Η αγορά λειτουργεί χωρίς αλλαγές αλλά επηρεάστηκε από το «κόκκινο»

 Η αγορά λειτουργεί χωρίς αλλαγές αλλά επηρεάστηκε από το «κόκκινο»

Οι δηλώσεις του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλη Λεμονίδη δυστυχώς δικαιώθηκαν πλήρως. Η αγορά της Καβάλας επηρεάστηκε από τα μέτρα πρόληψης της πανδημίας. Από το τοπικό lockdown.

Ο Βασίλης Λεμονίδης το είχε προβλέψει έγκαιρα, εύκολα και φυσιολογικά. Τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοί του το είδαν στην πράξη το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή. Το πρωί, περισσότερο και ειδικότερα το απόγευμα! Αυτό έγινε για λόγους κυρίως ανησυχίας και ψυχολογίας. Κάπως έτσι η κίνηση στα καταστήματα στο κέντρο της πόλης περιορίστηκε. Αυτό όπως λένε οι έμποροι ήταν περισσότερο φανερό τις απογευματινές ώρες των ημερών που ήδη αναφέραμε.

Η κίνηση περιορίστηκε αρκετά και η εξήγηση έχει να κάνει με την άσχημη εντύπωση που δημιουργεί και μόνο η είδηση ότι η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας μπήκε σε τοπικό lockdown. Όλοι εύχονται οι καταναλωτές να συνηθίσουν στην ιδέα και να επανέλθουν. Στο κάτω κάτω τίποτα επί της ουσίας δεν αλλάζει σε ότι έχει σχέση με την αγορά. Η λειτουργία της είναι κανονική. Η εξυπηρέτηση των πελατών με τον γνωστό τρόπο και με όλα τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού. «Δυστυχώς υπήρξε δίκαιη ανησυχία από τα μέλη μας και η αγορά τελικά επηρεάστηκε» λένε εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου.

Αυτήν την περίοδο σε πολλά καταστήματα υπάρχουν προσφορές, σε συνέχεια των καλοκαιρινών εκπτώσεων ενώ ρόλο παίζει και ο καιρός. Όσο και αν ακούγεται περίεργο τα καταστήματα ένδυσης -ειδικά αυτά- προτιμούν έναν πιο φθινοπωρινό καιρό για να προσφέρουν φθινοπωρινά είδη. Φθινοπωρινά ρούχα στους καταναλωτές. Η αλλαγή του καιρού και η επαναφορά σε ένα καλοκαιρινό σκηνικό περιόρισε σημαντικά αυτές τις διαθέσεις των καταναλωτών. Το ωράριο συνεχίζεται ίδιο μέχρι και το τέλος Οκτώβρη ενώ αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από την κίνηση στα καταστήματα για τη σχολική περίοδο.

Βιβλιοπωλεία- χαρτοπωλεία στην αγορά και στις συνοικίες της πόλης ήταν γεμάτα κόσμο πρωινές και απογευματινές ώρες όλη την εβδομάδα. Οι καταναλωτές έδειξαν να προτιμούν τους βιβλιοπώλες της γειτονιάς τους, τους βιβλιοπώλες στο κέντρο της Καβάλας που άλλωστε γνωρίζουν καλά. Ο κλάδος επωφελήθηκε της σχολικής κίνησης μιας και πέρσι την αντίστοιχη περίοδο η κίνηση ήταν ιδιαίτερα περιορισμένη.

Οι βιβλιοπώλες γνωρίζοντας τους ανταγωνιστές και τη δυναμική τους, κατάφεραν να μειώσουν ή να συγκρατήσουν τις τιμές και να προσφέρουν όλα τα είδη που είναι απαραίτητα σε έναν μαθητή σε ανταγωνιστικές τιμές. Υπάρχει μάλιστα σχετική και μεγάλη ποικιλία των προϊόντων. Το ωράριο των βιβλιοχαρτοπωλείων έστω προσωρινά είναι διευρυμένο. Την προηγούμενη εβδομάδα τα βιβλιοχαρτοπωλεία ήταν ανοιχτά πρωί και απόγευμα σχεδόν κάθε μέρα. Δεν αποκλείεται το ίδιο να γίνει και αυτήν την εβδομάδα αν και οι περισσότερες ανάγκες φαίνεται να έχουν καλυφθεί.

Διαβάστε επίσης