στους ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο, στα κρούσματα αλλά και στη διαδικασία του εμβολιασμού. Αυτό σημαίνει ότι για να βγούμε από το lockdown άμεσα πρέπει εντός των ημερών να συμβεί ένα μικρό θαύμα! Που δυστυχώς δεν φαίνεται.

Αν με λίγα λόγια συγκρίνουμε τους αριθμούς της προηγούμενης εβδομάδας (13 με 19 Σεπτέμβρη) με αυτούς της προ προηγούμενης ( 6 με 12 Σεπτέμβρη) θα βρούμε κρούσματα στα ίδια επίπεδα 300 με 340 την εβδομάδα. Ασθενείς στο Νοσοκομείο ίδιους 40 με 45 σε κλινική και ΜΕΘ.

Στους εμβολιασμούς τα νούμερα είναι επίσης ίδια. Περίπου 2.100 την εβδομάδα. Μικρή μείωση παρουσιάζουν της πρώτης δόσης κι από 1.365 το διάστημα 6 με 12 Σεπτέμβρη, μειώθηκαν στους 1.235 την προηγούμενη εβδομάδα. Όλα αυτά σημαίνουν ότι οι πολίτες πρέπει να προσπαθήσουν και να εμβολιαστούν περισσότερο, να προσέξουν περισσότερο προκειμένου η Π.Ε. Καβάλας να επανέλθει σε μια κανονικότητα χωρίς ειδικά μέτρα.

Διαβάστε επίσης