Ομαλή επαναλειτουργία δημοτικών- νηπιαγωγείων- παιδικών σταθμών στο Ν. Καβάλας (φωτογραφίες)

 Ομαλή επαναλειτουργία δημοτικών- νηπιαγωγείων- παιδικών σταθμών στο Ν. Καβάλας (φωτογραφίες)

Με ομαλό τρόπο και φυσιολογική προσέλευση ξανάνοιξαν χθες το πρωί δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία σε όλο το Ν. Καβάλας.

Απρόοπτα δεν υπήρξαν ενώ καθαριότητα και είδη προφύλαξης από τον κορωνοϊό υπήρχαν παντού. Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας χθες το μεσημέρι δήλωσε την ικανοποίηση της. Ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας του Ν. Καβάλας το ίδιο. Χθες το μεσημέρι εκπρόσωποι πολλών σχολείων βρέθηκαν στο Δήμο και παρέλαβαν μάσκες οι οποίες σήμερα θα μοιραστούν στους μαθητές.

Με την ίδια διαδικασία ενισχύθηκαν σε πολλά σχολεία είδη που επίσης χρησιμοποιούνται από εκπαιδευτικούς και μαθητές. Όπως για παράδειγμα τα αντισηπτικά. Οι εκπαιδευτικοί αξιοποιούν τη δυνατότητα που τους δίδεται.

Γράφονται σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, κλείνουν ραντεβού για να κάνουν ράπιντ τεστ. Αυτό γίνεται στην περιοχή του Αγίου Λουκά, στην ΤΟΜΥ. Τα ραντεβού δίδονται σε ημερομηνία κοντινή, δύο ή τρεις ημέρες μετά την εγγραφή στην πλατφόρμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μόνο σε δύο σχολεία της Θάσου διαπιστώθηκαν χθες αυξημένοι απόντες μαθητές. Ειδικότερα στο δημοτικό σχολείο του Πρίνου απουσίασε το 1/3 των μαθητών ενώ σχεδόν οι μισοί μαθητές απουσίαζαν από το δημοτικό σχολείο της Καλλιράχης.

Στη Θάσο υπάρχει μια γενικότερη επιφύλαξη, η οποία αναμένεται να αλλάξει με την πάροδο λίγων ημερών. Η κατάσταση στη Θάσο οφείλεται σε μια γενικότερη ανησυχία στο νησί λόγω και αυξημένων κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα. Εκεί, στη Θάσο, υπήρξαν σύλλογοι γονέων που προέτρεψαν τους γονείς να μην στείλουν τους μαθητές στο σχολείο!

Στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς τα παιδιά επανήλθαν. Στο Δήμο Καβάλας και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Φ. Ξουλόγη, προέδρου της δημοτικής κοινωνικής «Αλληλεγγύης» όλα ήταν έτοιμα για την υποδοχή των μικρών παιδιών. «Έγιναν οι απαραίτητες προεργασίες.

Σε μας ισχύουν τα μέτρα που ισχύουν στα δημοτικά σχολεία- νηπιαγωγεία» είπε ο κ. Ξουλόγης. Θύμισε ότι επανέρχεται η θερμομέτρηση, στην άφιξη και αποχώρηση των παιδιών, κάλεσε δε τους γονείς να μην ανησυχούν.

Την ικανοποίηση των εκπαιδευτικών για την επιστροφή τους στα σχολεία, μετέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Καβάλας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αναστάσιος Ιωαννίδης.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι αυτή η επιστροφή δεν συνοδεύτηκε με την εφαρμογή αιτημάτων τους, όπως η μείωση των μαθητών σε 15 ανά τμήμα και ένας μαθητής ανά θρανίο, ούτε καν και με κατάργηση του πρόσφατου νόμου με τον οποίο αυξάνονται οι μαθητές από 22 σε 25 ανά τμήμα.

Από την πλευρά τους οι μαθητές επέστρεψαν χαρούμενοι στα σχολεία, μετά από δύο μήνες. Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, οι γονείς έστειλαν τα παιδιά τους, παρά τις όποιες επιφυλάξεις είχαν εκφραστεί. Τα σχολεία έχουν ρυθμίσει σε διαφορετικούς χρόνους την προσέλευση και την αποχώρηση των μαθητών, καθώς και τα διαλείμματα.

Ο κ. Ιωαννίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη να χρηματοδοτηθούν γενναία οι Σχολικές Επιτροπές από το κράτος, για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην θέρμανση των σχολείων. Τέλος, τόνισε ότι η καθαριότητα, ο αερισμός των τάξεων, οι αποστάσεις και η χρήση μάσκας πρέπει να τηρούνται απαραίτητα προκειμένου παραμείνουν όλοι ασφαλείς και να συνεχιστεί η λειτουργία των σχολείων.

(Πηγή ΕΡΑ Καβάλας)

Διαβάστε επίσης