• 16 Μαΐου 2024,

«Δεν προέκυψε έξαρση κρουσμάτων λόγω της κίνησης των Χριστουγέννων»

 «Δεν προέκυψε έξαρση κρουσμάτων λόγω της κίνησης των Χριστουγέννων»

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Καβάλας και οι ιδιώτες γιατροί όλου του Νομού έχουν σειρά στους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού.

Ο εμβολιασμός τους θα ξεκινήσει εντός των ημερών. Ίσως σήμερα. Σχετικές δηλώσεις έκανε χθες ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Ντίνος Κλειτσιώτης. Όπως εξήγησε άμεσα ολοκληρώνεται η πρώτη φάση των εμβολίων σε υγειονομικούς. Ακόμη και στους εργαζόμενους των Κέντρων Υγείας του Νομού Καβάλας. Όλοι έγιναν και θα γίνουν στους χώρους του Νοσοκομείου.

Αμέσως μετά, ίσως κι από σήμερα, θα πάρουν σειρά οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Καβάλας. Στη συνέχεια οι ιδιώτες γιατροί. Και στις δύο περιπτώσεις τα εμβόλια που θα γίνουν θα είναι πολλά αφού η μεγάλη πλειοψηφία εργαζόμενων στο ΕΚΑΒ και ιδιωτών γιατρών θέλουν να εμβολιαστούν.

Δεν θα εμβολιαστούν μόνο όσοι νόσησαν. Αυτοί αρχικά θα υποβληθούν σε τεστ αντισωμάτων.

Κι αν χρειαστεί να κάνουν εμβόλιο θα το κάνουν στην πορεία. Ίσως λίγο αργότερα ή και καθόλου (αν αποδειχθεί ότι αυτοί που νόσησαν έχουν τα απαραίτητα αντισώματα). Οι εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο γίνονται κάθε μέρα και δεν επηρεάζονται, δεν σταματούν, από το Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Σε αυτήν την πρώτη περίοδο εμβολιασμοί γίνονται και θα γίνονται μόνο στο Νοσοκομείο. Στα Κέντρα Υγείας θα επεκταθούν το προσεχές διάστημα.

Ο κ. Κλειτσιώτης έχοντας κατά νου τα νούμερα των ασθενών και κρουσμάτων της προηγούμενης εβδομάδας, δήλωσε με αρκετή σιγουριά: «Για την ΠΕ Καβάλας δεν προέκυψε έξαρση των κρουσμάτων λόγω της κίνησης των πολιτών τα Χριστούγεννα». Μέχρι τις 20 Γενάρη εκτιμά ότι θα φανεί τι συνέπειες είχε η κίνηση των πολιτών στη γιορτή της Πρωτοχρονιάς.

Ο κ. Κλειτσιώτης είναι πλέον αρκετά αισιόδοξος γεγονός που οφείλεται στα νούμερα. Όπως είπε την Κυριακή (προχθές) έγιναν 32 τεστ στο εργαστήριο του Νοσοκομείου με 0 θετικά περιστατικά. Οι εμβολιασμοί γίνονται με τον γνωστό προγραμματισμό και χωρίς απρόοπτα.

Μετά τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ και τους ιδιώτες γιατρούς θα πάρουν σειρά οι πολίτες άνω των 85 ετών. Υπάρχει επάρκεια εμβολίων αν και άμεσα θα γίνει παραγγελία κι άλλων.

Διαβάστε επίσης