Επίσκεψη «αστραπή» του υποδιοικητή του ΕΦΚΑ

 Επίσκεψη «αστραπή» του υποδιοικητή του ΕΦΚΑ

Επίσκεψη «αστραπή» πραγματοποίησε χθες στο κεντρικό κατάστημα του ΕΦΚΑ Καβάλας (πρώην ΙΚΑ) ο υποδιοικητής κ. Δημήτρης Τσακίρης. Προέρχονταν από εκδήλωση του φορέα στη Θεσσαλονίκη. Τον υποδέχθηκε ο διευθυντής κ. Γιώργος Αργυρούδης. Πρόθεση του κ. Τσακίρη ήταν να επισκεφθεί και το πρώην ΤΕΒΕ αλλά δεν πρόλαβε καθώς το μεσημέρι έπρεπε να είναι στη Θεσσαλονίκη.

*Σύντομη επίσκεψη στην Καβάλα πραγματοποίησε χθες το πρωί καθ’ οδόν για την Αλεξανδρούπολη ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ Δημήτρης Τσακίρης. Πρόκειται για μια περιοδεία εκπροσώπων του ΕΦΚΑ στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη και διοργάνωση εκδήλωσης στην Αλεξανδρούπολη. Ο κ. Τσακίρης προέρχονταν από τη Θεσσαλονίκη όπου μαζί με τον υφυπουργό εσωτερικών Τάσο Πετρόπουλο έλαβαν μέρος σε αντίστοιχη εκδήλωση ενημερωτικού χαρακτήρα.

Τον έναν εκ των δύο υποδιοικητών του ΕΦΚΑ, που ανέλαβε τα καθήκοντά του στις αρχές του 2017, συνόδευαν υπηρεσιακοί παράγοντες του ασφαλιστικού φορέα. Ο κ. Τσακίρης επισκέφθηκε το κτήριο του πρώην ΙΚΑ όπου και τον περίμενε ο διευθυντής του ΕΦΚΑ Καβάλας Γιώργος Αργυρούδης. Συζητήθηκαν τρέχοντα ζητήματα του ΕΦΚΑ και όχι κάτι το ιδιαίτερο αναφορικά με τις υπηρεσίες που προσφέρονται στην Καβάλα.

Πρόθεση του κ. Τσακίρη ήταν να επισκεφθεί και το παράρτημα του ΕΦΚΑ (πρώην ΤΕΒΕ) αλλά δεν πρόλαβε.

Μιλώντας στην εφημερίδα μας ήταν ολιγόλογος. Εξήγησε για ποιο λόγο ήρθε στην Καβάλα, ενώ εξέφρασε και την αισιοδοξία του για το μέλλον του ενιαίου ασφαλιστικού φορέα. Συγκεκριμένα ο κ. Τσακίρης δήλωσε: «Βρίσκομαι στην Καβάλα κάνοντας μια περιοδεία με στελέχη του οργανισμού και με στόχο να παραστούμε σε ένα σεμινάριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη. Παρόμοιο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου προσπαθήσαμε να φωτίσουμε κάποιες πλευρές σχετικά με την ασφάλιση και τις παροχές.

Ο ΕΦΚΑ βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο και παρά τις δυσκολίες οι διαδικασίες ολοκληρώνονται, θεωρώ επομένως ότι φτάνουμε στον εφικτό στόχο. Μπορεί να διατυπώνονται και δυσάρεστες πλευρές από τον τύπο εμείς ωστόσο είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε».

Διαβάστε επίσης