Δεν τα βρήκαν Ιατρική Εταιρία- Μητρόπολη για την π. Ορθοπεδική κλινική

 Δεν τα βρήκαν Ιατρική Εταιρία- Μητρόπολη για την π. Ορθοπεδική κλινική

Ο νέος πρόεδρος της διοίκησης της Ιατρικής Εταιρίας Καβάλας κ. Ξενοφώντας Κροκίδης αποκάλυψε, μιλώντας στην Πρωινή, το αδιέξοδο στις συζητήσεις με την Ιερά Μητρόπολη.

Συζητήσεις που έγιναν για πολλούς προηγούμενους μήνες κι είχαν ως θέμα τους το κτίριο στην περιοχή του Σανατορίου, το κτίριο (ιδιοκτησίας της Ιατρικής Εταιρίας) της παλιάς Ορθοπεδικής κλινικής. Η αξιοποίηση μέσω της πρότασης του Μητροπολίτη Στέφανου δεν φαίνεται να προχωρά.

Αρχικά ο κ. Κροκίδης αναφέρθηκε στα ευχάριστα νέα από την πανδημία:

«Νομίζω ότι τα δύσκολα πέρασαν. Και τα νούμερα μειώθηκαν αλλά πρέπει να μειωθούν κι άλλο. Επειδή είμαι στο Νοσοκομείο αυτήν την ώρα, έγινε από χθες μόνο μία εισαγωγή νέου ασθενούς. Κι αυτό δεν ήταν ξεκάθαρα κορωνοϊού. Ήταν χειρουργικό αλλά πριν την επέμβαση ο ασθενής βρέθηκε θετικός.

Γενικά τα πράγματα βαίνουν καλώς. Λόγω του Πάσχα και λόγω της Πρωτομαγιάς τα κρούσματα δεν αυξήθηκαν ιδιαίτερα. Θα πω επίσης ότι ο κάθε ένας πρέπει να προσαρμόζει τη δική του συμπεριφορά. Αυτό το λέω για την είδηση που διαβάσαμε ότι από 16 Μάη δεν θα είναι υποχρεωτικές οι μάσκες μέσα στα αεροπλάνα, στα αεροπλάνα κτλ. Εγώ σας το λέω, στο ταξίδι που θα κάνω την ερχόμενη εβδομάδα θα φορέσω μάσκα κανονικά».

Αμέσως μετά ασχολήθηκε με την πρώην Ορθοπεδική κλινική (φωτογραφία) και με το κτίριο του Σανατορίου:

«Σας θυμίζω ότι η παλιά ορθοπεδική- το κτίριο- ανήκει όλο σε μας. Στην Ιατρική Εταιρία Καβάλας. Υπάρχει το αίτημα της Ιεράς Μητρόπολης κι έχουμε μιλήσει με τον Σεβασμιότατο. Αλλά δεν καρποφόρησε. Ζήτησε –η Ιερά Μητρόπολη- να το αναλάβει και να κάνει ένα κέντρο αποτοξίνωσης. Δεν περπάτησαν μέχρι στιγμής οι συνομιλίες. Δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες.

Είναι οι όροι μιας συμφωνίας, είναι πολλά. Υπήρξε ενδιαφέρον από έναν επενδυτή από την πόλη της Δράμας. Ήθελε να ενώσει (στο κτίριο) ότι υπάρχει σε ιδιωτική περίθαλψη, σε συνεργασία με τους ντόπιους. Κι αυτό δεν καρποφόρησε. Επισκέφθηκε, είδε το ακίνητο.

Το κτίριο είναι σε κακή κατάσταση. Βέβαια δεν παύει να είναι ένα διαμάντι. Εμείς συνεχίζουμε να μιλάμε για το ακίνητο. Προχθές μιλήσαμε και με το σύλλογο των Εθελοντών κατά του Καρκίνου που κι αυτοί έχουν κάποια πράγματα… Η αξιοποίηση του ακινήτου πρέπει να ενταχθεί σε πρόγραμμα.

Από το καταστατικό μας δεσμευόμαστε ότι η αξιοποίηση του ακινήτου πρέπει να εξυπηρετεί κάποιους συγκεκριμένους σκοπούς. Όσον αφορά το μεγάλο κτίριο του Σανατορίου, σας θυμίζω ότι είμαστε στον Άρειο Πάγο. Η Ιατρική Εταιρία κέρδισε τα προηγούμενα δικαστήρια αλλά το δημόσιο έκανε αναίρεση στον Άρειο Πάγο.

Η υπόθεση θα συζητούνταν 2 Φεβρουαρίου 2021. Αναβλήθηκε για έναν χρόνο. Νομίζω ότι τελικά θα δικαιωθούμε. Έχουμε πολλές πιθανότητες κι έτσι όλο το ακίνητο θα περιέλθει στα χέρια μας. Το θέμα είναι τι γίνεται με αυτήν την … καυτή πατάτα. Είναι ένα θέμα. Είναι ένα ερωτηματικό αλλά θα το δούμε».

Διαβάστε επίσης