Δεν υπήρξε κλοπή κάδων

 Δεν υπήρξε κλοπή κάδων

Τόσο το πρωί στο ράδιο Πρωινή όσο και το απόγευμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Δήμαρχος διέψευσε την πληροφορία κλοπής από ιδιώτη παλαιών κάδων, οι οποίοι βρίσκονταν στο Κωτσάλου. Είπε ότι όλα έγιναν νόμιμα και κατόπιν συνεννόησης. Στην απάντηση της το απόγευμα υποστήριξε ότι πρόκειται για την ουσιαστική έναρξη του έργου απομάκρυνσης παλαιών οχημάτων και αντικειμένων από τους δρόμους της πόλης και άλλα σημεία.

Δηλώσεις Δημάρχου για τα διόδια και το περιστατικό με τους κάδους

Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ μίλησε χθες η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα τόσο για το θέμα των διοδίων όσο και για το περιστατικό που καταγγέλθηκε και αφορά σε κλοπή παλαιών κάδων απορριμμάτων. Η κ. Τσανάκα σχετικά με το θέμα της διοδίων σημείωσε ο αγώνας συνεχίζεται και πλέον εξετάζεται, είτε για λογαριασμό του δήμου Καβάλας είτε για λογαριασμό όλων των δημάρχων της Βόρειας Ελλάδας, προσφυγή στη δικαιοσύνη. Νομίζω ότι μας δουλεύουν, είπε συγκεκριμένα η κ. Τσανάκα, εξηγώντας ότι καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα καθώς ο ένας αρμόδιος την παραπέμπει σε άλλον.

Δεν είμαι ευχαριστημένη από την κινητοποίηση των δημάρχων, διευκρίνισε για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο το μεσημέρι της Τετάρτης, συμπλήρωσε η δήμαρχος. Τόνισε πάντως ότι έδειξε ενδιαφέρον να συμμετέχουν στην κοινή διαμαρτυρία κι άλλοι δήμαρχοι από την Ηγουμενίτσα, τα Γρεβενά και τον Ίασμο.

Σχετικά με το περιστατικό των παλαιών και άχρηστων κάδων, δικαιολόγησε πλήρως τη διαδικασία κατά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Παρά τα αντίθετα που λέγονταν την Τετάρτη στο δημαρχείο η δήμαρχος είπε ότι υπήρχε συνεννόηση της υπηρεσίας με τον ιδιώτη, ο οποίος και απομάκρυνε νόμιμα τους χαλασμένους κάδους καθώς από τη μια ο χώρος όπου είχαν τοποθετηθεί ήταν απαραίτητος κι από την άλλη οι κάδοι όπως ήταν συγκεντρωμένοι σε μεγάλο αριθμό κατέληξαν να αποτελούν μια εστία μολύνσεως.

 

Διαβάστε επίσης